A Megoldás Mozgalom megsértette a választási eljárási törvény közvetlen politikai kampányra vonatkozó előírását, amikor több választópolgárnak is – kifejezett hozzájárulása nélkül – küldött kampány-sms-t – állapította meg a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén.

Törvénysértő volt Gattyán György pártjának szavazós SMS-kampánya

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Két választópolgár is kifogásolta, hogy a szavazás előtti szombaton "A nagy pénzrablásnak vége. Megoldás Mozgalom, Április 3. X." tartalmú sms-t kapott. A választópolgárok azt állították, korábban nem járultak hozzá személyes adataik politikai tartalmú üzenetek továbbítására történő felhasználásához.

Az NVB megállapította, hogy a Megoldás Mozgalom megsértette a választási eljárásról szóló törvény közvetlen politikai kampányra vonatkozó előírását. A jogszabály ugyanis előírja, hogy a választópolgárnak választási kampányanyag e-mail címre vagy telefonszámra jogszerűen csak úgy juttatható el, ha a kampányanyagot küldő kifejezett felhatalmazással rendelkezik a választópolgártól ezen adatai kezelésére.

Mivel a választópolgárok ehhez nem járultak hozzá korábban, az NVB megállapította a jogsértést.

Forrás: mti.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
hátezmán szóra is érdemes.
a gattyány akkora törvény sértegetett, hogy megnyerte a kétharmadot az esemessel.
nezelodo
Na aztán mi van? A pornópápa a szexoldalra regisztráltatnak üzent ugyanúgy mint a Dakota a Covid oltásra jelentkezőknek. Melyik törvénytisztelő meri kifogásolni? Ja amúgy demokrácia van, illiberális...
ómió
Az efftársi Datadat egymillió sms-e meg, ugye, maga volt az "efftársi jogállam"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.