Rámutatott: nem csak a választás napján lehet csalni.

Hadházy hat képben mutatja be, hogyan csalta el a Fidesz a választásokatHadházy Ákos/Facebook

Hadházy Ákos független képviselő újabb leleplező Facebook-posztot tett közzé, ezúttal a 2022-es választások kapcsán megmutatkozó visszaéléseket tárgyalja. Hadházy rögtön leszögezi, hogy nemcsak akkor van szó csalásról, ha lefizetnek valakit vagy ha egy szavazó utasításra ikszel. 

Az igazi csalások nem szavazókörökben és nem a választás napján történtek, hanem jóval előbb, a szemünk láttára. Nem egyszer, nem kétszer, hanem nap mint nap

– írja. Majd hat példát is felsorol, fotókkal alátámasztva.

Az első, hogy Vitányi István fideszes képviselő az EU-s pénzből vett élelmiszercsomagokat úgy osztogatta, mintha azokat a kormánypárttól kapnák az emberek. Ezt az EU-s pénzből kiosztott laptopok ügyéhez hasonlította.

A második csalás – amelyhez hasonlót több helyszínen is tapasztaltak – Kakasdon történt: itt önkormányzati autó segítségével önkormánzati dolgozó szereli a fideszes plakátokat. 

A harmadik a propagandae-mailekre vonatkozik:

„Rogánék az oltási regisztrációs mailek millióira küldték a hazug propagandaüzeneteiket. Még a Kúria is kimondta, hogy arcátlan csalás, aztán az arcátlan csaló »Alkotmánybíróság«megsemmisítette az ítéletet.”

Negyedikként hangsúlyozza: „A plakátok jelentős részét nem a Fidesz, hanem a kormány fizette – ez arcátlan csalás, ráadásul tiltott pártfinanszírozás is. Ez amúgy évek óta zajlik.” Nem is csoda, hogy az állami pénzekkel megtolt fideszes plakátok mellett az ellenzéknek alig marad helye a saját hirdetéseire.

„Orbán minden héten beszélhetett órákat a közrádióban, amikor akart, a tévében is. Az ellenzék öt percet kapott. Ez a legnagyobb csalás, évek óta zajlik”

– szól az ötödik pont.

A Hadházy szerint idézőjeles Nemzeti Választási Bizottság nem vizsgálta meg a Romániában elégetett szavazólapok ügyét. Szerinte ha a választás egyik részét elcsalják, akkor az egészet csalják el.

„A VILÁG LEGOSTOBÁBB, LEGKÁRTÉKONYABB ELLENZÉKE LENNÉNK, HA EZEKEN SZÓ NÉLKÜL ÁTLÉPNÉNK. És akkor is, ha csak picsogunk miatta és nem teszünk ellene semmit”

– írja.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Shikari
Szómágia, hazudozás, mellébeszélés, uszítás, mocskolódás!

Ez Hadházy!
sgl
A VILÁG LEGOSTOBÁBB, LEGKÁRTÉKONYABB ELLENZÉKE LENNÉNK, HA EZEKEN SZÓ NÉLKÜL ÁTLÉPNÉNK. És akkor is, ha csak picsogunk miatta és nem teszünk ellene semmit”
..
Ez tény.
Pegero
Itt mindenki magyarázza a bizonyítványát és mosakszik! Olyan ez mint a Mosó Masa mosodája!
www.youtube.com/watch?v=s4fo9jntHQk
Pegero
@sgl: 12 éve mást sem csináltok, csak picsogtok, ahelyett, hogy lenne egy ütőképes ellenzéketek!
DE NINCS! Csak gyalázkodó nagy pofátok van!
KisTehen
Ákos csak szomorú, hogy nem lett saját kakasdombja
csipetke
Ez a maffiahorda a kétharmaduk birtokában mindent IS megtehet. És pofátlanul meg is teszik. Mint ahogy a választási törvényt is ők írták 2012-ben, és nyilván nem úgy,hogy egyenlő feltételei legyenek a fidesznek,és az ellenzéknek. Ráadásul 10 év alatt kerek 300-szor nyúltak bele. Ezek pofátlanul úgy bebetonozták magukat, hogy csak az utcán lehet legyőzni őket.
drrotf
Nem mondanám azt hogy csak a csalásnak volt szerepe az ellenzék gyenge szerpelésében.Én úgy látom, hogy annak az egyetlen célnak az érdekében hogy az Orbán rendszerét megszüntessék, Orbán Viktort leváltsák nem tettek meg mindent.Én azt gondoltam hogy ez az ellenzéki összefogás olyan lesz mint volt a II.Világháborúban a szövetségesek összefogása, ahol szintén egymás politikáját bíráló, el nem fogadó emberek tudtak ugyan orr befogva együtt harcolni, egy fasiszta , náci rendszer megdöntése érdekében.Ezek az emberek sem szerették egymást, de mégis össze tudtak fogni egy embertelen rendszer megbuktatása érdekében.Azt kell mondanom, hogy ezek a vezetők jól értették hogy hogyan kell egy embertelen rendszert megbuktatni, szeretni nem szerették egymást, de a cél egyesítette őket! Azt is mondhatnám, hogy ott ahol lakom az előválasztás után legalább két hónapra megszűnt, vagy abbamaradt mindenféle ellenzéki, összefogás, a pártok nem kezdtek el politizálni az utcákon és tereken, olyan volt mintha szünetet tartottak volna az összefogott pártok, és nem tartották szükségesnek a kommunikációjuk erősítését.Mintha meglepte volna őket Márki Zay gőzelme az előválasztáson.Mondhatnám azt is hogy ültek a babérjaikon!A másik hibát abban látom, hogy ezek a pártok, akik összefogtak , nem azokat a megélhetési problémákat hozták fel a konzultációkon amik z emberek többségét érinti, nem a megélhetéssel kapcsolatos kérdéseket boncolgatták, és nem azt sulykolták az embereknek hogy nekik van a problémákra megoldásuk.A végén pedig az ukrán háborúval kapcsolatos kiállásuk sem volt teljesen egyértelmű, a híradásokból az jött le hogy nem mindeni az összefogásból áll a béke oldalán, nem ismerték fel hogy a magyarok nagy része a romló gazdasági helyzetben a bét óhajtaja legjobban, és képes lesz a béke érdekében mindazokat a hibákat Orbánnak elfelejteni, amit velük szemben ezalatt a 12 év alatt elkövetett!Nem hittek annak a közvélemény kutatónak aki előre jelezte a FIDESZ nagy arányú győzelmét!Az sem tett jót...
KisTehen
@csipetke: dobrev klára óta tudjuk, hogy nem kell hozzá 2/3, feles többséggel is meg lehet tenni bármit ... akár 2/3-os törvények is módosíthatóak így
KisTehen
@csipetke: alkotmányt is lehet módosítani feles többséggel
Klubtag
...továbbá százat és ezeret lehetne idecitálni a mindennapjainkból - Ákos csak hely és időhiány miatt állt meg ötnél...
tudode
Jön még nagykutyákra dér!!!
.
---- Lopunk Band - Ülni fogsz! VATERÁRA KIBASSZUK AZ ÖSSZES LOPOTT HOLMIT AZ EGÉSZET A NÉPRE KÖLTJÜK EL
www.youtube.com/watch?v=5tDPGmnts3s
----------------------
.
Ami késik az nem mulik!!!
Havanagi
Tényleg nem is értem,hogy miért nem beszél senki a szerverről.Akkor,amikor az orosz hekkerek ki-be sétálgatnak féléve a külügy szerverében,annyira naivak vagyunk ,hogy a választással kapcsolatban a hekkermunka fel sem merül a fejekben???
verőce21
"A győztes azt mond amit akar! A vesztes meg mondhat amit akar...!" :)
Klubtag
A győztes cinikus meg az aki nem hisz az emberi tisztességben és őszinteségben, elfásult és ezért közönyös, gúnyos, mások értékeit nem tisztelő - teheti, mert nem kell kockázatot vállalnia - a cinizmusa az egyetlen "terméke" amivel házalhat...az antidemokratikus hatalom többnyire felfogadja és foglalkoztatja is.
RonaGyuri
egy mondás szerint: ne csináljunk Krisztusból betörőt, ide az illik ne csináljatok egy elmebeteg dagadt törpéből fél-istent! =))
tothjani
A Fidesz nem csalta el a választást, hiszen:
" Fasiszta pártot demokratikus választások útján – amíg olyanokat tartanak – még soha nem váltottak le. Ez önellentmondás lenne, mert Mussolini meghatározása szerint „a fasiszta állam nem más, mint hatalom- és uralomakarás”. Tagadja a demokráciát, a parlamentarizmust. A fasizmus atyja úgy határozta meg a célt, hogy „egy párt, amely teljesen és kizárólagosan kormányoz egy nemzetet”.
A fasiszta állam tartópillére a központi propagandagépezet, amely a többséget a vezér mellé állítja. A hazugság, a propaganda minden fasiszta állam alapja, nincs semmi, amit jobban gyűlölnének, mint a szabad sajtó. A fasiszta vezért a nép szereti, ujjonganak érte."
kereső
@drrotf: Ehyet értek a saját tapasztalatok alapján- de! Volt egy előválasztás, ahol a megválasztott miniszterelnök jelölt(azt most nem firtassuk, ez hogyan történt, csúfságára az egész előválasztásnak), aki azzal inditott "leváltottuk az ellenzéket". És innnentől kezdve jött a bénaság- ez bizony törést okozott a koalicióban.(amit összeimádkoztunk évek alatt). És, mindenki várt. Vártak a pártok is szerintem, hogy akkor most hogyan tovább? A választó meg csak azt érzékelte, hogy már nincs is koalició? Annyira nagy volt a csönd. Azután jött a kérés: a párok vezetői ne kampányoljanak. És ismét hosszú csönd, apró megjegyzéssel GYF-től- MZP a kapitány. Mostantól azt csináljuk, amit ő mond. Én meg ismételten néztem ki a fejemből-(gondolom nem egyedül), hogy mi van? Mi van a koalicióval?? Azután jött a hosszú monológok időszaka- és egy embert láttunk állandóan, aki nem győzött magyarázkodni, és bocsánatot kérni az előző napi mondataiért(vallásos a lelkem, igy aztán a bocsánat kérés megszokott dolog nála, és részéről minden el van felejtve, csak a hülye választő emlékszik). Summa-summárum: mire eljött a választás finise, gyakorlatilag senki nem beszélt a hat pártról, a koalicióról- csak MZP beszélt a kormányáról, és a parlamentjéről.
A 2.vh-ban szövetkezőket a mai napig nem úgy emlegetik, hogy az usa-vagy az angolokaz szu. Hanem Szövetségesek/-és pont.
A másik dolog- az ellenzéki szavazók többsége inkább baloldali/liberális- és nem jobboldaali programra vágytak-Leginkább egy "nemzeti minimumra"- ami a koaliciós pártok eredeti elképzelése is volt. : alkotmányozás, új választójogi törvény, az európai szövetség iránti elkötelezettség megerősitése...A kampányban két ember hangsúlyozta, a hatpárti szövetség megtartását, mint a koaliiciós kormányzás alapját, és mint amelyet meg kell védeni: (ennek hangsúlyozása adta volna a stabilitást!!) Jakab, és Dobrev. Bocsi, ha hosszú voltam.
drrotf
@kereső: Az ellenzéki összefogás vereségének okairól én azt gondolom, hogy egyrészt azét következett be mert ténylegesen csak a választás előtt három -négy hétben látszott meg hogy van összefogás, másrészt pedig az volt a legnagyobb hiba, hogy a kampányban nem azt hangsúlyozták úgy szólván a végtelenségig, hogy az Orbán rendszer az egy szabad ember számára élhetetlen rendszer és az emberek sorsa egy személytől Orbán Viktortól függ, azt is mondhatnám hogy élet és halál ura és sokan ezért hagyták itt az országot.Szerintem a kormányprogramját az ellenzéknek nem sokan olvasták el, úgy hogy nem az ígérgetések hiánya miatt nem szavaztak az emberek az összefogásra. A hatalmon levő Orbánnak annyi pénz és anyagi javak álltak a rendelkezésre amit az ellenzéki összefogás soha nem tudott és tud túlteljesíteni.Ha az emberek elégedetlensége a rendszerrel szemben nem üti meg azt a szintet hogy csak a változtatásban látja helyzetének javulását, akkor nagyon nehéz lesz ezt az egyszemélyi vezetésű rendszert leváltani választások útján!
pécsi
@tothjani: Ember! Hogy lehetsz ilyen hülye? Szabad választás volt, leadhattad szavazatodat a kitünő " kapitányra és a moslék koalicióra, senki nem bántott érte. De tudomásul kell venni, hogy a nagy többség nem a kommunista-fasiszta !DK, MSZP, MOMENTUM Jobbik stb. nyomoroncokra szavazott, hanem a nemzeti oldalra. Amennyiben ezt nem érted, menjél el innen a "diktaturából, esetleg harcolni Ukrajnába ahová a hibbant Néró- fletó, az álpap iványi és végül a kapitány, a csodálatos barom mzp küldött mindenkit. Hajrá!
pécsi
@Kanji: emberszabású! Csókay dr. világhírű agysebész. Az ikrek műtétével örökre beírta magát az emberiség történetébe. Te egy nulla, szenny ember vagy! Egy senki, ráadásul figyelmeztetlek a nácizással vigyázz, mert börtönbe juthatsz az antiszemita beszólások okán is.
Pegero
@Kanji: Te megfogalmazhatatlanul ostoba BUNKÓ!
Mirabilis
Mindegy, h elcsalta v nem. Győzőtt, ez a lényeg. Örüljön tovább orbánisztánnak mindenki, aki rászavazott, és innentől kezdve egy szó picsogást senkitől nem szeretnék hallani.
A jó oldala orbán győzelmének: - neki kell rendbe raknia a trágyadombot, amit összehordott az évek során, pl az üres államkasszát.
- Az ellenzék, győzelme -2/3 úgysem lett volna - esetén meg sem tudott volna mozdulni, amikor minden -pl energia, bank stb- ornánék kezében van. Csak a szidalmat kapta volna a fidesztől, mint Karácsony, amikor leváltotta a vén fasz tarlóst
pécsi
@Kanji: tipikus kommunista vagy, abból is legrosszabb. Tűnj el .Ezzel a nácizással, ill. a korábbi antiszemita szövegeddel felhívom a figyelmet az illetékeseknek, tiltsanak le az alpári beszéd miatt.A trágyadombon van helye ennek a beszédnek.
fergeteg
Orbánfóbia elleni gombát adott ingyen a piacon.
Istenakinincsen
@Pegero: ma, 16:28 Egy normálisan működö hozzáértő demokratikus kormánynak nem kellene ellenzék,mert az úgy működne,hogy mindenki elégedett.A vadkapitalista áldemokrata,kizsákmányoló,tolvaj kormányhoz kell űtős ellenzék...érted faszfej?
Hadházynak igaza van!!!
nyuggerpasi
Vagyis a Göbbelsi propaganda győzött most is,nem Orbán. Csak nehogy a pálya vége is olyan legyen mint azoké.
ómió
Hullaházy efftárs ezt is meghazudta nekünk!? Ezt az "efftársi sokoldalúságot"!!!
Istenakinincsen
@Pegero: április 7., 22:01
Bocs hogy megkérdezem te mihez értesz a fingáson,a faszságokon és a fideSSimádatodon kívül?
Pegero
@Istenakinincsen: tegnap, 22:15
Nem gondolod, hogy nagyon erotikus hozzászólásaid vannak? Próbálod basztatni az idegeimet @Fingottam:? Nem szép tőled!
Istenakinincsen
@Pegero: Nyugi,csak finoman érdeklődtem:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.