Karácsony Gergely szerint a választás után az lett volna a korrekt, ha az ellenzéki pártvezetők Márki-Zay Péterrel együtt felmennek a színpadra a kudarc ellenére is.

Karácsony Gergely azért léptem vissza, hogy ne Dobrev legyen a jelölt

Tartozunk egymásnak annyival, hogy ha együtt vállalkozunk valamire, akkor is egymás mellett állunk, amikor ez nem sikerül. Nem akarok senkinek semmilyen szemrehányást tenni, de én ezt így éreztem helyesnek

– fogalmazott, és elmondta nem lehet kizárólag Márki-Zay Pétert okolni a kudarc miatt, „bonyolultabb a magyarázat ennél”.

Én egy baloldali politikus vagyok, és nagyon szerettem volna, ha a kampányunk a szociális válság megoldását érintő javaslatokról szól, ehhez képest a fő üzenetünk az volt, mi nem vagyunk a Fidesz. Ez nem volt elég. Valamilyen pozitív ígéret talán fontosabb lett volna

– mondta a főpolgármester, hozzátéve azt is, hogy nem lehet a vidék és Budapest ellentétére sem leszűkíteni a választási kudarc kérdését.

Az egész országra érvényes, hogy míg a Fidesz populista politikát folytatott, az ellenzék egy elitista politikába szorult be. Azt látom ugyanakkor, a választás legközvetlenebb oka az volt, hogy a Jobbik-szavazók nem támogatták az ellenzéket. Ezért nem csak a Jobbik vezetői a felelősek, mi közösen valamit rosszul csináltunk

– vélekedett Karácsony Gergely. Arra a kérdésre, hogy Márki-Zay Péter helyett ő maga jobb eredményt érhetett-e volna el, azt mondta: a különbség akkora volt a Fidesz és az ellenzék között, hogy nem a miniszterelnök-jelölt személye döntött. Hozzátette:

Azért léptem vissza az előválasztáson, mert ha ezt nem teszem meg, egyértelmű, hogy Dobrev Klára lett volna az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Forrás: Index

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Szóval, még "szerényebbet" találtál helyette...!
kereső
B+ gergely. Nem értelek, ilyen gerinccel miért nem a fideSS-ben politizálsz?Beszartatok a volt szdsz "liberálisaival"/ hogy mi közük a liberalizmushoz ,azon kivül, hogy azt mondják magukról, nem tudom/, annak szürke értelmiségi holdudvarával együtt, hogy bekékült az ország? És DK a vidéket is meghóditotta?,és kiderült, hogy van egy felkészült, rátermett , arra alkalmas jelölt, aki megszorongathatja orbán torkát? Azt, meg ti ugye, a gyurcsány fóbiátokon túl, mégsem akarhattátok.Többet mocskoltátok a kampányban GYF-t, és DK-át, mint orbánt. Reméllem, meglesz a jutalom- mindazoknak, akik ezt az aljas játékot eljátszottátok ellenünk, ellenzéki szavazók ellen. Jól mondtátok, leváltottátok az az ellenzéket. A valódi orbn ellenes ellenzéket, gyózött a meztelen csiga gerinc, az elvtelen orbáni kiszolgálás. Éljen! És a haza fényre derült.
Qqberci
Geri, ezt elqrtad! Nem kicsit, nagyon! Felrúgtad az előválasztás szabályait, nem kizárt, hogy ez indította el az ellenzéket a lejtőn...
Bogatir
Normális országban kiírtad magad a politukából. Menj a francaba te senkiházi. Nem vagy jobb Orbánnál, csak másmilyen.
Bogatir
Manipulálni akartad a társadalmat. Tudom te sem lettél volna jobb. Szarházi.
namihami
Mert egy barom vagy! (bocs, de az első lendület)
justhpeter
Ezt tudtuk eddíg is. Viszont úgy gondolom, a trógersággal nem állt egyedül az összefogásban. Attól tartok a lépésével nem fogta fel, hogy lesz még következő önkormányzati választás, ahol a hatpárti szavazó egyenlíthet. Kb. ennyi a tartás, jellem a magyar politikában.
kereső
MZP: "nincs meg orbán száma, ezért Kocsis Mátét kértem, hogy küldje át".
Nessy
@kereső:Szóljon már valaki MZP-nek, hogy ne égesse tovább magát!
Karácsony meg ne magyarázkodjon, mert saját magát minősíti! Apropó! Megérte???
kereső
@Nessy: Szóljon neki karácsony.Vagy kunhalmi.
TASzSz
Ez az amikor csak annyi a program, hogy váltsunk le...
namihami
@TASzSz: 13.19: Vagy annyival nyerni lehet, hogy : gyurcsány, migráncs, eu...
És ez a megválasztók szintjére méginkább jellemző. Gazdasági program---narancséknak.
bencemacska
@kereső: ma, 10:58
Amikor KG visszalépett MZP javára, hogy ne Dobrev nyerjen, napokig levegőt sem kaptam a dühtől.
Mikor megindult a fidesz piszkos támadása K.G ellen, rájöttem, hogy ezt Ő megérezte/tudta(?), és feltételezte, hogy MZP, mint volt fideszes, ezt jobban ki tudja védeni.
Most a megalázó vereség után (aminek nagyságára álmomban sem gondoltam volna), arra kellett következtetnem, hogy Dobrev Klára is vesztett volna. HA IGAZ, hogy a jobbikos szavazók kiszavazása, vagy otthon maradása okozta, a fidesz nagy előnyét.
Majd később okosabbak leszünk. Meg ugye a kampány is egészen más lett volna. Minden esetre K.G főpolgármesteri kampányában/győzelmében nagy szerepe volt a DK-nak.
csetere
@bencemacska: MZP személye miatt sokan nem mentek el. Teljesen alkalmatlan volt miniszterelnöknek.
evacica
Na most igaz az a közmondás, hogy ha hallgattál volna bölcs maradtál volna! Székelheti magát Karácsony, igaz,hogy nem is lett volna alkalmatlan is lett volna miniszterelnöknek! Egy ember volt alkalmas és az Dobrev Klára!Csak, hogy nagy hátránnyal indult! Nő, Apró Antal a nagypapa, Apró Piroska az anyuka, na de a legnagyobb bűne, hogy ő Gyurcsány Ferenc felesége! Az, hogy rátermett ezt a birka népet nem érdekli! megérdemeljük ezt az eredményt legfeljebb beledöglünk!
surdilloFUJT
@KisTehen: meg a nagy marha fejed orbán hátuljában,vadbarom!!!
surdilloFUJT
geri te nem baloldali,hanem egy aljas hazug ember vagy!!!mzp-nek a DK is segített polgármesternek lenni,aljasok voltatok mindketten,kijátszottátok a 2/3-ot!!!ENNÉL NAGYOBB ÖRÖMÖTÖK AZ ÉLETBEN NE LEGYEN!!!
surdilloFUJT
@csetere: ...ÉS EZT DOBREV A TV VITÁBAN MÁR MEGÉREZVE MZP SZEMÉBE MONDTA,GERINCESEN!!!
terlasz
Pedig Dobrevvel többre mentünk volna, mint az össze-vissza hablatyoló Márkival.
TASzSz
@namihami: Az balos választók nem mentek el! Nézz már rá az eredményre! 2018-hoz képest ez szánalmas!
Jakab hogy került oda? Igényes baloldali szavazó inkább otthon ült egy hete 6.00 - 19.00 !
Lepényleső
Mi lett volna??? Vélhetően ugyanez,- hiszen aki gatyában van azt a talpig fegyverben lévő könnyedén,
fennhéjázón lefegyverez,- s harsogja a világnak,hogy mekkora haditeljesítmény ez?
Talán a vadászat mellett hangsúlyt ezért is fektettek le,- mint ez esetben,ott sincs a prédának fegyvere?
S szerintük ez sport,- ha az állatok legyilkolása,a másik ember teljes kifosztás az,- írjuk lelkükre,s vége?
namihami
@TASzSz: 07.40: Megismételted, amit leírtam. Igen, éppen az a millió nem ment el, akinek az M-ZP ""büdös"" volt.
Mint ahogy már írtam, én befogtam az orrom és elmentem. De a millió nem.
""Ez lett a vesztünk, Mind a kettőnk (én is és a baloldal) veszte...""
bencemacska
@csetere: tegnap, 19:21
Ez is lehet. mivel nem egy megnyerő, szimpatikus fazon. Nagyon elszállt magától! Lehet, nem hitte el, hogy csak a Fidesz játékszere?
TASzSz
@namihami: Persze! Olyan sose lesz, hogy 100% megjelenik!!! Nem árt óvatosnak lenni! Ajándékba adtatok szavazatokat A MI HAZÁNKNAK! 2026?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.