Az RTL Klub számolt be róla Híradójában, hogy több iskolában is plusz tanítási napot rendelt el az igazgató a március 16-i tanársztrájk miatt.

Apa, kezdődik! Több iskolában is plusz tanítási nappal kell ledolgozni a márciusi tanársztrájkot

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Volt olyan hely, ahol ezt előzetesen jelezték, azaz a sztrájk kijelölt napján tanítási szünetet rendeltek el azzal, hogy az aznapi órákat majd egy későbbi napon illetve időpontban pótolják – írta meg a 444 az RTL Klub Híradója alapján.

Érintett szülők tájékoztatták az esetekről a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét (PDSZ), de nyilatkozni nem akartak, mert tartottak a retorzióktól, amik gyerekeiket érhetik. Az iskolák sem nyilatkoztak az RTL Klubnak. A PDSZ legalább tíz ilyen esetről tud.

A szakszervezet részéről az ügyvivő Nagy Erzsébet elmondta, hogy jogellenes tanítás nélküli munkanapon elrendelni tanítást bizonyos tantárgyak és osztályok esetében, de visszamenőlegesen tanítás nélküli munkanap elrendelése is jogellenes a köznevelési törvény betűje szerint.

Forrás: 444.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Designer
@Mirabilis: Ne keress bűnbakot! Én megtehetném, de nem fogom! Nem sztrájkoltam! Utána nem vettem részt a polgári engedetlenség nevezetű akcióban sem! (Bár azt kollégáim egy része még fotón is megörökítette!)
Dolgoztam! Az járt a szemem előtt, hogy a szülők is mennek dolgozni, s a gyerekeikkel mi lesz?! Reggel 7.00-tól amúgy is ügyeletes voltam, jöttek sorban a diákok, s a szülő nyugodtan ment dolgozni, mert látta hogy az iskolára számíthat!
Most ez van?! Le kell vonni a következtetést! Politikai hovatartozás nélkül...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Mirabilis:Na ez az, amit nem fejtett ki. Sokan nem kapták meg az igért 500 ezer forintot! Lehet, ő a szerencsések közé tartozott. Arról nem beszélve, hogy a más területen dolgozókra is nagy teher hárult, de azokkal a kutya sem törődött.
Designer
@Mirabilis: Mindig az utolsó hozzám intézett gondolatodra reagálok! Logika?! Kinek van, kinek nincs!
CsipkeRózsa
És akkor a tanárok visszakapják a levont pénzüket?
Emmersson71
@Mirabilis: Jó lenne, ha a rendszer a VÁLASZ gombra kattintáskor automatikusan betenné az időpontot! Egyébként pedig igen ritka, hogy a válaszból nem kikövetkeztethető, melyik bejegyzésre reagáltunk.
Ez csupán intelligencia kérdése. Kinek magasabb, kinek alacsonyabb :P

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.