Magyarországon a 2010-es kormányváltás óta egy versengő autoriter rezsim épül, amely szabad választásokon méreti meg magát, a körülményeket azonban mindig úgy alakítja, hogy minimalizálja a veresége esélyét.

Hamarosan Orbán megfizeti a negyedik kétharmad árát – nagyobbak a pofonok, mint várták

Az Orbán-féle választási rendszer legjobban ellenőrzött választása eredményezte a legmagasabb Fidesz-fölényt. A voksok 53 százalékát hozta el, enyhén felülmúlva a Medián egy hete a HVG-ben bemutatott 50 százalékos becslését.

A Momentummal kiegészült parlamenti ellenzék 35 százalékos szavazataránya pedig a legrosszabb eredmény 2010 óta, és messze ható következményei lesznek.Orbán ugyanis megszerezte azt a mozgásteret, amire a következő hónapok kihívásai miatt szüksége is lesz.

Orbán győzelme az ország eladósodásába, nemzetközi elszigetelődésébe és a társadalom lelkiállapotának további romlásába került.

A kétharmad viszont lehetővé teszi, hogy a garantáltan népszerűtlen lépéseket olyan politikába ágyazza a kormány, amivel nemcsak bűnbakot mutat fel választói számára, de látványosan elégtételt is vehet a kijelölt ellenség felett. A kormány régóta kínál kenyeret és cirkuszt; a jövőben várhatóan kevesebb lesz a juttatás, és ennek arányában több a vadállatok elé dobott ellenség, amely bárkiből fabrikálható.

Orbán mozgásterét most csak a nemzetközi helyzet szűkíti.

Erről maga is tehet. Vasárnap esti felszabadultságában nem csupán Sorossal szemben triumfált:

nem állta meg, hogy sértettségből vissza ne szóljon az őt személyesen kihívás elé állító ukrán elnöknek. Zelenszkijt épp aznap sorolta a kormány legyőzött ellenfelei közé, amikor a Kijev közeli Bucsában több száz civil holttestére bukkantak az ukrán katonák az oroszok kivonulása után.

A nyomok arra mutatnak, hogy a tettesek kivégezték tehetetlen áldozataikat, azt pedig műholdképek igazolják, hogy a gyilkosságok még az orosz visszavonulás előtt történtek.

Az Orbán számára fájdalmas döntés 48 órán belül meg is született:

az Európai Bizottság immár ötödik szankciós csomagjának tervezetében nemcsak az orosz szén behozatalát tiltják meg, hanem azt is, hogy egy uniós ország bármely vállalata orosz közbeszerzéseken vegyen részt.

Márpedig a paksi atomerőmű bővítésének beruházója, a Roszatom így választja ki a beszállítóit, köztük potenciálisan Mészáros Lőrinc és társai cégeit. És ha ez még nem lenne elég, Ursula von der Leyen bizottsági elnök közölte:

az olajembargó bevezetésén is dolgoznak.

Márpedig a Mol százhalombattai finomítóját az orosz kőolajra tervezték, más típusú nyersanyagot legfeljebb 35 százalékban tud felhasználni. Orbánnak és a pénzügyi kormányzatnak alighanem elő kell kapnia a kockás papírt, és jó néhány tervét újra kell számolnia.

Magyarországon is látszottak az előjelek, csak Orbánék nem voltak őszinték: a választások előtt azt ígérték, hogy velük minden megoldódik. Egyelőre ennek éppen az ellenkezője látszik.

A vétó árán biztosított energia pedig visszaüthet, Orbánt ugyanis pénzhiány is izzasztja. Az állam már majdnem az eleve óriási tavalyi túlköltésnek a felét, több mint 1500 milliárd forint hiányt lapátolt össze csak az év első két hónapjában, miközben a jelenlegi árakon az egész évre legalább ezermilliárd forint többletköltséget jelent csak a rezsicsökkentés fenntartása.

Az orosz állami bevételek 40 százalékát adó energiaexportról, Berlin álláspontjáról  valamint jogállamisági mechanizmus beindításáról a HVG360 cikkében olvashat bővebben. 

Forrás: HVG360

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A sok hülye maffia hívő fel sem fogja, hogy mi vár erre az országra...
De éljen Orbán, éljen a párt...!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Orbán? Nem azt soha. Az ország fizeti meg, a benne élő emberek.
ómió
Szabad választások útján létrejövő "autoriter rezsim"? Hol hazudja ezt a Lenin összes, efftársak!?
fergeteg
Fidesz győzelem. Magyar győzelem KIVÁNDOROLNI !!!
Látom a ballib fiúk-lányok új bolygót keresnek.
Mert a ""Nyugaton "" ők nem tudnak a magas árak miatt megélni. Ukrajna a célország.
fergeteg
DE HÁT BALLIBESEK :
"Hatalom a népé" hirdettétek.
Eladott Ország
@fergeteg: ma, 09:53 ♣ Orbán: Magyarország megáll a saját lábán, nincs szüksége más pénzére. Karácsonyi ételosztás a Blahán. nem látom ,hogy a magyar katolikus egyházak sürögnének ételosztásban, ilyenkor hol a szegények gyámolítása segítése, amiről papolna, állkeresztény talpnyalók. Az a legnagyobb baj hogy amit az UNIO eddig adott az mind a fitymasz zsebében landolt. Megszedték magukat most már utánunk a víz özön. Az országot már szét verték, embert ember ellen fordították. Nesze neked Magyarország! Gratula. Szavazzatok dakotáékra jövőre is balgák! Ha elzárják a pénzcsapot, akkor jön az igazi pokol, mert akkor még az aztalunkról is lelopják az ételt, most még a nyugat asztalát fosztogatják, osztogatják.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.18169-9/25594170_1542098455874852_6802154055066230691_n.png?_nc_cat=103&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=5m1e4VZbUQwAX_AjxYa&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=00_AT8v7g_VYrhyXGQvaFP85FMFJ9UinhGHIXQy07e3vJbdHA&oe=6277ACB3
Üzenjük Brüsszelnek, hogy ők is megértsék! Ha pénzt adtok Orbánéknak, aból pénzt a magyarok nem látnak egy filért sem!

Köszönjük fidesz! Másodikak lettünk, mert a magyaroknál csak a bolgárok szegényebbek. Nem hagyjuk! Üzenjük Brüszelnek elsők leszünk!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272450239_2003077169897007_2392497714658168909_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=pZWFjh6z9dQAX_r1Doc&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=00_AT9ufwg_H0lTnhoSNerKMLlYTASkwkO0lRunfVct94ND1A&oe=6255E7F7
Azért csak sikerült megállítani Brüsszelt! Egy filért sem küldenek
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273706305_1283171135496124_9152121248671984521_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=1_j5yWgqNkoAX9VwqVk&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=00_AT8IU6HpwFD73R6aMJpx6_SWjISxjK8wwIEHz6Jfd1kAeQ&oe=62556111
Nyírfa
Az ezeréves államisággal a mellét verő, mindig arra hivatkozó, s e tény ürügyén tiszteletet követelő magyar kormány a választási győzelem után a következő alternatívák közül válogathat:
ad1. lemond
ad2. lemondatják
ad3. államcsőd
ad4. pávatánc vége, az EU választása, szóban, írásban, tettekben
ad5 az EU elhagyása, Magyarország megszűnése.

Orbán lemondása után, különös tekintettel az ellenzék jelenlegi állapotára, kizárólag pártmentes, szakértői kormány felállítását tartom célszerűnek.
Libbantölő
Szerintem csak a balliberál, impotens, féreggeci, ingyenélő, szemétállat, hazaáruló, agyhalott baloldali szavazók fizessenek meg mindenért mindent! Aki nem fizet az takarodjon ukránba harcolni! Ha valami balféreg válaszol erre az igencsak nagy igazságra, az dögöljön meg. Várom a válaszokat buzik!
Béla333
A sok hülye maffia hívő fel sem fogja, hogy mi vár erre az országra...
De éljen Orbán, éljen a párt...!!!
Nessy
@Béla333: Szent meggyőződésük, hogy amikor becsap a villám megszorítások, szigorítások, gazdaság padlóra kerülése, akkor őket valami jótékony "erőtér" fogja védeni, és őket nem érinti. Egy szűk réteget valóban nem érint, de a többieket egységesen fogják érinteni a hátrányok, a megszorítások. Sajnos a mesék és a valóság, nem mindig fedik egymást!
justhpeter
Orbán mára Európában már pártostól és kormányostól is ellehetetlenünlt. Ő lesz a mintraállat, amin az Európai Unió mindent kipróbálhat. A meszorításokat is.
kereső
@Kanji: Fejezd már be. Hogy lehetsz ennyire agyalágyult-?Nem szórakoztató az amit csinálsz.
csak úgy....
majd a fideszék külhoni templomaikba imátkoznak érettetek...,
Istenakinincsen
@KisTehen: ma, 20:33 Ezekszerint tudod azt is hogy mikor kell fosni.Ha hvg akkor nem...oké.
Szóljál a többi birkának is hogy mikor kinek mit kell elhinni és mitől kell fosni!
kereső
@Kanji: tegnap 20:40 "keresek Neked egy Istent"? Miért keresnék? A hivők szerint- tudod, azok szerint, akik nem csak a szájukon hordják- Isten bennünk van. Aztán vagy megtalálod magadban, vagy nem.
almosd
olkt.net/az-ej-leple-alatt-jelentettek-be-hogy-allamcsod-kozelbe-kerult-az-orszag/ Ha ez igaz nagyobb gödörben vagyunk mint a Bokros idejében ,lesz itt megszorítás bőven.
Lepényleső
...egyszerűsítve,hogy értsék szavazói; mint az utcai itt a piros-hol a piros,
játszik a választási és az összes még meglévő törvénnyel,
minden társadalmi osztály vezetőivel,partnerrel a néppel,
- a játékra jellemző önmarcangoló becsülettel,
figyelve a tömegbe épített,közpénzen igen jól fizetett pribékekkel?
Bogatir
Ha Orbán ujjat húz a zsidókkal, akkor mrgy a lecsóba!!!
namihami
Kedves NERtársak! Én, mint az Ország teljhatalmú császára és a voksolók 53%-ának Istene ezúton igérem, mi több, garantálom, hogy atyáskodásom újabb 4 éve alatt még sz@rabb világban lesz részetek, melyet az én atyai gondoskodásom hoz el és biztosít a számotokra.
De azért nem kell féltenetek, ha az én és a ""mészárosaim"" további gazdagodása nem is (ez a szemét EU a jelek szerint nem gazdagít minket tovább) garantált, de éhenhalni, sőt, lefogyni azért nem fogok. Annyit azért ti mindig össze fogtok dobni nekünk.
A további (inkább számomra) sikeres együttműködés folytatásában bízva, valamint a borjútermészetetek állandóságában reménykedve, maradok továbbra is a ti szopatótok!
Orbán Isten, Császár, Király és Majorosgazda (a világ legszegényebb miniszterelnöke)
Németh István
Ennek a pofongörgetegnek örülnétek mocskos elfajzott szemetjei a magyar nemzenek!??? ti gazemberek vagyok és nem magyarok, DE egyetlen egy nemzet nem fogadna be benneteket mert aljas gonosz minden nemzeti érdek ellen ugató moslékok!@almosd: @Béla333: @Bogatir: @Horizont: @Lepényleső: ezek vagytok alapvetően@namihami: azért gúgyolódni sem kéne a moslék rosszindulatoddal! De azért évezed, hogy nyugdíjemelést kaptál, meg ha vannak unokáid kevesebbet adóznak, stb!
kereső
@Horizont: Nem volt ez a "köcsög" párttitkár? Azok tudtak ilyen értelmetlen körmondatokban beszélni.
namihami
@Németh István: 12.52: Igen, ""élvezem"". Ahogy az is (szinte már) a gyönyör határáig juttat el, hogy minden egyes heti nagybevásárlás csökkenő mennyisége mellett egyre növekvő összeget von magával. Ahogy az unokám óvodai befizetése januártól, ismét csak a jólétünket tükrözve, megint emelkedett. És nem azzal a bizonyos 5 (öt) százalékkal. És 16-tól (tizenhat--érted? mert addig kötelező az iskola) elmehet a fiatal közmunkára, aminek a ez a viktorfillérje éppen elegendő egy-két pluszberúgásra. /addig sincs iskola/ És hallgathatjuk a bankok sirámait, amiért nem győzik a fiatalok magánnyugdíjszerződéseit megkötni.
És fizethetem (ti is) a választás előtt észnélkül felvett hiteleket, amivel a voksolók lettek meg- és kivásárolva. És vehetek vonatjegyet a kínai kisvasútra. És bedughatom abba a konnektorba a villásdugót, ami a putyini háborúnak köszönhetően, sose fog feszültséget szolgáltatni---de a haverok már milliárdokat szedtek ki belőle. És (igaz--jó messziről), de megnézhetem a tiborczi és egyéb kastélyokat, az orbáni ""termelőszövetkezetet"", az adriai hajókikötőt, a ...Boldog vagyok, hogy a milliós fizetésűeknek ismét többmilliót vágnak oda SzJA visszatérítés címén. (Mert, ugye, azt be is kellett fizetni--miből és mennyiből, valamint mennyi a megmaradt?) Akinek kéne, mert rászorul, annak pedig marad az élvezet. A 30-40 km-re bejáró dolgozó (boldog, hogy ott egyáltalán talált munkát) járjon csak a 20 éves öreg Zsigulival, mert a támogatás kell a villanyos (hobbi) és a 7 üléses autós haverok segélyezésére.
Tényleg, már tobzódom/dunk az élvezetekben.
surdilloFUJT
@Béla333: IIIGEN,éljen száraz kenyéren és vizen a Szegedi Csillagban,napi 10 órás fizikai munkával!!!
surdilloFUJT
@Németh István: meg a jó q..va nénikéd te aljas ,rühes mocsok aljadék!!!
Nyírfa
@Lepényleső: ma, 8.14

"itt a piros, hol a piros?" Telitalálat!
Rockxy
mér?
az előző 3 árát má kifizette?
verőce21
Ez az Olaf Scholz egy hülyegyerek! Jobban tenné, ha teljesen felhagyna az oroszok elleni büntető intézkedésekkel, amelyekkel elsősorban magukat az állat, idióta némeket sújtják...!
És az egész eu-t...
kereső
@Horizont: Már kinyalta, és ezt teszi folyamatosan.
Németh István
@Mirabilis: @Béla333: @Horizont: @kereső: @sgl: ezt akarjátok, mert az Orbán Viktort utáljátok!? Ezt akarjátok a népnek nemzetnek ti akik képtelenek vagytok elviselni, hogy a nemzet többsége többszörösen azokat választotta vezetőivé akik a bizalmat kiérdemelték!? Ez nem jut eszetekbe! Aztán az sem hogy a többségi akaratot nektek is el kell fogadni, tűrni, ha úgy tetszik! VAGY nektek kell a gyertyaláng-fűtés a hideg kaja a gyerekeknek a hideg vizes fürdetés, vagy netán az ipari termelés leállása, hogy elvigyék a gyerekedet idegen földre "hazát védeni" és hullaként hozzák haza! Ti magyarnak érzitek magatokat!??? Nem szégyellitek a mocskos rohadt pofátokat!???
csak úgy....
@verőce21: nálad farkasom az alkohol csodákra képes!:)
Németh István
@Peller Anikó: én meg téged, mi több a többit már tudod! A @namihami; most jelezte vissza, hogy visszafizette a 13 havi nyugdíjat az államkincstárba és bement a NAV-hoz, hogy igen is a vállalkozása a teljes korábbi adózási összeget akarja fizetni, neki nem kell az Orbán-féle kedvezmény, meg a rezsicsökkentés sem, és igen is gyertya-lánggal fűt, és főz mint a németek és kijár Bécsbe tankolni 2,2 euróért literét a benzínnek! Különben az öntisztulás állt be nála - ezzel is spórolni tud -olyan büdi, hogy nem engedik be sehova!
namihami
@Németh István: Azt a 13.havi nyugdíjat a Gazdád rossz gazdálkodása, a haverja világranglistán is szerepeltethető milliárdossá tétele, a vejkó silány villanyszerelése és az ehhez kapcsolódó hazai adóból való kifizetésével történt elsumákolása, a Százlábú és barátnőinek állásalapítása és még millió hasonló orbáni truváj révén már nemcsak én, de ez a (majdnem) teljes ország már sokszorosan visszafizette. Ha 3-4-20 darab 13. havit és egyéb fizetési juttatásokat osztogatna, akkor is lemaradásban lenne. Persze, a nincsből nem lehet. Abból a nincsből, ami a (mára) keleti bankokban van családi kasszákban elhelyezve. Ez a nagy keleti haverság csupán azt a célt szolgálja, hogy a pénz biztos helyen legyen. Mióta tudja, hogy a svájci bankok, bírói végzésre, feloldják a banktitkot, azóta menti oda a vagyont. Az a sok svájci ""politikai út"" se volt akkoriban céltalan. Lehet, hogy itt több a levonás, de biztos a háttér. És, jut is--marad is.
Ha ezek a belső és EU-s pénzek nem a családokat gazdagítanák 12 és most még legalább 4 évig, akkor a fene se törődne a benzin- és egyéb energiaárakkal, mert az ország és a zemberek is állnának úgy, hogy meg tudnák fizetni.
De, amikor hír az, hogy az Euro 5 forintos romlása a Lölőnek (lásd Viktor) milliárdos hasznot hozhat, akkor miről is vagy képes megszólalni?!?!
Aki Én
@ómió: ,,Szabad választások útján "
Azért sokan próbáltak már neked segíteni, hogy megértsd ezeket a ,,szabad" és ,,igazságos" választásokat.
Eddig hiába...
Peller Anikó
Hatalmas megszorításra készülnek Orbánék, úgy értem szorítanak minket, maguknak azért osztanak de inkább szoroznak.

propeller.hu/itthon/3795990-hatalmas-megszoritasra-keszulnek-orbanek-bokros-csomagnal-is-jobban
Nessy
Sajnos téved a cikkíró! Nem Orbán, mi fizetjük meg! Ő köszöni szépen nagyon jól meg van a maga világában a kolostorban, meg a többi diktátor társaságában. ( Putyin, Erdogan, etc.)
Németh István
A magukat vesztesnek érzők mindenféle hülyeséget összehordanak és kívánnak semmibe véve önmagukat, mert ha a népnek, nemzetnek rossz akkor nekik is az! VAGY nem? akkor moslék többszörös milliomosok és munka nélkül pénzkereső gecmarekek vagytok? JA!!! Így már érthető, hogy megy az ugatás! DE azért nem tudom, még hogy mennyi munkahelyet biztosítotok, normális bérrel, aztán mennyit is jótékonykodtak, csak úgy átlagosan egy évben?? Értitek szemétládák!? AZTÁN @Nessy: te szépséges, okosnak nem vagy mondhat > a gyurcsányi időben ki baszott rá ??? nem a nép! te ökörfajzat! A gyurcsány aranybányát vásárolt, de csinált egy vörös-iszap katasztrófát! te barom > moslék feleségével meg haza-árulásdit játszott és azon röhögtek, hogy hú, de jól kibasztunk az Orbánnal! Miközben a nemzetnek okoztak kárt még a hatalmuk elvesztése után is! Hát kapd be a trippeles buzi faszát!
Németh István
A valamikori TUNGSRAM - Tungi - már régen Indiába működik, vagy 20 éve minima, aztán ami itt van igazából, nem lámpagyár - kettőt találhatsz!
ómió
@Aki Én: Nafene! Csak nem a nosztalgiád ért el téged még néhai Kádár efftársatok "szabad választásai" után? A "megértésedből" azóta se telt többre? Látszik!
Németh István
@Peller Anikó: gyönyörűséges szépség vagyol, de az eszed elhagytad valahol! Az undorító szöveg hömpölyög belőled, a rosszindulatú álhír közlésed lesz a végzeted.
Ha lesznek áremelések , lesznek az élet nemáll meg! A te és a hozzád hasonló esztelenek okozzák mindezt! a dícső; eu az usa-soros grémium előre ki-okoskodta valójában a kelet európai országok felszámolását! - valójában a trianon kiterjesztést a nyugat tejhatalmának kialakítását! DE te ehhez tök hülye vagy a társaiddal együtt! A politika csak látszat alkalmazkodása e jelenhez az mindig -de mindíg a jövőbe ültetett kapzsiságát szolgálja! De te ehhez is hülye vagy!
Gyurka80
@Horizont: Te ezt látod böszmeferi seggéből?
Gyurka80
@Horizont: hahaha. A hozzászólásaid azt mutatják a böszmeferié nagyon tetszik neked.
Gyurka80
@Horizont: Elhiheted más sem nyal segget. De te magadból indulsz ki ezért gondolod más azt csinálja.
Gyurka80
@Horizont: Örökigazság , hogy mindenki magából indul ki!
Istenakinincsen
@Gyurka80: Zseni vagy és egyben a legnagyobb böszme.Ez a cikk arról szól,hogy ki fogja megfizetni a negyedik kétharmad árát.Nem arról hogy te kinek a valagát nyalod.Nyalhatod szabadon,ez a te dolgod senkit sem érdekel.
Unalmas már a böszmeferizés nem látod?Már 12éve semmi köze ehhez a mértéktelen tolvaj maffiaállamhoz.
Gyurka80
@Istenakinincsen: Téged nem kérdeztünk, úgyhogy qssss!
Istenakinincsen
@Gyurka80: Jajjj bocsánat Gyurikabácsi:(Legközelebb tőled kérek engedélyt hozzászólni:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.