Több civil szervezettel szemben is bírságot szabott ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteken, amiért a civil szervezetek érvénytelen voksolásra buzdítottak a gyermekvédelmi népszavazáson.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
@Shikari: ma, 09:07
siki, te nagyon hülye, náci patkány, verd a riadót inkább a választók félrevezetése miatt, a közveszéllyel riogatás miatt, mert az egyik párt minden lehetséges felületen azt harsogta állami pénzen, hogy ha ők veszítenek, akkor az ország nem csak belesodródik, hanem önként, és lelkesen dalolva menetel a háborúba.
Választási propaganda, de még annak is nagyon durva. Neked ez nem tűnt fel? Vagy éppen ennek tapsolsz és tapsoltál annyira lelkesen?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Meglátjátok feleim, hogy nemsokára olyan putyinizmus lesz itten, hogy ihaj.Felkészülnek az ellenzék vezetői- főleg GY
Nessy
@Horizont: Néha az indokokon nem tudja az ember, hogy sírjon, vagy nevessen! Egyértelmű, hogy a kormány akarata szent és sérthetetlen, minden más vélemény hazaárulás, nemzethalál, etc.
Egyébként aki csak egy kicsit gondolkozott, az tudta, hogy ez az egész, miután már elfogadott törvényről van szó, teljesen felesleges, a kérdések meg nem éppen reálisak, életszerűek.
Nyírfa
@Horizont: 08.39

Három, kipróbált tollat vittem magammal, nehogy éppen akkor fogyjon ki valamelyik, amikor ikszelgetek. Mert ugye, kellett az x az összefogásra, aztán a képviselőjelöltre, aztán meg arra a förmedvényre, amit népszavazás címén az orrunk elé toltak. Szépen, akkurátusan töltögettem a karikákat: 1, 2, 3, 4.
Az NVB-t ki és mikor fogja beperelni, elzavarni? Úgy megnézném a futásukat!
Nyírfa
@kereső: 08.53

Mennyire tud megvédeni minket az EU? Mert magunkban nem bízom. A legelső tüntetést még hagyni fogják, aztán fokozatosan olyan oszlatás és rabosítás lesz mint az oroszoknál. Gyerek, nyolcvanéves, nem fog számítani.
Az egyetlen ernyő fölöttünk az unió, de a belpolitikába nem avatkozhat be közvetlenül. És ezt Orbán a végsőkig ki fogja használni. Hacsak nem történik valami...
Nyírfa
Most látom, lemaradt az 5, a 6, a 7, a 8. Pedig nyolc az ellenzék istene, szóval: 5,6,7,8.
Most van készen. :)
kereső
@Nyírfa: Miért védene meg? Nem szorulunk mi arra. Már" megvédtük" magunkat április harmadikán- mindenféle normalitástól.Nekünk orbán kell, meg a fasiszta/putyinista diktatúrája. És ne mond, hogy nincs igazam, mert az ellenzék??? képviselői arra készülnek hogy ennek a rendszernek a parlammentjében fognak ücsörögi négy évig, érdemi munka lehetősége nélkül. legfőbb érdemi munkájuk az lesz, hogy hogy ismét megvédik orbánt rendszerének nyilt valójának felismerésétől.Roló le.
fergeteg
Mi a túró az büntetés? Még szimbolikusnak is kevés.
Giovanni Alba
@Shikari: ma, 09:07
siki, te nagyon hülye, náci patkány, verd a riadót inkább a választók félrevezetése miatt, a közveszéllyel riogatás miatt, mert az egyik párt minden lehetséges felületen azt harsogta állami pénzen, hogy ha ők veszítenek, akkor az ország nem csak belesodródik, hanem önként, és lelkesen dalolva menetel a háborúba.
Választási propaganda, de még annak is nagyon durva. Neked ez nem tűnt fel? Vagy éppen ennek tapsolsz és tapsoltál annyira lelkesen?
Nyírfa
@Giovanni Alba: 09.41

Hiábavaló, kár minden gondolatért, amit rá pazaroltok. Biztosan nem hülyének született, de az lett, és így is fog meghalni.
kereső
@Nyírfa: Pénzért eladta a lelkét a sátánnák, ha volt egyáltalán mit eladnia.Minden fideSS védő, propagandista ilyen. A cukiskodótól kezdve omióig, mind.
Nyírfa
@kereső: 09.20

Kopog az eső az ablakon. Egy hete alaposan megáztam a Szabad Sajtó útján , én tehetek róla, itthon hagytam az esernyőm, úgy kellett vadászni egyet. És megint szombat van, és megint esik, de holnap már nem lesz választás. Ez jár a fejemben ma délelőtt. Hogy egy hete még előtte voltunk valaminek, még lehetett bízni, remélni.
És vasárnap reggel szállingózott a hó, és Gyurcsány feltette az oldalára,hogy, ha hó van, akkor mindig győzünk.
Újból és újból rám tör a gyászélmény, tudom, ennek a megélése kötelező, megvannak a maga feldolgozási szakaszai, sőt, látom a vereség előnyeit, akár a bekövetkezésének a törvényszerűségét: nem vezethetünk át senkit a másik oldalra, ha nem akar átmenni. De, mi maradjunk a magunk oldalán, s ha valaki csatlakozni akar, ne küldjük el.
Ha már népszavazás: ha lesz a fudan ellen, arra mindenképpen elmegyek. Aztán meglátjuk.
Nyírfa
@kereső: 10.01

Mondjuk inkább úgy, hogy szeretetet, megértést soha nem kapó, félrecsúszott, kihasznált, megtévedt emberek, akik bármikor mozgósíthatóak , ha cukrot kapnak attól, aki betörte őket. Vigyázni kell velük, de azért ne tegyünk le arról, hogy jár közöttük néhány Guy Montag ( Fahrenheit 451 ).
Giovanni Alba
@Nyírfa: ma, 09:57
Nincs előttem a pontos kronológia, de egy időben rendszeresen ostoroztam (többnyire) nyomdafestékest is eltűrő szavakkal ezt a kétlábú gerincest(?), szóval egyént. Lepergett róla minden, mint a kacsáról a víz. Szélmalomharc volt, amúgy Don Quijote módra. Aztán felmerült bennem, hogy a név mögött talán megbújik egy elnyomott, mindentől rettegő, és ezért agresszívan viselkedő, "civilben" lenézett, frusztrált személyiség, de minden jószándékot megtapos már a következő posztjával. A csatornafedőt akkor csukta magára a szememben, amikor a hétvégi náculás okozta jó érzéssel dicsekedett. Addig csak "siki, te nagyon hülye" volt az epitethon ornans, de utána ez kiegészült a "náci patkány" szókapcsolattal is.
Sansculotte*-val néha még el lehet diskurálni, bár ez is a fehér holló kategóriába esik.
*ő az a nagyszájú, nagykalapos, csizmás, kardos, derékszíjas, ám nadrág nélküli cica
Több alkalommal kifejtettem, hogy habár nekik címzem a hozzászólást, ám az minden esetben a többieknek szól.
A provokatív hörgésekre adott (többnyire) higgadt válasz szerintem hasznos. Ha másért nem is, de fejleszti az íráskészségemet, tanulni, kutatni sarkall a szinonímák és a metafórák témájában.
szegfue
@Nyírfa: 9:19 Gratulálok a népszavazási iv befejezéséhez!:))) Én nem voltam ennyire preciz... csak áthuztam és ráirtam: hülyeség!
Giovanni Alba
A mai, 11:03-kor írott eszmefuttatásomba sajnálatos hiba csúszott. Az állandó jelző természetesen epitheton ornans, elnézést kérek az elnézésért.
namihami
Ilyen államháztartási hiány mellett a legkisebb pénz is pénz.
Az ország ugyan egy fillért se fog látni belőle, de valamelyik középcseléd fideszszolgának elég lesz és tartja majd a száját és nyomja a gombot...
Nyírfa
@Giovanni Alba: 11.03

Megírtam neked a nagy művet, aztán kilőttem a mátrixba. Most kicsit gondolkodom, hogy miért, aztán újból nekifogok. :)
szegfue
@Giovanni Alba: 11:03 Szerintem az itt lévő ellenzékiek szinte mindegyike "átesett" hasonló próbálkozáson... én is azt gondoltam, hogy "hasznos a higgadt válasz". De ő/ők továbbra is ugy úsznak, mint a nyeletlen fejsze...
Nyírfa
@szegfue: 11.12

Szinte irigykedem, hogy milyen ötletekkel álltatok elő, én meg dögunalmasan csak ikszelgettem. Miért nem írtam én is valamit, pl.: hogy pici nyaka, nagy a hasa, készen van az Orbán basa.
Mindig a szabad önkifejezésen lovagolok, de közben meg olyan szabálykövető vagyok, hogy ...na mindegy.
Többek között azért is szeretek köztetek lenni, mert állandóan gondolkodnom kell azon, mit miért csináltam, csinálok, s hogyan kéne a jövőben. :)
szegfue
@Nyírfa: Azért a nagy lehetőséget tényleg elszalasztottad, hogy nem a pont, pont vesszőcske... kezdezü versikét irtad rá:))) Egyáltalán nem vagyok egy ötletgazda, inkább lusta voltam, igy ez volt számomra a legegyszerübb, hogy érvénytelen legyen.
Egyébként Te igazán gyakorlod a "szabad önkifejezést", ugyhogy ne szórjál hamut a fejedre!
Olvastam a fb-on, hogy egyik településen valami főfő fideszes rosszul értelmezte a népszavazási ivet és a hivek 90 % "akarta" a háborut, a nemváltó mütétet, stb-t!:)))
Giovanni Alba
@szegfue: ma, 11:27
Van egy (több) latin mondás, amelynek csak a fele épült be a köztudatba. Ilyen: A vízcsepp kivájja a követ. Ez viszont folytatódik azzal, hogy: de nem erejénél, hanem gyakori esésénél fogva.
"Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo."
Itt a gyakori esésen, a kitartáson van a hangsúly.
Tudom, tudom, mondani könnyű, de nem vagyunk egymagunk. Ez meg olyan, mint a filmekben, a magas hegyekben eltévedt túrázók, akik csak úgy maradhatnak életben, ha egymásból merítenek erőt, külön-külön elpusztulnának.
szegfue
@Giovanni Alba: Ez is igaz! Nagyon kell uralkodnom magamon, amikor olvasom azt a sok trágárságot és mocskolódást, igy inkább nem reagálok rá.
Nyírfa
@szegfue: 11.41

Ó, nem ez volt az egyetlen elszalasztott lehetőségem! Az élet sokszor tálcán kínálta, de én finnyáskodtam, halogattam - mérleg az aszcendensem -, agyaltam rajta. Aztán huss, a lehetőség fogta magát, és odébb állt. Én meg sajnáltam magam, átlényegültem világfájdalommá, aminek az egyetlen haszna, hogy ilyenkor hosszan magamba nézek.
:)

Most azon gondolkodom, akarjak-e sok-sok ilyen hülye fideszest? :))
Nyírfa
@Giovanni Alba: 11.43

Nem tudom, mi van, ez a második komment, amit neked írtam, és eltűntettem.
De ezt most nem hagyom annyiban. Lírai effektek és a mesélős körítés nélkül csak a lényeg: amióta egyszer észrevettem néhány fűszálat egy járda hajszálrepedésében, azóta erre - is - gondolok, ha búnak eresztem a fejem: akármit tesz az ember, akárhogyan is avatkozik bele a természet törvényeibe, azért a fű az úr! :)
Nyírfa
@Giovanni Alba: 11.03

" A provokatív hörgésekre adott (többnyire) higgadt válasz szerintem hasznos. Ha másért nem is, de fejleszti az íráskészségemet, tanulni, kutatni sarkall a szinonímák és a metafórák témájában. "

Erre akartam neked válaszolni, tettem is, aztán elszállt mint a győzelmi zászló. Most igyekszem rövidre fogni, biztosan unja az élet a papolós stílusomat. :)
Újságíró akartam lenni , fel is vettek a Bálint Györgybe, de újabb elszalasztott lehetőség: kihátráltam. Ezt csak azért mondom, mert imádtam írni, sokak szerint jól is forgattam a tollat, gyakorlatilag ma is, bármit teszek, közben mindig "írok", mesélek. :)
Aztán történt valami, és a szókincsem, az árnyalatokat is pontosan megjelenítő kifejezőkészségem, amire fene büszke voltam, eltűnt, mint a neked írt kommentjeim. Az élet egyszerűen elhallgattatott.Iszonyúan éreztem magam. Ha meg kellett szólalnom, hebegtem-habogtam, mint egy retardált.
Szó mi szó, néhány év elteltével azért visszajött belőle valamennyi, hiszen a szavak által tudom átadni, amit fontosnak érzek, de , amit a mai napig taníttat velem, pontosabban , amire emlékeztet lelkemőnagysága, az az alázat. Tudtam én, hogy erről van szó, hogy meg kell tanulnom a hozott eszközeimmel érdemben bánni, de lemondani az ego sikerélményéről...hát, nagy a kísértés! :))
Miért is mondtam el? Biztosan van oka, ha ennyire kikívánkozott. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.