A választásokon kiderült, hogy a „nem a Fidesz” stratégiával nem lehetett nyerni – mondta Karácsony Gergely a Hvg-nek adott friss interjújában, ahol azt is bejelentette, nem indul újra a Párbeszéd társelnöki posztjáért (ez az információ már a beszélgetés megjelenése előtt kiszivárgott, ahogy az is, hogy Tordai Bencét szeretné utódjául).

Karácsony borúlátó: Budapest szép lassan elvérzik

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, főpolgármester (k) beszédet mond, mellette Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke (j) és Donáth Anna, a Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselője az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Illyés Tibor

A Telex által idézett interjúban Karácsony azt mondta, április 3-a előtt pár nappal még őszintén hitt abban, hogy jó eredményt érnek majd el.

Az eredményből szerinte az derült ki világosan, hogy a Jobbik szavazói fogytak el az összefogás mögül, egy részük a Fideszhez pártolt át, másik részük a Mi Hazánkat támogatta.

A háborúval kapcsolatos narratívát pedig

„nagyon súlyosan elvesztette az ellenzék”.

Karácsony azt mondja, nem tudja, lesz-e még miniszterelnök-jelölt, a főpolgármesteri szereppel kapcsolatban pedig borúlátó: legvalószínűbbnek azt tartja, hogy maradnak az önkormányzatot sújtó elvonások, és Budapest szép lassan elvérzik. Szerinte érdemes arra is készülni, hogy 2024-ben nem lesznek önkormányzati választások olyan formában, ahogy megszoktuk, talán a közvetlen főpolgármester-választást is megszüntetik.

Címlapkép: Facebook

Forrás: Telex, hvg.hu

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Virág Árpád
KariGeri! Ákos levonta a következtetést! Elkezd viselkedni! Próbálkozz te is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Most 10-ig számolok, mielőtt bármit is írok, mert nem akarlak megsérteni.
kereső
@KisTehen: 17:118 Akarod mondani, amikor kiszavaztátok Dobrevet., a fideSS trójaija lett az ellenzék miniszterelnök jelöltje. Amúgy meg a "gyurcsányozás" a ti találmányotok,ki kellett csinálni az egyetlen embert aki veszélyt jelenthetett volna orbán álmaira. Rajta lett kipróbálva a karaktergyilkosság- sok-sok hazugsággal. És, ha igaz, hogy GYF-el nem llehet választást nyerni, hogy a búbánatos pichába van neki a legnagyobb pártja az ellenzéki oldalon? Ja, tudom- szétverte az mszp-t, azt az árulókkal éés kollaboránsokkal túzdelt korrupt pártot, amit amúgy pontosan e miatt hagyott ott.
És ez a gyurcsányozás is igazolja a magyar nép szellemi állapotát, mert még mindig fujják -és az ellenzéki oldal is, a fideSS-es narrativát.
Gazella
@kereső: drága ... Gyurcsányt nem tudták volna kicsinálni.
Gyurcsányt az a ketnullszaldos undorito majzay állitotta félre... nem lehetett a pártok fönökeinek kampányolni..
csak úgy....
@Nyírfa: számolni arany ...,talán pár héten belül minden csökken...pld. a kilátások és a többpártrendszerbe vetett hit... :)
kereső
@KisTehen: A kormány meg, amig nem látszódtak az eus 100 milliók, a füle botját nem mozgatta a menekültekért, csak akkor tüntette el a civileket hatalmi szóval a cselekvéstől, amikor az EB megszavazta az országnak járó 300 millió eurót.És, hát azon kivül amit irtál- gyakorlatillag minden ellenzéki párt gyújtött adomyányokat- a dk, az mszp, a momentum konkrétan tudom. és maguk vitték le a határra, akkor amikor orbán még csak a "seregszemlénél" tartott.Azután jöttetek a hazugság cunamival- az ellenzék ellen. Ja, bocs- a "baloldal" ellen. Ócska hazudozók vagytok orbánnal az élen.
kereső
@csak úgy...: Miről beszélsz? Konkrétan 2018 óta Magyarországon egypárt rendszer van. Az ellenzék csak diszes árvalányhajnak van tartva , orbán viktor csendőrtollas kalapjára. Hogy igazolják a látszatot, hogy ez még többpárti parlamenti demokrácia. A valóságbam az ellenzéki képviselőknek az a joguk van csupán, hogy kérdezzenek az "ország=orbán" házában, és ha nem tetszik a kérdés akkor fizessen milliókat, válaszként meg kapnak "boldog karácsony"-t válaszul. Van az állampárt, és lettünk 2018 óta pártállam.
kereső
@Nyírfa: Én meg nem is számolok. Számomra KG, mint politikus megszúnt, mint ember meg lejáratódott. Ennyi(ke).
csak úgy....
@kereső: csak "2018 óta"? -és még dühödben engem baxnál le,mint ha én tehetnék róla...
kereső
@csak úgy...: 2018 -tól teljesedett ki. akkortól nyirbálták meg törvényileg a képviselők jogait, jogositványait. Nem rád haragszom, csak te adtad fel a labdát, igy az áldás rád hullt. Ezer bocsika, meg egy kis nyúl!!!
kereső
nepszava.us/marki-zay-gyurcsanyozasa-nevetseges-fideszes-narrativa-mert-a-dk-a-legerosebb-ellenzeki-part/

Tudom, hogy sokan nem szeretik, de ezt el kell olvasni. Nem mellesleg, amit az AN és személyesen Bartus L. kezdettől fogva irt és állitott MZP-vel kapcsolatban, mind bejött.
Nyírfa
@csak úgy...: 18.17

Én már '14-ben a szakértői kormány mellett kampányoltam. Szerintem semmi szükség pártokra, csak viszályt szítanak, viszik a pénzt. Alkalmas, tisztességes emberekkel kell feltölteni az önkormányzatokat, a Parlamentet, a minisztériumokat. Áttételesen ugyan, de biztosan ezért nem zavart a kádári egypártrendszer. Ennyi.
namihami
Orbán egyre messzebb jut a ""Rákosi"" úton. És egyre gyorsabban.
Nyírfa
@kereső: 18.29

A híradó leadott néhány percet a sajtótájékoztatóból. Azt mondta Orbán, hogy kell az ellenzék, hogy a Parlamentben legyen más hang is az övékén kívül. Nem női kvóta kell , hanem ellenzékkvóta. Ha ez megvan, akkor lehet folytatni a semmit.
Na, nagyon bízom benne, hogy ez a választási győzelme egyben a veszte is.
Ami annyira kiábrándító, hogy megvonom a bizalmam mind a hat párttól, az az ellenzék asszisztálása ehhez az őket is, az egész társadalmat mélyen megalázó uralomhoz.
Nessy
@Nyírfa: Még az sem igaz! Ha az ellenzék megszólalna, Kövér rögtön lekapcsolja a mikrofonjukat. Legfeljebb arra jó az ellenzék, hogy milliókra büntesse őket, aztán majd év végén a "közméltóságok" megosztoznak a bevételen.
Nessy
Úgyis Debrecen Orbán szíve csücske, majd csinál belőle fővárost! Viheti a csoda erkélyét a kolostorról úgy sem való oda, aztán majd talál ott is műemlék épületet, ahova felrakják!
Csizmás Kond
...ez úgy hangzik mintha elfelejtette volna hogy ő a főnök...vagy ha tudatosan mondta akkor ez őszinte önkritika, de akkor le kéne mondjon, mert a sóhajtozásával még annyit sem ér el mint eddig.
kereső
@KisTehen: Bocika , ne az okozatot mond, hanem az okot! miért is mentek el? Miért lett a milliós tömegbázissal rendelkező mszp( Horn időszak), mára törpepárt? Nem érdekel a riport, meg az sem, hogy Te mit olvasol ki belőle. Mosdasd az mszp-t szüksége van rá, mert az emumuttnyocévben ők ott se vótak, meg azok az szdsz-esek sem, akik most szövetkeztek Dobrev ellen az előválasztásban. Addig mentek- hogy felszólitották a dk-t=a pártot(, hogy hivja vissza Klárát. Mert (nekik) nem komilfó. Levitézlett volt mdf-esek is irtak ezzel kapcsolatban felszólitást a dh-nak. Az mszp meg besoroltatott a "tiszták" közé. Kicsit sem rohejes.Ja, éppen a csak a lényegre nem reagáltál.
kereső
@Nyírfa: Feltétlen kell az ellenzék. Már 2018-ban sem kellett volna beülniük. De akkor kunhalmi ági volt az első, aki kijelentette, hogy márpedig az mszp beül , és felveszi a mandátumot- azután eljátszották külön kis játékukat a "köztársasági szobornál".Ha beülnek, márpedig nekem nincsenek kétségeim, akkor tényleg ezzel a választással megszúnik az ellenzék Magyarországon. Orbánt megválasztotta a választás, és bejött MZP mondása- "leváltottuk az ellenzéket". A kutya ugat, a karaván meg halad- de, hogy nekem nem tudják eladni az "ellenzékiségüket", amennyiben a fasiszta orbán parlamentjében primadonnáskodnak, az biztos..
csak úgy....
@Nyírfa: "Azt mondta Orbán, hogy kell az ellenzék, hogy a Parlamentben legyen más hang is az övékén kívül. " torockai hangjára gondolhatott ...,persze akiknek büdös volt az mzp.-azok most 4 évig szagolhatják a föztjüket..
Gyurka80
Kaligeli megint sír mint a fürdősqrva (Budapest szép lassan elvérzik) ahelyett, hogy dolgozna.
kereső
@KisTehen: Nem. Gyurcsény elvitte a balhét- hisz a mai napig gyurcsányoztok. Az mmszp-szdsz meg ott se vót. Sőt nem volt egy "szociálisnak" hazudott népszavazás sem, meg nem vol öszödi beszéd sem, amit gyurcsány csak úgy magának, önmaga szórakoztatására mondott el. Mindkettőt.
Gyurka80
@kereső: "És ez a gyurcsányozás is igazolja a magyar nép szellemi állapotát, " Szerintem pedig a TE szellemi állapotodat mutatja, hogy véded a szemkilövető országot csődbevivő böszmét.
namihami
@Gyurka80: A ""munkához"" pénz is kellene (föníciai találmány), de a majorság elviszi.
Nyírfa
@Nessy: 19.17

Ahogy @kereső: is mondta, csak biodíszlet lehetnek, amit mutogatni lehet, hogy nálunk demokrácia van.
És vállalják ezt a szerepet.
Nyírfa
@kereső: 19.27

.."..leváltottuk az ellenzéket.." Hú, de rossz érzésem lett: és, ha tényleg ez volt a végső cél?
kereső
@KisTehen: Dehogynem boci. Kell nektek a kollaboráns "ellenzék", mint egy falat kenyér. Még mindig mutatni kell a "patyomkin" falut, mert háthaaaaaaaa-mégis jön a pizecske, ja és puzyinnak is még mindig hasznosabb lehhet ott, mint abban a pozicban, amit mutogatni lehet.
kereső
@Nyírfa: Ezt nem én mondtam- én csak idéztem.
csetere
@Gyurka80: A szemkilövetés egy hazugság. Mindkét kék szeme meg van. Én végig néztem a közvetítést az ATV-ben, ismert jobb oldaliak voltak a rendőröket vegzálók között. Gyújtogattak, kifosztották ezek az erkölcsös emberekk az MTV büféjét.
Nyírfa
@kereső: 19.44

Attól még te írtad le. :)
Eladott Ország
@Gyurka80: ma, 19:28 ♦ Viszont ahhoz meg velejéig rohadtnak mocskos trógernek kell lenni, hogy a határon túlra milliárdokat költ el a fidesz és a Lánchídra még egy fityinget sem adott, illetve 6 miliárdot tervez adni, amivel már Tarlós idejében is legfeljebb a segget lehetett kitörölni,mert nagyságrendekkel több kerül a felújítás. A fidesz pedig egy bárca nélküli, rohadt kurva banda!
Gyurka80
@Eladott Ország: Tarlós abból megcsinálta volna, de nektek kaligeri kellett. Nem kap többet mert ellopja!
CsipkeRózsa
Egész Budapest az ellenzéké lett volna, ha a két fidesz-nyerő területen nem indul a Kutyapárt. Ők vitték el az összefogás két jelöltjének győzelmét.
kereső
@KisTehen: 19:00 Ki mit vert szét. Ha, ezek a pártok annyira jók+és annyira csak a választókért dpolgoznak, és nem négyévenként jut eszükbe a választó, nem arrogánsak és lekezelóek a tudásuk fennsőbbségét fitogtatók, akkor nincs az a gyurcsány aki szétveri őket.A jobbik? Nem tudni mi történt a szavazóival. Egy fix van jelenleg- a radikálisabb rész most csatlakozott a mihazánkhoz. A többi meg szerintem kivár- bár úgy nézett ki, hogy sok vidéki jobbikos szervezet inkább MZP-nek kampányolt az előválasztáson, nem Jakabnak. Minden estere ennek az országnak nagyon-nagy szüksége lenne egy olyan tényleges jobboldali pártra, mint amit Jakab felvázolt. Mert a fideSs nem jobboldali, nem konzervativ, és főleg nem keresztény.
Gyurka80
@namihami: A munkáért mindenki megkapja a pénzét, nem úgy mint böszménél!
Nyírfa
@csak úgy...: 19.27

A mihazánk bajtársa a fidesznek. Ugyanaz a hang.
kereső
@Nyírfa: Amikor az előválasztás második fordulójának eredményhirdetése elhangzott- utána mondta MZP ezt a mondatot, akkor osztotta "tisztákra" és a többiekre az ellenzéket. A többiek- dk, jobbik.Nekem akkor támadt nagyon rossz érzésem vele kapcsolatban, nem is akkor amikor hazaárulózott. (azt már úgy megszoktam a fideSStől).
namihami
@Gyurka80: 19.52: Ami leginkább (és kizárólag) mind mennyiségben, mind összegben a ""gyerekkori barátokra"" igaz.
Virág Árpád
KariGeri! Ákos levonta a következtetést! Elkezd viselkedni! Próbálkozz te is!
Nessy
@Gyurka80: Egy apró eltéréssel! Nem mindig a tudást, a kreativitást, a munkát fizetik meg tisztességesen! A kegyenc, talpnyaló státusz fizet a legjobban!
Nessy
@Gyurka80: Egy frászt!! Néha a kormánypropaganda mellett a valóságot próbáld meglátni!
Gyurka80
@Nessy: Az eredmény azt bizonyítja, ti nem érzékelitek a valóságot, buborékban éltek!
Nyírfa
@kereső: tegnap, 19.55

Márki egyetlenegyszer volt rokonszenves. A 2018-as választások utáni óriástüntetésen volt meghívott vendég, akkor még szerényebben, visszafogottabban lépett fel, de átjött, hogy határozott, karakteres ember. Meg is éljeneztük.
Ami tavalyi előválasztáson történt, az a magyar történelem legnagyobb ellenzéki logikai bukfence volt. Gyakorlatilag puccsként értékelhető. Azt hiszem, már nincs is értelme felelőst keresni, hunyó mindegyikük, mert engedték felrúgni a közös megegyezést.
Olvastam a 444-en a Szabó Szabolccsal folytatott beszélgetést, szó esett a parlamenti be- és kivonulásról is. Érdemes néhány percet szentelni rá.

444.hu/2022/04/07/egyre-inkabb-iranyithatatlanna-fog-valni-orban-szavazotabora-es-ebbol-meg-oriasi-problemak-lehetnek
ómió
Ezen "munkálkodsz" és még te "csodálkozol", Mutyigeri efftárs!?
kereső
@Nyírfa: Végig kell nézni. Végig kell élnie ennek az országnak, hogy megint tönkremegy a saját ostobasága, primitív, szélsőséges gondolkodása, agyhalott tájékozatlansága, értéktelen gondolkodásmódja miatt.
Az a normálisan gondolkodó, marginális kisebbség, aki még itthon maradt, már régen elszigetelte magát, amennyire lehet. Ez a zajos tömeg, amelyik hisztériázik, veri a nagy nemzethy álkeresztény mellét a Fidesz mellett, ez meg retteg közben, bizonytalanságban él, kiszolgáltatott és egyre csúszik lefelé.
Nem is érdemel mást. Sokat lopnak ezek a gecik tőlünk is, persze, de a legtöbbet a sajátjaiktól lopják. Azoktól meg lopjanak csak. Rohadjon is szét egy ennyire primitív, ennyire ostoba, önrendelkezésre totálisan alkalmatlan ország.
Legyen csak szolga az átlag magyar örökre. Ezeknek ha szabadságot, hatalmat, perspektívát ad az ember, azzal ezt csinálják, amit most látunk. Ezeket ha beviszed Európába, akkor ellopnak mindent, lehugyoznak mindent, elmondják Európát ostoba fasznak, miközben a saját országuk integrációjáról, felzárkózásáról sem tudnak gondoskodni még európai pénzből sem.
Hát akkor maradjon ilyen elmaradott ország ez. Örökre. Minek ide polgári létforma? Még a szót sem érti. Lófaszt sem tud kezdeni vele.
Mindenki verje bele a fejébe, hogy Magyarországot azok az emberek tartják fogva az orbáni fasizmus mocskában, akik legfeljebb 135 ezres nyugdíjat, vagy 240 ezres fizetést kapnak. Magyarán 350 eurós nyugdíjjal és 800 eurós fizetéssel ugatja ez a sok szánalmas ember, hogy Nyugat-Európa halott. Meg hogy majd az ő személyes Orbánviktoruk, aki 10 év teljhatalom után produkálja számukra ezeket a szánalmas éhbéreket, majd megmondja a Nyugatnak, hogy mi a fasz van. Annak a Nyugatnak, ahol 6-8-szoros minimálnyugdíjak és bérek vannak, annak a Nyugatnak, ahol egy vállalati középvezető be tudná dönteni a magyar gazdaságot egy nyugalmasabb szerda délelőttön.
Ebből a semmi pénzből kellene enni, kellene iskoláztatni a gyereket, a hullaszagú kórházban meggyógyíttatni a...
Nyírfa
@kereső: 09.43

Gondolom, még befejezed , megvárom a folytatást.
kereső
@Nyírfa: Csak ennyi- meggyógyitattni a nagymamát.

Elég is.
Nyírfa
@kereső: Tudod, mit gondolok? Hogy most kulminált a rendszerváltás miatt érzett bosszúvágy.
Orbán ezt ismerte fel , ezt a mélyben fortyogó elkeseredettséget, ami egyszer törvényszerűen a felszínre fog kívánkozni, és meglovagolta, ez lett az alap, amire építkezni tudott, ez a masszív, biztonságot és védettséget áhító tömeg lett a hatalmát biztosító bázis, a magára hagyott kádári nép, , amelyet először elkábított, majd a szolgálatába állított. A néplélek- ismételgette egy időben. Ravasz és gonosz. Olyan bumerángot hajított el , ami ugyan messze szállt, de, amikor visszaér hozzá, abban nem a néplélek fogja képviseltetni magát, hanem a saját pusztító energiája.
Lesz átrendeződés, de sokára, nagyon lassú folyamat eredményeként. Ennek a társadalomnak olyan alapszinten kell rendeznie a sorait, mintha most lenne '89. 33 év.
Egy embernél a krisztusi kor. És egy népnél?
Úgy kellett volna a szocializmust megreformálni, félig szocialista, félig kapitalista állammá alakítani az országot, ahogyan Kádár akarta: Aczél György beszélt erről hosszan az utolsó interjújában. De az utódok gyorsan , kapzsin nagyot akartak markolni.
pécsi
Karácsony menjen vidékre, dolgozni.Leszerepelt. Hagyja a nagypolitikát a nagyokra.Orbánra.
pécsi
@Nyírfa: Ne emlegesd Kádár elvtársat. akasztós Jani bácsit! Normális ember nem kivánhatja vissza a sunnyogást, a panel proli létet. ,Meg a kommunista szombatot, a házmesterek kémkedését! Ember, ezt a magyar nép elküldte a búsba 89-ben! Soha többé kommunizmust! Tovarisi konyec! - és kampec!!
Nyírfa
@Kanji: 20.14

Egyik kedvenc dalom, lelkesít, óriási élmény!
kereső
@Nyírfa: A kényeg-a lényeg. A magyar nem tud mit kezdeni a szabadsággal, mert az felelősség is. Erre mondta Kertész Á.,hogy "genetikusan" alattvaló. Hiszen a történelem , a soha nem létező szabadság olyan mélyen beleivódott az érzékeinkbe, hogy nagyon nehéz ettől megszabadulni- főleg úgy, hogy lámpás sincs előttünk, amely megmutatná, hogy az mit is jelent, És, hogy azt tanulni kell, csak Magyarországon nem volt senki aki tanitsa- ill. lett volna egy, azt meg kiátkozták, kiátkozzák. A többiek, meg mind örültek, hogy igen- függnek tőlűk az emberek.És itt van az" irástudók" óriási felelőssége, nem tanitottak ők sem.Most meg már ???, amikor az egziztenciális olyan méreteket ölt, amit el sem lehet képzelni demokratikus viszonyok között, és az anyagi viszonyokban kialakultak mérhetetlen különbségek, és egyre inkább látszik, hogy Magyarországin nincs középosztály- amely a polgárosodás motorja lenne.
fergeteg
Add fel Gergely. Fellélegeznek a pestiek.
Kár,hogy a FIDESZ csak vidéken osztott Orbánfóbia elleni gombát.
Nyírfa
@kereső: Talán az átok az István-Koppány ellentét soha le nem zárt, soha fel nem dolgozott élménye, ráadásul gyászélmény.
Mindig is azt vallottam, hogy a magyarságnak egy évezreden át göngyölt identitásproblémája van, amivel még csak szembe sem mer nézni.
Nincs egyértelmű múltunk, nincs hazaemlékünk, az együttmelegedés élménye egy közös akolban. Nincs a történelmünkben semmi együtthatás, semmi közös tapasztalat, szanaszét megyünk, nem egyeztetünk.
Lehet, hogy rosszul gondolom, de , talán éppen ez az az időszak, amikor történelmi, ha úgy tetszik, sorsfordulóhoz érkeztünk. Fontos, évekig tartó folyamat tanúi, szereplői vagyunk.

Ha úgy tetszik, Orbán még jót is tesz velünk. Olyan mélységig ránt le minket, ahonnan mindenáron vissza akarunk kecmeregni, s a kollektív életösztön összekovácsolhat minket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.