Jarosław Kaczynski lengyel miniszterelnök-helyettes és egyben a Jog és Igazságosság Párt (PiS) vezetője nagyon szomorúnak találja azt, ahogy a magyar kormányfő viselkedik az ukrán helyzettel kapcsolatban – hangzott el egy lengyel rádióban a Politico szerint.

Legfőbb európai szövetségese is nekiment Orbánnak a Putyinhoz való dörgölőzése miatt

Mint a 24.hu felidézte, Orbán szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy azonnali tűzszünet elrendelésére kérte Vlagyimir Putyin orosz elnököt,

azonban nem volt hajlandó elítélni Oroszországot a Bucsában megölt civilek miatt, mondván, hogy előbb alapos vizsgálatra van szükség.

Kaczynski emiatt pénteken kijelentette:

Ha Orbán azt mondja, hogy nem látja, mi történt Bucsában, akkor azt kell neki tanácsolni, hogy forduljon szemorvoshoz.

A Politico szerint Varsó haragját különösen az váltotta ki, hogy Orbán továbbra is szoros kapcsolatot ápol Putyinnal, és míg Lengyelország az Oroszország elleni energia-embargó egyik legnagyobb támogatója, addig a magyar kormány számára ez jelenti a „vörös vonalat”.

Forrás: Politico, 24.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Pegero:A romló kapcsolatot jelzi Jaroslaw Kaczynskinek, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) párt elnökének, Orbán jó barátjának pénteki nyilatkozata. A politikus a lengyel Radio Plusnak azt mondta:

az én olvasatom egyértelműen negatív a helyzetről, és ez nagyon szomorú. Ha Orbán nem látja, mi történt Bucsában, menjen el szemorvoshoz!”
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
@Pegero:A romló kapcsolatot jelzi Jaroslaw Kaczynskinek, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) párt elnökének, Orbán jó barátjának pénteki nyilatkozata. A politikus a lengyel Radio Plusnak azt mondta:

az én olvasatom egyértelműen negatív a helyzetről, és ez nagyon szomorú. Ha Orbán nem látja, mi történt Bucsában, menjen el szemorvoshoz!”
kereső
@Pegero: Olvastam ezt is. Amit beraktam, az az , hogy hol is hangzott el eredetiben Kaczynski nyilatkozata. A lényegen változtat amit hivatkozva beraktál. Nem orbán véleménye volt a tárgy, hanem , hogy a PIS elnöke mondta-e azt, amit mondott.
Szevasztok
Milyen gyorsan megemésztette a banda a vasárnapi "utolsó vacsorát", ízlett a moslék, most meg elemezgetnek. A vesztest kellene elemezni,szidni aki megszívatott.
kereső
@Pegero: Fe nem a Politiconak nyilatkozott- a Politico csak idézte. Egy lengyel rádiónak nyilatkozott.
justhpeter
@Szevasztok: Elsőre az ellenzéki pártok vezetőinek kell arról nyilatkozniuk, hogy ők hogyan látják a "remek" szereplést.
Aztán majd a választóik eldöntik melyik érdemes további támogatásra.
Nessy
@Pegero: Nem lehet minden média olyan szavahihető és hiteles, mint a mi "közmédiánk"! Ne légy maximalista!
Nessy
@Pegero: Hát pedig nem árt hinni párunknak és kormányunknak! Legalább is aki lelkes illiberális.
Baker
@Pegero: "végzi a dolgát"

Akkor ezért a szarszag a Kossuth tér környékén!
Nessy
@Pegero: Most gonosz leszek! "Nincs párom"! Felhívás keringőre? :-)) Egyébként értettem, csak néha jól esik kicsit komisznak lenni. :-))
Néha jobban járnánk, ha kormányunk megfontoltabban végezné a dolgát! Talán kevesebb értelmezhetetlen, összecsapott törvény születne, ami néha még egy napot sem élt. Az sem ártana, hogy bár a szaktudás bolsevik huncutság, hozzáértőbb, értelmes emberekből állítaná össze a kormányt, és a száznál több álomtitkárt.
Gazella
@Pegero: vigyázz a szádra! A Politició nem fake news gyártó.
Amúgy értelmezd a ''lengyel rádió'' szöcskát
magyar1
A kereskedés dörgölőzésnek számít?
ómió
Hát, akinek a ruszofóbiája mindent felülír, az persze "nekimegy"...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.