Nagyjából ezerrel kevesebb diák jelentkezett idén pedagógusképzésre, mint tavaly. Erről a Népszava írt a felvi.hu adatai alapján.

Pótolhatatlan veszteség Magyarországon: brutálisan nőni fog a tanárhiány

A Pedagógusok Szakszervezete szerint ez azért is gond, mert évről évre jóval többen mennek nyugdíjba, mint ahányan tanárnak állnának. Így szerintük drasztikusan nő majd a pedagógushiány.

A minisztérium az RTL Híradónak úgy reagált:

a tanárképzés továbbra is az egyik legnépszerűbb terület, de minden területen évről évre változik a jelentkezési aktivitás.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint látszik hogy a rossz körülmények elrettentik fiatalokat, akik beárazták a pályát.

Az előző évben 2000-en kezdték el a tanulmányaikat, miközben 7000-en mentek nyugdíjba, ez pótolhatatlan vérveszteség

- mondta a szakszervezet képviselője a Híradónak.

Forrás: Napi.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a szavazólapra elég az X , minek köll akkor tanár?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
Ez a része már nem érint. Viszont nincsen elegendő szakember sem! valamint az EÜ is munkaerőhiánnyal küzd. Ez viszont a jövőben érinthet.
ómió
@Kanji: Nem! Az ott "csak" sima kirúgás és iskolabezárás volt! Hogy tudathasadásból-e? Inkább az ország csődbedöntése miatt!
kereső
Nem értem. Mi azzal a gond, ha a jövőben a magyar-nyelv és irodalmat a portás tanitja, a fizikát meg a fűtő. hat millió választónak ez nem okoz gondot, akkor nekem miért is okozna? Hiszen már nem vagyok érintett .Csak egy hülye az 1800 ezerből, aki ilyesmire is gondolt, amikor felemelte a fenekét április harmadikán és sétált egyet, a nem túlságosan jó időben. Többet nem fog- másokért.
Aki Én
@ómió: Ma meg maguktól menekülnek. Jujjj, de jó...
ómió
@Aki Én: A "jujj, de jó" akkor volt nekik, amikor az tartotta helyben őket, hogy Böszme vezéredék lenyultak tőlük egy havi fizut!
ómió
@Kanji: A "múltat végképp eltörölni hálózathoz" csatlakozás azt még nem teszi meg nem történtté! Akkor se, ha "NEM" rá a válaszod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.