Szekeres Imre, az MSZP Közgazdasági Tagozatának elnöke a Klikk FM Politikai Nagyító című műsorában elismerte, hogy 2021-ben és 2022-ben a társadalom különböző csoportjai nagyon sok formában kaptak nagyon jelentős támogatást.

Nincs megállás: visszavágásra készül az MSZP

Ez az oka annak, hogy a közvélemény-kutatók nem tudták mérni ezt a fordulatot, mert akkor már gyakorlatilag leálltak. De az is biztos, hogy alapvetően mélyebb okai lehettek a nagyarányú győzelemnek.

A már említett társadalmi juttatások mellett ilyennek tartom azt, hogy a társadalom egész másfajta gondolkodásra vágyik, mint amit az ellenzéki pártok alternatívaként kínáltak

– vélekedett Szekeres Imre. A politikus elárulta: a változtatás szükségességét az MSZP-ben „sokan érzékelték”, és javaslatokat is készítettek, de „a baloldali és liberális véleményvezéreken” nem tudták ezeket átvinni.

Szekeres Imre szerint a Fidesz szociális lépései mellett a kormánypártok „hamis, üzemszerűen közvetített” választási üzeneteinek, a közmédiának és a Fidesz mellett elkötelezett sajtótermékeknek is nagy szerepük volt a választási eredményben. Szerinte egyértelművé vált, hogy a közösségi média eszközeivel nem lehet ezeket ellensúlyozni, ezért ki kell építeni egy „alternatív”, ellenzéki, a televízióra, rádióra, online felületekre és nyomtatott sajtóra is kiterjedő médiahálózatot.

Az MSZP aktivistái körében megtapasztaltam, hogy egy-két nap letargia után nem fogják föladni, sőt azt látom bennük, hogy egyfajta jó értelemben vett visszavágásra készülnek. Okosan, lépésről lépésre kell csinálni és felhasználni a mostani tapasztalatokat

– fogalmazott a volt honvédelmi miniszter.

Az MSZP európai parlamenti képviselője a Mandinernek adott interjúban beszélt a választás tanulságairól. A politikus úgy fogalmazott: szerinte egyértelműen a Fidesz felé lejt a pálya, ahogy ezt már sokszor hangsúlyozták, egy dolgot viszont még mindig nem láttak be az ellenzéki politikusok.

A Fidesz ezerszer jobban kutatja, érti a választói viselkedést, és reagál az emberek érzéseire. Ezt nevezhetjük profizmusnak is

– fogalmazott Ujhelyi István, majd hozzátette, hogy az ellenzék pedig ismét beragadt a saját buborékjába. Háziversenyt folytattunk, hogy kinek van több lájkja az összefogáson belül.

Ez pedig az utolsó hetekben folytatott fideszes kampány eredménye, amely önmagukat békepártiként, az ellenzéket pedig a háború támogatójaként állította be.

Elképesztően aljas és hazug, de el kell ismerni, hogy zseniálisan eltalált és profin kivitelezett propaganda volt ez, amire a mi kampánystábunk nem tudott válaszolni

– fejtegette a szocialista politikus, majd hozzátette: két héttel a választások előtt minden szereplését azzal kezdte, hogy „nem küldhetünk katonákat”. Huszonkét éves fiam van, eszem ágában sincs az orosz tankok alá lökni – közölte az EP-képviselő.

Valószínűleg az egész ellenzéknek ezt kellett volna kiemelnie, hogy ezt ellensúlyozzuk

– vonta le a következtetést.

Megyek, járom az országot, és Miskolctól Székesfehérvárig mindenhol kiülök egy kempingszékkel egy központi térre, és beszélgetek az emberekkel. Jobboldali, fideszes szavazókkal éppúgy, mint ellenzékiekkel. Arról, hogy hogyan tovább

– mondta. Később egy másik kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy óriási hibának tartja, hogy az ellenzéki oldalon néhány értelmiségi még mindig negatívan beszél a vidékiekről, és őket okolja a vereség miatt.

Forrás: Index

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Megújult az mszp.! Itt van szekers imre. Ha, még tart a barátság, akkor nem sokára láthatjuk, hallhatjuk baja ferencet is. Puch továbbra is kapja suttyomban a maga kis 30%-át. Ti meg csak gyurcsányozzatok tovább.
A mesének még nincs vége...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Megújult az mszp.! Itt van szekers imre. Ha, még tart a barátság, akkor nem sokára láthatjuk, hallhatjuk baja ferencet is. Puch továbbra is kapja suttyomban a maga kis 30%-át. Ti meg csak gyurcsányozzatok tovább.
A mesének még nincs vége...
C_3PO
@kereső: Na, ez itt a gond, hogy Imre megint sokat ivott, s az egész csak egy mese!
kereső
@Kanji: Mit szólnál hozzá, ha DK lenne, a dk vezetője/elnöke???
jesz
Szóval az MSZP visszavágásra készül? ... kempingszéken üldögélve, beszélgetve az emberekkel?...

Sok sikert.
namihami
@Kanji: 12.52: ""Gyurcsánynak (nem a DK-nak!) ... el kell tűnnie a ferde micsodába - ez alap !!!""
Miért is? Véletlenül nem arról a pártról beszélünk, amelyik az ellenzék legerősebb szereplője és amelyiknek a vezetője felépítette azt a pártot? Az Orbánt ne zavarjuk el? Vajon a Fidesz mennyi idő alatt falná fel saját magát a despotája nélkül? Aki, ""kisbajszos""-módra irányít és kijátszik egy pártot saját tagjai és egy ország több, mint fele ellen. A többi rajongó, aki ezekett a dolgokat nem is akarja meglátni. De attól még így van...
Akkor a Füstösnek miért is nem kell eltűnnie? Csak azért, mert a magyarparaszt és a magyaradózó szimbiózisban élnek. Azt a narancsmagyar réteget, amelyik (a faluja adottságai okán) pl adót se fizet. Az adóforintok tartanak fenn egy olyan médiahálózatot, amelyik ettől függetlenül narancsmagyarokat képes képezni. Persze, ehhez kellenek ők is, akik az alapanyagot adják ehhez a szinthez. És a helyi, lefizetett polgármestereik, akik a helyi ""orbánistenek"", a maguk segélyeivel, támogatásaival. A krumplikkal, tésztákkal és hasonló termékekkel.
Csizmás Kond
...az a szekér amelyik valamit is tenni tudott volna már rég elment...most csak a távoli zörgés hallatszik vissza...
namihami
És akkor, baloldali mentalitásom ellenére:
Igen mulatságos, amikor egy önmagát sikeresen, maholnap már szinte nem is látható párt, akar visszavágni! Mivel, hogyan?
""Mamaanulu fakardocskájával?""
namihami
Kimaradt egy szó: "" ...sikeresen LEÉPÍTŐ, maholnap...""
fergeteg
MASZOP meg holnap is. Lendvai Ildikó éppen hajbeültetést végez.
fergeteg
Beszélgetni kell az emberekkel nekik is. Sokan várják őket 2026-ban.
Kár,hogy elengedték ezt a Gyurcsány embert. Eligazolt,kár érte.
kereső
"Kollaboráltak 12 évig Orbánnal,
végigasszisztálták a NER felépítését,
végigülték a saját jogfosztásukat, ellehetetlenítésüket,
végignézték a munkavállalók védtelenné tételét (rabszolgatörvény),
végighallgaták a parlamentben naponta az Orbán és Kövér általi földig alázásukat,
kollaboráltak félévig azzal a Márkival is, aki az első nap nyíltan szemükbe mondta, hogy kinyírja őket."

Ez nem csak az mszp-nek szól. mindnek.
fergeteg
Kanji !
Ne idegeskedj !
Biztosan van valami mágikus erő Isten akarata (szívsebész szerint) hogy így alakította magyar emberek elméjét.
Annak örülj,hogy egység van. Nem lesz torzsalkodás,egy szekeret húz az ország.
Cucika
Szerintem igaza van a cikknek. Egyszer sem olvashattuk, hallhattuk a fidesz programját. Ha egy zenét vagy játékot, filmet elindítottam csak Orbán uszító feje jött be. A plakátokról csak a gyűlöletet sugallta. Milyen dolog részükről, hogy egy 25 éves többet ér mint pl 26 éves. Az egyik visszakapja az adót a másik nem. Terve a fidesznek, hogy bizonyos kereskedelmi láncokat kiszorít. Miért annyira jó ez a fidesz szavazóknak? Vagy nem is érdekelte őket a program csak kit lehet, kell gyűlölni?
NKF
Ha egyedül indul az MSZP,simán kimaradt volna a parlamentből!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.