Ezekben a percekben értékelte a választásokat Gyurcsány Ferenc. A korábbi miniszterelnök szerint nem kifogásokat, bűnbakot kell keresni a választási vereség után, hanem tovább küzdeni.

Gyurcsány nem vonul vissza, azt üzente: Legyetek "Gyurcsányok"
Kép: Facebook/Gyurcsány Ferenc

A DK elnöke egyúttal bejelentette, hogy

folytatja az aktív politizálást pártja vezetőjeként.

Gyurcsány szerint az országgyűlési választások már az előválasztás második fordulójának eredményhirdetése után elveszett, ugyanis Dobrev Klára volt az alkalmas jelölt.

Dobrev Klárával győztünk volna

-fogalmazott a politikus.

Gyurcsány nonszensznek nevezet, hogy egy alapvetően baloldali összefogásnak jobboldali vezetője volt.

Legyetek Gyurcsányok

– üzente hallgatóságának Gyurcsány Ferenc. Utalva arra, hogy a választási vereségek ellen a legerősebb ellenzéki pártot hozta létre, és folytatta a küzdelmet poltikai ellenfeleivel szemben.

A politikus megköszönte a jelölteknek, az aktivistáknak és a támogatóknak a munkájukat. Egyértelművé tette, hogy folytatni fogják, és a mandátumaikról sem mondanak le:

Azok, akik azt mondják, ne vegyük fel a mandátumot, vagy vegyük fel, de ne éljünk ezzel vagy azzal a jogunkkal, azt mondják, hogy mondjunk le a fegyvereink egy részéről. Ha most lemondunk a fegyvereinkről, legközelebb még jobban megvernek. Lábhoz tett fegyverrel nem lehet küzdeni

– szögezte le a DK vezetője.

Forrás: 168.hu

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Na ha folytatja, akkor a maffia nyeregben érezheti magát...
És ezt nem bántó szándékkal mondom, csak úgy tényszerűen...
csak úgy....
pedíg kézenfoghatná orbánt és közös elhatározással kiléphetnének a politikából! magyarország nélkülük végre föllélegezhetne!
namihami
Bár én, általában veled értek egyet, de ezt most nagyon el...
Ezt a lépést a választás előtt kellett volna meglépni. Világos volt, hogy ez a M-ZP képtelen a helyes lépésekre és csak bukásra lehet itélve. Lett is. És, mint már máshol írtam, ezt az eredményt Te (bocs) és a Klárika is biztosan elértétek volna. A nyerés ugyan nem valószinű, de a 2/3 biztos nem jött volna össze. Az az egymillió ember nem véletlenül maradt otthon. Voltunk, akik befogtuk az orrunkat és elmentünk voksolni. Az a millió nem. És az hiányzott. És ez, sajnos---kimondom, a ti hibátok IS!
Még hozzátenném, hogy: Ahogy akkor is, és egyre inkább, az a véleményem, hogy ez a M-ZP az Orbán aknája volt.
Nyírfa
Felhatalmazlak, hogy vidd be végre Orbánnak a mindent eldöntő gyomrost!
kereső
@namihami: és mindenkinek!!! Az előválasztáson részt vevő szavazók döntöttek MZP mellett. A pártoknak , ennek az eredményét el kellett fogadniuk.Nem mehettek szembe a választói akarattal- azzal sem, amely csalárd módon született.
kereső
@Kanji: Gondolkodj, mert hülyeséget irtál.Az anyja meg halott.
kereső
Háááát, Fletó, az attól függ- mit fogunk látni az elkövetkezendő néhány hétben.Ki lesz az/kik lesznek azok akik megkötik korunk Bethlen.Peyer paktumát orbánnal. Anno, ennek eredményeként megszűnt a szoc.dem Magyarországon, és nem csak a párt- de a gondolat is.
szegfue
@Kanji: 11:41 Kár, hogy nem végleg "felejtetted le"... Attól, hogy szidod valakinek a családtagját, még nem teszi hangsulyosabbá az esetleges utálatodat, inkább csak kulturálatlannak látszol.:(((
csak úgy....
@Nyírfa: az a probléma,hogy feri sosem lesz képes arra a "gyomrosra" , azt majd ti kapjátok orbántól .
Nyírfa
@namihami: 11.35

Nem tudom, mit tettem volna: asztalt borítani vagy egy győztes választás reményében hátrébb lépni. Klára végül is nem kertelt, Márki szemébe mondta az előválasztáson, hogy alkalmatlannak tartja. Az első alkalom volt a történelmünkben, hogy hat, identitásában eltérő vonásokat felmutató párt összeállt , hogy változásokat hozzon az életünkbe. Ha Ferenc kihátrál, mondván, hogy Márkival nem hajlandó együttműködni, és vitte volna magával a legerősebb ellenzéki pártot, ma nemhogy kiátkoznák, hanem egyenesen börtönbe kívánnák.
Ugyanakkor elképzelhető, hogy mentek volna vele a szocialisták, sőt, Jakab, ez elbizonytalanította volna a Momentumot, az LMP-t, de összességében milyen következményeket generált volna? Volna, volna, volna.
Szóval, ez egy patthelyzet volt. Gyurcsányt nem lehetett megkerülni, ő viszont nem akarta felvállalni, hogy rajta bukjon el a győzelmi esély, így "beállt" Márki mögé.
A konzekvenciákat le kell vonni, az enyém az, hogy az előválasztás béklyó, egy olyan elköteleződés, ami lám, visszafelé sülhet el.
namihami
@kereső: 11.40: ""Az előválasztáson részt vevő szavazók döntöttek MZP mellet""
Akkor nézd vissza az akkori eredményeket. Még a második SE volt, csak a HARMADIK. Még a Karácsony is megelőzte.
A mai napig nem derült ki, hogy mi volt az a ""rábeszélési mód"", amivel elérték, hogy az előbb álló lépjen vissza a mögötte levőnek. Mert abban (én) biztos vagyok, hogy valami füles a Fidesztől (Kövérnél a titkosszolgálat kulcsa) jöhetett le, ami a visszalépésre sarkallta.
Amint az is biztos, hogy ezzel a lépésével a jelenlegi funkciója után kizárólag a süllyesztő várhat rá. Budapest ezt nem fogja neki elfelejteni.
Nyírfa
@csak úgy...: 11.46

Soha ne mondd, hogy soha. Nemcsak mondás, tapasztalat, keserű.
Nyírfa
@namihami: 11.49

Már javasoltam 2023-ra Baranyi Krisztinát főpolgármesternek. Ha addig kihúzza Karácsony.
namihami
@Nyírfa: 11.48: Ezután az eredmény után valóban minden csak ""volna"". De olvasd el amit @kereső-nek írtam 11.49:-kor. Ebben, úgy főbbvonalaiban, benne van a véleményem. Ami, persze, csupán vélemény, mert én nem hordom a Bölcsesség Kövét (mint itt néhány kommenttársunk), ezért csupán a sajátomat próbálom megosztani veletek. Ha egyforma lenne mindnyájunké, akkor mi lennénk a HNF. Bár még az se volt 100%-os.
Nyírfa
@Kanji: 11.51

Ez rád is vonatkozik? Oké, te nem vagy jelölt-pozícióban, nem vagy egyetlen párt felelős vezetője sem, de szavazó polgár vagy, korod szerint felnőtt ember, az azzal elvárható tisztánlátással, érettséggel, felelősségtudattal.
Lennél kedves tükörbe nézni? Kérlek.
kereső
@namihami: Én értelek, de ez azoknak köszönhető, akik nem akarták, hogy DK legyen a befutó- ahogyan karácsony , most utólag bevallotta. Egy aljas, mocsokos játékba vonták be az ellenzéki szavazókat IS!, és mindazon pártokkat, akik nem vettek részt ebben. És , ha az ellenzéki pártok demokratikusak- márpedig miért vonnánk ezt kétségbe- akkor el kellett fogadják az eredményt , még akkor is, ha jó néhányan prüszköltünk ellene. Nem GYF tehet erről, és úgy vélem nem Jakab. Az előválasztás második fordulának estéjén ők le lettek "váltva". Jó néhány ezer/százezer ellenzéki szavazóval együtt. Már akkor, ott világosan látszott-hogy mindez ami történt orbán szája ize szerint való volt.
Nyírfa
@namihami: 1154.

Ezerszer megtárgyaltuk, hogy a 3. helyezett MZP elsősége manipuláció eredménye, vártuk, és várjuk Karácsony magyarázatát, mert az, ugye, kevés, és rettenetesen sértő, hogy azért lépett vissza, hogy ne Klára nyerjen.
Én még az arra is felkaptam a fejem, hogy Jakab a 4. lett.
Van itt tisztázni való, de ki fog előállni az igazsággal? Az ördög ügyvédje minden jel szerint halott, elhúzták a nótáját a minden vélemény szabadságát hirdető országban.
Nessy
@kereső: Valakik a leggyengébb láncszemet támogatták, most itt az eredmény. Szilencium részükre!
kereső
@Nyírfa: Az orosz titkosszolgálat bérgyilkosai mindenhol jelen vannak. Főleg a magyar kormány számitógépeiben.
Nyírfa
@kereső: 11.58

Dobrev nagy ellenfél lett volna. Orbán félt tőle mint a tűztől, mert nemcsak kísérte az emlék, hanem tisztában volt vele, hogy Klára értelmi képességei, felkészültsége a vesztét okozhatják. És igen, az előválasztást mindenképpen megnyerte volna, hogy azután gőzhengerként vigye végig a kampányt.
Nyírfa
@kereső: 12.07

Az EBESZ ezt miért nem vizsgálja? Nincs rá jogosítványa?
kereső
@csak úgy...: Klára képes lett volna, béke galamb ide-vagy oda ellenére is. Ő jelen volt a kis falvakban is- és figyelt az emberekre, nem meghallgatta őket.A nők körében nagyon népszerú, a mai napig.
kereső
@Kanji: Ez nem mentség arra, hogy bunkó légy. Az egy dolog, hogy nem birod gyurcsányt- te is orbán foglya vagy!!!- de lehet ezt normális módon is elmondani,. Ez a stilus shikarinak való, aki meg habonytól tanult.
Béla333
A lényeg: mindig legyen valaki, valamely párt, akire rá lehet fogni, hogy miatta veszített az ellenzék.
Ez volt 2018-ban az LMP, most MZP, hogy 2026-ban kire fogják majd rá az akkori vereséget, azt majd meglátjuk.
Soha ne nézzünk magunkba, soha ne azzal kezdjük, hogy én vajon megtettem mindent a győzelemért, mindent jól csináltam, inkább kerítsünk mindig egy bűnbakot!
Ez a maffia győzelmének az alapja.
Nyírfa
@Kanji: 12.12

De aki soha nem néz tükörbe, mert fél, hogy szakadékot fog látni, az nem látja meg a felé nyúló kezet sem, amelyik visszahúzná.
fergeteg
Nem tudom,de az én településemen
kétszer volt Dobrev Klára. Heves megye baloldali.
A Fidesz jelöltje egyszer sem és nagy fölénnyel nyert.
Készül Szekeres Imre,Lendvai Ildikó...
Nyírfa
@kereső: 12.13

Döbbenettel hallgattam meg Aczél György utolsó interjúját. Sok éve már, de későn ahhoz, hogy jobban értsem a 80-as éveket. Én tanítanám a középiskolákban, az egyetemeken, mint ahogy az őszödi beszédet is, teljes terjedelmében. Mert az igazságfoszlányok olyanok mint a pokolba vezető jószándék: hamis következtetések , téveszmék melegágyai.
Egyszer napvilágra fog kerülni Orbán minden titkosított rendelete, utasítása, minden kulisszatitok, Váradi Andrástól az ördög ügyvédjéig, a Putyinnal kötött paktumok okaitól Karácsony árulásáig. Csak késő lesz, addig sok-sok jóvátehetetlen nemzeti és egyéni tragédia fog történni.
fergeteg
Nyírfa ! "nemzeti tragédia " nálatok?
fergeteg
Egyébként ha Gyurcsány akkor marad,az oroszok, szovjet szinten vannak Magyarországon,
csak úgy....
@fergeteg: te sem lehettél történelemböl jeles! :)
Nyírfa
@Kanji: 12.20

Te spirituálisan gondolkozol, legalábbis ezt szűrtem le a beírásaidból, majd mondod, ha rosszul látom: szóval, merem írni, hogy te vagy a mindenség, szakadékokkal és hegyóriásokkal, rétekkel és jégmezőkkel , hideggel és napsütéssel, óceánokkal és sivatagokkal, nappalokkal, és éjszakákkal, s ha reggel felébredsz, te döntöd el, hogy mit választasz az élet kínálta bőségből. S ha nem látod a feléd kinyúló kezeket, attól azok még ott vannak, csak takarja a félelem. De te nem a félelemmel vagy azonos, hanem azzal a mindenséggel, amiből származol.
csak úgy....
bünbakkeresésböl mindíg is jeleskedett a magyar! :)
csak úgy....
"Rengeteget beszél ez a Gyurcsány, holott elég lett volna egy mondatot mondania: Úgy tűnik, 12+4 éve nem sikerül velem, ezért én most tisztességes leszek, elköszönök, viszlát!" (Kaputykin/ 444)

"Ha Orbán a Feritől fél, akkor miért nem őt sározza Márki-Zay-jal és miért fordítva? A 2006-os felvétellel a Ferit, mint politikust végérvényesen lejáratta a putyinista szélsőbal Orbán érdekében. A DK ugyanúgy nem célokhoz, hanem egy személyhez ragaszkodik, mint az orbánhívők." (Ajtak / 444)

"Amíg Ferink itt van, Viktorunk is itt lesz. Ebből sajnos még nem következik, hogyha Feriben végre felébred az államférfi és lelép a francba (mint ahogy 2006-ban kellett volna), akkor Viktort biztosan elsöpri a népharag. De sokkal-sokkal valószínűbb." (Beren /444)
Nyírfa
@Kanji: 12.39

Gyurcsány számomra mást jelenít meg, egyébként, igen.
Nyírfa
@Kanji: 12.58

Oké, belátom, nem kellett volna jönni ezekkel a spirituális meditációs szövegekkel, néha elfeledkezem róla, hogy ez a Propeller, és, hogy a kevesebb , több.
Vedd úgy, hogy nem mondtam semmit, a te életed, csak rád tartozik.
ómió
Hát, ne is! Ilyen fix támasz mindig jól jön a Fidesznek!
kereső
@Kanji: az anyázásról: Az én anyám is halott. De nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy én nem csak szerettem a szüleimet, hanem tiszteltem is őket. Igy aztán mások Anyját is tisztelem, és nem veszem a számra, ha a gyerekével bajom van.
Nyírfa
@Kanji: Csak te tudhatod, hogy mi vagy.
kereső
@Kanji: Anyának. És mint anyát megilleti a tisztelet. A tevékenységük más tészta.
namihami
@kereső: @Nyírfa: 11.58: 12.03: Egyről beszélünk és most négy évig ugyanazt a csontot rághatjuk.
Ez az eredmény ugyanúgy ""köszönhető"" az ellenzéknek (bár kisebb részben), mint a csakis hiteles adatokat és a 12 alatt ecélra nemközpénzt költő kormánynak. Amit a (már unom a kifejezést) ""Narancs-Magyarország narancsmagyarjai"" zabáltak.
Nyírfa
@namihami: 15.07

Négy évig? Ne keseríts, úgyis piszok rossz kedvem van. Holnap lesz egy hete, hogy nem rúgtuk seggbe Orbánt. Pedig olyan szép lett volna földkörüli pályára állítani!
Béla333
Gyurcsány lefedi az ellenzéki térfelet, akkor biztosítva van a maffia 2026-os győzelme is...
evacica
Még mindig a régi fidesz nóta a folytonos Gyurcsányozás! Nem unjátok? Hát ha valamibe jó munkát végzett Orbán , akkor a Gyurcsány lejáratásban biztos! Persze hazudozások a nép butítás a lopás annak is nagy mestere! megérdemli ez a nép ha ennyire vak! Most jön csak igazán majd a 7 szűk esztendő, mert ezek a kevésből is lopnak te meg beledöglesz ebbe a fidesz Orbán hatalomba,Remény, hogy rádől a gazdaság és előre hozott választás!
Lepényleső
...és mi van ha ez záradéka egy alkunak,- legyen az országban valaki akivel a bán sötéteket riogat?
kereső
Nyílt levél az ellenzéki pártelnököknek és Márki-Zay Péternek.
Mégis mit képzeltek magatokról? Mit műveltek?
Ez az ocsmány, vállalhatatlan, és lássuk be felelőtlen műsor, amit előadtok, egyszerűen a legbelső félelmeit igazolja ma annak a nyolcszázezer embernek, akik elpártoltak az ellenzéktől. (És teljesen elbizonytalanítja az a másfél milliót, aki még hisz bennetek.)
Mégis, hogy jöttök ti ahhoz, hogy ilyen helyzetbe hozzátok a saját szavazóitokat, és ami a leginkább bántó a saját aktivistáitokat?
Mégis miként érveljünk azoknak, akik évekig mondták nekünk – akik kiálltak mellettetek – hogy az összefogás egy gittegylet, ami szét fog esni a választás után, amint kormányozni kéne. Erre fel a választás után, ami a legdurvább és legkegyetlenebb elruházásunkat jelenti, ti nekiálltok a lehető legaljasabb hiénákként körbe vihogni az ellenzéki értékrend hulláját?
Ma, amikor egyes képviselőjelöltjeitekre a szó legelemibb értelmében az anyagi csőd vár, mert ha a Fidesz úgy dönt, akkor nem lesz se munkájuk, se életük, se koncepciójuk a jövőre, ti nem erőt mutattok, szikár és korrekt egységet, hanem mint óvodások egy macska szarral teli homokozóban, egymás szájába tömitek a sárt.
Undort érzek!
Mikor azt hallom, hogy a Jobbik választói nem jöttek el szavazni, kinyílik a bicska a zsebembe! A Jobbik nélkül – ezt bizton állíthatom – ma fele, harmada ennyi helye sincs az ellenzéknek! A Jobbik aktivistái a belüket kidolgozták.
Tudom! Láttam! A DK és a Jobbik végezte a feladatok dandárját.
Nem kedvelem Jakab Pétert, de az a munka, amit a fasiszta Jobbikkal tett, hogy egy európai értékrendű, konzervatív párt lehessen – egyszerűen emberfeletti! És aki ezt kétségbe vonja, aki azt mondja, hogy a Jobbik gyenge, rossz, alkalmatlan és elvesztette a szavazóbázisát, az baromira hazudik, főleg önmagának.
És ezt én mondom! Aki nem vagyok Jobbikos, de aki rühelli, ha gennyes szarháziak olyasmit állítanak, ami köszönőviszonyban sincs a valósággal!
kereső
Az ellenzéki összefogás minden pártja vesztett! MIND!
A DK is!
Könnyű most azt csaholni a fotelkéből, hogy Gyurcsány! Még akkor is, ha most bőven rászolgált és neki is be kellett volna fognia. (Jakabnak meg pláne.)
A mocskos büdös életbe! Gyurcsány nélkül nincs is DK! Tovább megyek! Lehet nincs ma ellenzék!
Lehet Ferit utálni, lenézni, megvetni, anyázni, rugdosni, de a DK-t ma ismerik az egész országban és tetszik, nem tetszik, az aktivistáik végigszopták az elmúlt évet, többségük konkrétan halálig dolgozott a terepen!
(Okkal nem beszélek a többi ellenzéki pártról. Nem fogok mutogatni... )
Baromira nem érdekel ki, hol mit rontott el, mert pontosan tudom, hogy hányszor szóltunk, kértünk, könyörögtünk (ellenzéki jelöltek, párttagok, aktivisták és véleményvezérek) és ti – ellenzéki pártvezérek – hányszor szartátok ezt le nagy ívben!
El lett baszva!
Brutálisan!
A Fidesz nyert!
És ma azt kell mondanom – mert ezt tapasztalom – „tisztelt pártvezetők – hogy megérdemelten!
Mert a Fidesz ugyan átveri az embereket, becsapja, félrevezeti a választókat, híreket hamisít, felépített egy neofasiszta államot az államban…
…de összezárnak!
Nincs semmi, amit tudnék szeretni, vagy tisztelni a Fideszben. Nincs az a pénz, hogy közéjük álljak. De lássuk be, ott nincs ez a mocskolódás, és a belső vitáikat (amik bizony vannak) úgy kezelik, hogy a választói bizalmuk meg ne inogjon! Nem árulják el a gyengeségeiket, nem nyomják fel egymást. Ha van is az kimerül két médiaüzenetben, aztán kussolnak, mert a nagy egész érdekében az egojukat pórázra verik.
Itt állunk ma másfél millióan és azt látjuk, hogy ölre mentek.
Vicsorogtok, marakodtok egy olyan konc felett, ami SEMMIT SEM ÉR.
És nem azt mondjátok, hogy mi a feladat, miként lépjünk tovább, miként világosítsuk fel azokat, akik ma bedőlnek a Fidesznek.
Neeeem!
Ti nekiálltok egymást ekézni. (Kivételt természetesen megint a nők képeznek – Dobrev és Donáth
kereső
Csak szólok! A mocskos tény az, hogy a Parlament nélkületek is simán el fog működni! Ha soha be nem mentek, akkor is!
Nehéz ezt leírni, de... Tudjátok, hogy mi az üzenetetek? Mit mondotok ma az ellenzéknek? Mit is adtok ma nekünk, másfél millió kétségbeesettnek???
Konkrétan Lófaszt!
Nem bánom, hogy ellenzéki vagyok, nem bánom, hogy konzervatív liberálisnak vallom magam, nem bánom, hogy a Fidesz ellen voltam és vagyok, nem bánom, hogy feltettem rátok az életem, és a családom életét.
Nektek kell ezt bánni!
Nektek kell (kéne) szégyenkezni!
Ugyanis mi egyszerű aktivisták azt adtuk nektek, ami benneteket nem fenyeget!
A létbiztonságunkat!
És ezt ti – „tisztelt ellenzéki vezetők” – épp kidobjátok a szemétdombra, mert nem érünk nektek annyit, hogy véresen, testileg, lelkileg összetörve – DE MÉLTÓSÁGGAL VESZÍTSETEK.
Épp elvesztitek ennek a másfél millió embernek a bizalmát.
És ez ellen – mi – ellenzéki kisemberek, aktivisták, támogatók - semmit sem tehetünk.
Elvisz minket az ár. És Ti semmi kapaszkodót nem adtok.
Helyettetek is szégyenkezem!
Juhász Zoli
Emmersson71
Nem az ellenfél 2/3-os előnyénél kell a mandátum nem felvétel eszközét használni!
kereső
@Emmersson71: Mikor? Magyarázd már el nekem, kis tudatlan nem gondolkodónak, hogy mégis hogyan lehet egy "ellenállást" megszervezni, és folyamatosan a mellett politizálni, ha felesküdtünk a rendszerre, immár harmadszor- aminek semmiféle érdemi elérhető hozadéka a fizetésen kivül persze-nincsen. Ellenállás? Hiszen , ha orbán úgy gondolja, akkor vádolja meg az ellenzéki képviselőt hazaárulással, alkotmányellenességgel, amikor akarja. A TV székházban történtekkor már nagyon közel voltak hozzá- aki figyelte a kommunikációt, és egy kicsit is újbeszél az értette. Meddig kell még az ellenzéki szavazó csak addig, amig nincs meg a kellő számú ellenzéki képviselő ahhoz, hogy ne egypárti legyen a parlament?, mert akkor nyiltan és pőrén kiderülnek a NER valóságai. Ebben az utolsó ciklusban egyetlen ellenzéki kezdeményezés nem ment át, nem voltak az ellenzék kezdeményezésére bizottsági ülések- a fideSS bojkottált( az ellnzéki képviselő meg nem mer???),milyen érdemi befolyása volt/van az ellenzéknek az ország sorsát illetően. Tudod- unom. Mindig van valami kifogás, ami miatt nem lehet bojkottálni. Ne tegyék, azután nézzék meg a legközelebbi fideSS eredményt. Ha, ők nem bojkottállnak, majd a jónép fog, ellenük is., azok, akiknek a szabadságjogaiból gyakorlatilag már csak az maradt- hogy n/két/négyévenként duszruhába öltözik, és eljátsza, hogy mekkora nagy ünnep van.
kereső
@Emmersson71: Ja,bocsánat- maradt még valamink: a "morgás joga".
kereső
" Nem, nincs vége, még akkor sem, ha a normalitás eszméje és az azt támogató politikai erőtér lélegzethez jutott, miközben a vesztes agresszor még a döbbenet hatása alatt lábadozik. De kétségünk ne legyen, újra erőt gyűjt, arról győzködve az „eltévedt sokaságot”, mennyivel élhetőbb világ a globális centralizmus, a nemek kavalkádja, a gender, miközben újra elindul megrontani gyerekeinket az „érzékenyítés áldásával”. "



" Az Orbán-kormány választási eredménye, a kétharmados parlamenti többség tűpontos találat az ármány testén (halálkomoly nem viccelek, JT megj.)

"A belső elhajlókkal akkor is le kell számolni, ha azok „megtértek” a győzelem árnyékában. Minderre azért van szükség, mert az ellenség harcmodort fog váltani. Ismét az operatív, inkább rejtőzködő, konspirált módszereket fogja előtérbe állítani."

"Mondhatnánk, hogy akkor oda nem megyünk utánuk, és nem ott ütközünk meg, de ez képtelenség, hisz a teljes földgolyó harci terület. "

"S ha eldöntetett a folytatás, legfontosabb a saját sorok megtisztítása, ezzel is erősítve a védelmet. Nem szabad elnézni a botlásokat, vagyis a kollaborációt, mondván, nehéz idők voltak, és még a ló is megbotlik, pedig négy lába van. A lónak szabad. "

Földi László magyar nemzet vezércikk..
kereső
@sgl: ahhoz, hogy ismerd az ellent, és lásd a közel jövőt ezt is olvasni kell.
Emmersson71
@kereső: Amikor nincs semmi tétje, akkor nincsen sem értelme, sem komoly üzenete, ha nem esküdnek fel az új ellenzéki képviselők. Nélkülük is eldől minden.
Ez kb olyan, mintha a "köztévé" által kötelezően biztosított 4 évenkénti 5 percükről mondanának le. Nem az a hír, hogy nem beszélnek 5 percig! Azt kb annyi idő alatt el is felejtik. Ha kihasználják az 5 percet és tudnak komoly, erős mondatokat kommunikálni, az picit hatásosabb. Nem sokkal, de ezért lettek beszavazva.
A parlamentben is vannak ilyen lehetőségek, mint pl az "azonnali kérdések órája". Az nagyon kényelmes, hogy "nem esküszöm fel"! Akkor nem kell elindulni a választáson, de arra is van mód, hogy átadja valaki egy ellenszélben is dolgozni akaró politikustársának a helyét!

Lemondani a lehetőségről, hogy bármi módon hallassa a hangját az ellenzék által a parlamentbe küldött, csak akkor ér valamit, ha ezzel tudja hátráltatni vagy megakasztani az autoriter vezetést!

Mert ez ÍGY valóban csak a "morgás joga".
kereső
@Emmersson71: Mi a jó eget tud megakasztani az orbáni rendszerben, ha hallatja a hangját? Körülbelül annyit, mint az én morgásom. Hallthatja a "hangját"- és majd jön a KESMA 19 megyében megjelenő egyen napilapja, az egyen cikkel, hogy jakab már megint ordenáró módon inzultálta orbánt, és orbán milyen szellemesen válaszolt. Meg gyurcsány, meg a 2010 előtti világ. Nagyon nagy eredmény. Ettől még az ellenzéki pártok valódi üzeneti nem jutnak el a vidékhez, a zsákfalvakba meg pláne nem. De ők hallaták a hangjukkat, istenem, arról nem tehetnek, hogy ez nem jut el karikószörcsögre.Vagy nem úgy, ahogyan kellene.Egyszóval a nem létező is tele van, ezzel az új stratégiával. Majd négy év múlva- ismét másféél hónap alatt akarják felvilágositani a jó néppet, és elmagyarázni neki, hogy miért kellene demokrácia, meg jogállam, meg szabadság. Nem, nem kell munkát pénzt feccölni a felvilágositásba, a tanitásba. Lényeg, hogy ott vannak, ahol hallathatják a hangjukat. Én, lehet, hogy a továbbiakban már a "morgás jogával" sem fogok élni. Miattuk, értük?
Emmersson71
@kereső: "Mi a jó eget tud megakasztani az orbáni rendszerben, ha hallatja a hangját"

Semmit. De én ilyet nem is írtam.

"Lemondani a lehetőségről, hogy bármi módon hallassa a hangját az ellenzék által a parlamentbe küldött, csak akkor ér valamit, ha ezzel tudja hátráltatni vagy megakasztani az autoriter vezetést!"

Tudom, hogy összetett mondat, de próbáld meg ismét értelmezni!
kereső
@Emmersson71:" Ha, ezzel?" Ez lenne a kulcsmondatrész, és igazolás? Elolvastam én az egész mondatot elsőre is, de az én értelmezésembe a HA!! nem érv. Tények igazolják- az a qrva 8 év. Nem irok 12-őt, mert az első négy év csak annyiból releváns, hogy az volt az asszisztálás első négy éve- az alaptörvény, a választási törvény... az össz.sarkalatos törvény.
És, ha megengeded nem fogok aggódni az egzisztenciális gondjaik miatt, ha esetleg kövér elvtárs megbünteti őket- mert túl merészek voltak.
Nyírfa
@kereső: Köszönöm, hogy a közvetítéseddel olvashattuk Juhász Zoli nyílt levelét.
Először neked tulajdonítottam e sorokat, aztán, persze, nyilvánvaló lett, hogy e kétségbeesett kiáltás nem tőled származik, de, a jó hírnökhöz méltóan megosztod az igazságait.
Megrendítő. Olyannyira, hogy bármit is írnék a jó meleg szobámból, az éppen elfogyasztott ebéd után, az hamis lenne, álszent, mert nem én harcoltam végig ezt a bő fél évet, de nekem, értem adták az életükből ezeket a hónapokat. Köszönettel tartozom, hálával és csenddel.
Emmersson71
@KisTehen: Ezt nevezzük demokráciának! Megállapodtak valamiben, ahhoz tartották magukat.
Ennek az ellentéte az illiberál autokrácia, amikor visszamenőleges törvényeket hoznak és közben pávatáncikál a kolostormalac.
kereső
@Nyírfa: Szivesen. Csak azt nem tudom, hogy akiket ez a "levél" megszólit, azok olvassák-e? Ha,olvassák, akkor milyen gondolatok fogalmazódnak meg bennük. Mert ez nem 2018! Semmi jele annak, hogy másképp lesz, mint akkor volt- a bizonyitottan elcsalt választás után.Most, a mi oldalunkon voltak "csalók"- akik a demokrácia mögé bújva, eljátszották kisded játékukat. És akkor most jön Magyar György és azt mondja, hogy a "civilek". Az a MGY- akinek ha lenne vér a pucájában, akkor bevallaná, hogy nagyot hibázott az EVB, amikor a két forduló között nem zárták ki MZP-t a versenyből, a hat párt által elfogadott etikai szabályzat szerint, amikor el kezdett gyurcsányozni-és dobrevezni, hazaárulózni és az előválasztás szabályaival ellentétben engedte, hogy karácsony és mzp szinte végigtrollkodja a két forduló közötti időszakot.
Nyírfa
@kereső: Annyira várjuk a Messiást, hogy, akit fel tudunk ruházni kiemelkedő vagy annak tűnő értelmi képességgel, arra rávetjük magunkat. Magyar Györgyre is, Karácsonyra is ráaggattam ezt a ruhát, aztán, amikor kiderült, és folyamatos derülget, hogy nem rájuk szabták, akkor úgy nézek/nézünk rájuk, mint az elhagyott szerelmesek.
Nekünk, választóknak kell leráznunk magunkról az illúzióinkat, a vágyainkat, és a saját kezünkbe venni a sorsunkat, pontosabban megteremteni azokat a lehetőségeket, amelyek által felnőttként, méltón élhetünk. Miért is kell nekünk képviselőkre bízni az ügyeinket? Igen-igen, már megint a közvetlen demokráciánál kötöttem ki, de számomra az az abszolút ideális.
Persze, ez , itthon még jó darabig abszurdumnak számít, de addig is millió egy dolgot tehetünk az önállósodásunkért.
Éppen Juhász Zoli levelét olvasva jutott eszembe apám, aki 16 évesen lett a KMP tagja, amely szervezetben hihetetlen erős közösségi szellem és közösségi élet uralkodott. Sokat mesélt a fater azokról az időkről, pláne, amikor már illegalitásba kellett vonulniuk. Minél inkább üldözték őket, annál erősebbek, kreatívabbak lettek.
Gondolom, ezek a képességek nem vesztek ki az emberekből, csak mostanában nem volt rá szükség.
Emmersson71
@KisTehen: Én egy Gyurcsányról szóló hírt olvasok, te mit?!
Emmersson71
@KisTehen: De mi közöm Karácsony kétszínűségéhez? Még Orbánét sem hoztam fel ennél a cikknél :)
vacsi
@Nyírfa: Gyurcsányné "értelmi képességei" és "tisztessége" az egész ország vesztét okozhatták volna - már, ha ő nyer... De szerencsére a Jóisten ettől megkímélt bennünket.
Mindenesetre, vicces olvasgatni, ahogy mindenki a másikat hibáztatja a csúfos vereségért - pedig ez borítékolva volt. Egyiküknek sem volt semmilyen elgondolása a jövőre nézve, azon kívül, hogy jól elagyabugyálná az ellenfelet - meg a hülye, Fideszre szavazó nyugdíjasokat - meg a trágyával etetett falusi zombikat - meg a reggel 9-kor már rézegen fetrengő falusiakat - meg a cigányokat - meg... Ezeknél a Fidesz - és Orbán - nagyságrendekkel többet ér!
Nyírfa
@vacsi: 19.16

Vacsikám, mondd, had tanuljunk!
kereső
@Nyírfa: Emlékszel mit irt a szlovák fickó tegnap? Hát azt, hogy az Eu ne szóljon bele, hogy ki lop meg bennünket. Na igy van ezzel vacsi is.Majd ő/ők eldöntik- őket csak az orbán&Co lophatja meg, gyurcsánynak meg kuss. Igaz, hogy a "szerencsétlen" még a fizetését sem vette fel, meg nem épitett hatvanpusztát kötcsén,sem stadiont a budija sarkba- de, akkor is. Az orbáni lopás az olyan nemzethy, és megvédi az országot is na.
kereső
"Mielőtt bármilyen gyanúsítana, hogy a “DK embere” vagyok, vagy “Gyurcsány lefizetett bértollnoka”, szeretném emlékeztetni arra, hogy az ellenzéki táborban senki sem bírálta olyan élesen a DK-t és Gyurcsány Ferencet, mint én és az Amerikai Népszava, amikor először részt vett Orbán csaló választási komédiájában és bevonult a parlamentbe. Ezzel az utolsó remény is megszűnt arra, hogy legyen egy rendszeren kívüli ellenzéki párt, amely nem kollaborál a hatalommal és nem legitimálja Orbán államcsínnyel, törvénytelen, fasiszta diktatúráját.

Ahogy most is a legélesebben ellenzem, hogy az ellenzék (és ma már a legnagyobb pártja, a DK) bevonuljon Orbán díszletparlamentjébe, és a demokrácia látszatát adja a diktatúrának, amivel a NER legerősebb támaszt jelentik. Amíg az ellenzék legitimálja ezzel az alkotmányos rend megdöntését, felesküszik a törvénytelen alaptörvényre és demokráciának láttatja a diktatúrát, addig Orbán hazug rendszere él és virágzik. Akik csak az orrukig látnak, nem hiszik el, hogy az Orbán-rendszer bukása akkor kezdődik el, amikor ennek véget vetnek."
Bartus L.
Nyírfa
@kereső: 19.33

Hát, lehet csak elfáradtam, de nekem nem rémlik a szlovák fickó. :)
De ez nem változtat a lényegen.
Te@kereső: , lehet, hogy bennünk van a hiba. Valamiért nem látjuk, hogy Orbán értünk lop. Talán félre ismerjük, hümmögünk, ha rajongva kiáltja felénk: neki mi vagyunk a szenvedélye, és merő szokásból rögtön a zsebünkhöz kapunk.
Látod, vacsi érti, amit mi nem, mert mi Gyurcsánynék vagyunk, azért. De a jó isten megmentette a hazát, mondja a vacsi, és tényleg, mert nem minket, az értetlen, gőgös nagy mellényűeket sodor el az államcsőd-cunami, hanem azt az áldott jó embert, azt a jóra valót, a szegényt. Remélem, tud úszni. A vacsi legyen vele utolsó pillanatában. Ámen.
Nyírfa
@kereső: 22.34

Akkor már Bartusok is vagyunk! :)
vacsi
@Nyírfa: Ez az én véleményem, senkit nem akarok tanítani. Ha magától nem jön rá...
Nyírfa
@kereső: ma, 07.31

Így már világos. Soha nem olvasom el azokat a cikkeket, amiket cirmiék feltesznek.
Néztem, ki ez a Micskó András, de az általam látogatott oldalakon nincs nyoma, így járt. Csak megleszek nélküle, ahogy Ursula is.:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.