A 444 írta meg, hogy a BDPST Capital Zrt. április 5-én jelentette be a hivatalnak, hogy megvásárolná az egyik vezető hazai alapkezelőt. A piacon még számos szereplő van, így borítékolható volt, hogy a GVH nem gördít akadályt az üzlet elé. Még a jegybanknak is rá kell bólintania a tranzakcióra.

Saját láb! Az Orbán-kormány ügyvédi irodája pikk-pakk elintézte Tiborcz cégének engedélyeit

Fotó: 123RF.com

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ugyanis két nap alatt megállapította, hogy a miniszterelnök vejének cége, a BDPST Capital Zrt. nyugodtan megveheti Jellinek Dánieltől a Diófa Alapkezelőt tulajdonló Tarragona Holding Zrt.-t. Érdekesség azonban, hogy a versenyhivatali határozatból kiderül, hogy a BDPST Capital Zrt.-t a DLA Piper Posztl, Nemescsói, Győrfi-Tóth és Társai Ügyvédi Iroda képviselte az eljárásban.

Az ügyvédi iroda korábban dolgozott az Orbán-kormánynak: a Népszava írtamég meg 2019-ben, hogy adófizetői szemszögből igen drága döntést hozott a kormány, amikor az Erzsébet-utalványok segítése érdekében kiszorította a hazai piacról a külföldi cafeteria-szolgáltatókat. A DLA Piper Posztl, Nemescsói, Győrfi-Tóth és Társai Ügyvédi Iroda a Le Cheque Dejeuner, valamint Sodexo által indított perekben 1,267 milliárd forintért próbálta védeni az államot.

Forrás: 444.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Horizont: Tiltakozom a börtönbe küldésük ellen, mert nem szeretném életük végéig eltartani őket. Teljes vayonelkobzást követően nyugdíjkorhatárig kényszermunka a mindenkori közmunka díjazásával.
justhpeter
@Horizont: Tiltakozom a börtönbe küldésük ellen, mert nem szeretném életük végéig eltartani őket. Teljes vayonelkobzást követően nyugdíjkorhatárig kényszermunka a mindenkori közmunka díjazásával.
Istenakinincsen
Ki tudhatná mi lesz ebből.Oroszországból Szovjetúnió,V4-ekből KGST,Magyarországból gyarmat...
Háború vagy béke?www.youtube.com/watch?v=0GjcxsPk7ho
Előre vagy hátra???
ómió
Márpedig efftársilag kizárólag az efftársi, vagy a külföldi alapkezelő a "makulátlan"!
Havanagi
Jól teszi Tiborc ! Ehhez adta a sötét lelkületű magyar az áldását.
kereső
Eldöntötte a 3 millió, hogy kik lophatják ki a szemét is, meg a feje alól a párnát. Ennyi(ke). 1,8 millió úgy gondolta, hogy őt aztán ne lopja meg senki. A többit meg nem érdekelte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.