Nagyjából ezerrel kevesebb diák jelentkezett idén pedagógusképzésre, mint tavaly. Erről a Népszava írt a felvi.hu adatai alapján.

Pótolhatatlan veszteség Magyarországon: brutálisan nőni fog a tanárhiány

A Pedagógusok Szakszervezete szerint ez azért is gond, mert évről évre jóval többen mennek nyugdíjba, mint ahányan tanárnak állnának. Így szerintük drasztikusan nő majd a pedagógushiány.

A minisztérium az RTL Híradónak úgy reagált:

a tanárképzés továbbra is az egyik legnépszerűbb terület, de minden területen évről évre változik a jelentkezési aktivitás.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint látszik hogy a rossz körülmények elrettentik fiatalokat, akik beárazták a pályát.

Az előző évben 2000-en kezdték el a tanulmányaikat, miközben 7000-en mentek nyugdíjba, ez pótolhatatlan vérveszteség

- mondta a szakszervezet képviselője a Híradónak.

Forrás: Napi.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
a szavazólapra elég az X , minek köll akkor tanár?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
az m.1 en fölmondják majd a nebulóknak a kötelezö fidesz tananyagot!- a többi meg 12 éve úgy is le van zarva...
ugyan itt aranylábú fiúcskákat keresnek!
csak úgy....
a szavazólapra elég az X , minek köll akkor tanár?
division
@csak úgy...: Ma már eleve nem olyan az egész mint valamikor régen, hiszen maguk a gyerekek is nagyot változtak, bár ez a sok buta szülő hibája is. Régen öröm volt ez a szakma, öröm volt a gyerekekkel foglalkozni, de mások voltak a szülők is, értelmesebbek, képesek voltak köszönni, tisztelni a pedagógust. Most mi van? Anyuka és apuka baltával megy az iskolába, mert egyest kapott a gyereke...Nagyot változott a világ.
Yoda69
Viszont lesznek maganiskolak, ahova a NER porontyok jarhatnak majd. Es amiulyen ugyesek ezek a fideSSesek tetvek meg azt is megjatszak hogy kozpenzbol legyen fizetve a borsos tandij.
justhpeter
A kormány szintjéről ez a probléma nem látszik. Idén egyetlen téma volt érdekes, a választási győzelem. Minden más ráért. Okos népünk ezt megadta nekik, nincs miért reklamálni. 4X 2/3 bármilyen borzasztó, már nem lehet véletlen, tehát níx ugri-bugri csinálni kell amit a führer mond. Elindul újra egy kivándorlási hullám, aminek eredményeként itthon amúgy is kevesebb lesz a gyerek, ám a kormány majd ezt is megoldja, mert ellehetetleníti a maradék nyelvtanárral működő nyelviskolákat és a probléma automatikusan megszűnik.
emerencia
@division: ma 00:35 Az a másik véglet volt. Mai napig emlékszem anyukám mosolygó arcára, mikor P. néni a matektanár egész szünetben egy lépcsőn le, fel járatott bennünket. (Akkoriban minden szünetben ez volt, P tanár nénit pedig kitüntették.) Ha valamelyik tanár méltánytalanul, igazságtalanul, kegyetlenül bánt az emberrel, a szüleinknek hiába panaszkodtunk, még jobban leszidtak. Arra neveltek a tanárok és a szülők egyaránt, hogy a bajban nincs kihez fordulni, nincsenek jogaink.
C_3PO
Sajnálom a tanárokat! (Bár ezzel nem mennek semmire!) Az elmúlt 3 évtizedben csak az ígéret jutott nekik, s közben az egyéb juttatásokból szinte minden eltűnt! 40 évvel ezelőtt volt szolgálati lakás, ma már csak a helyileg illetékes önkormányzati intézmény fenntartásában lévő intézmények dolgozói kaphatnak (óvoda, bölcsöde, stb.).
Eladott Ország
Nincs min csodálkozni, ez a fidesz bűne! A pályakezdő oktatók, tanársegédek pedagógusok ,bruttó havi fizetése. Ezért a szánalmasan nevetséges bérért nem lett Novák Katalin sem tanárnő. Ezt saját maga mondta. Élete nagy lehetőségét hagyta elveszni. Pedig milyen jó tanárnő lehetett volna. Orbán szerint Magyarország előre megy nem hátra, én nem úgy látom. Lassan már Bulgária sem ment meg minket az utolsó helyektől! Eddig még többnyire kihúzott minket a sz@rból❗ Semmi gond! Előre megyünk és nem hátra.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272995853_2009574652580592_8707981010429394918_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=W5T3zGmlHSEAX_C8dfr&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=00_AT-5MVSY7NqiE5lp8-J2qC5sATA_-Fsnf9xrBanUt0lspw&oe=62581CC8
Az alapfokú oktatásra való költés az OECD országokban a GDP %-ában. Mi vagyunk az utolsó helyen. Mert hol is lennénk, az Orbáni oktatási rendszerrel!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.18169-9/22687924_1482249225193109_8923337653327246068_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=-FOSchD9eaIAX-JOGII&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=00_AT9Cb7J8oyd33_Ckr2beaKVR0EzH7MwmmZXv8J3wbeLyyg&oe=627903AE
Havanagi
Hálásan köszönjük a 2/3-nak, a sötét erőnek.
Macskaszem
A cél az, hogy egy csomó vallásos, tudatlan, befolyásolható függőségben tartott, szolgalelkű ember legyen, mert azt orbán már régóta tudja, többségében ilyenek szavaznak a fideszre. A haszonélvezőkön kívül. Elég, ha a fideszes kölkök iskolázottak, övék a tudás, a hatalom, a többi meg őket szolgálja.
ómió
Talán Böszmééknek nem kellett volna tizennégyezret kirúgniuk?
namihami
""Ez a harc lesz a végső!""
De hiszen eleve ez a cél. A ""mészárosok"" nagybirtokaira a legtökéletesebb az a narancsparaszt, amelyik most is ilyenre szinezte be a térképet. Isten őrizz attól, hogy felemelje a fejét. Majd a Fidesz kineveli a saját ""elitjét"", amire megalapította és alapítja a ""fideszképzőit"".
Nem fogunk mindenféle liberális tudással behódolni Brüsszelnek! Nekünk a Ratio Educatio és a Biblia tanítása elég!
Emmersson71
Ez a része már nem érint. Viszont nincsen elegendő szakember sem! valamint az EÜ is munkaerőhiánnyal küzd. Ez viszont a jövőben érinthet.
ómió
@Kanji: Nem! Az ott "csak" sima kirúgás és iskolabezárás volt! Hogy tudathasadásból-e? Inkább az ország csődbedöntése miatt!
kereső
Nem értem. Mi azzal a gond, ha a jövőben a magyar-nyelv és irodalmat a portás tanitja, a fizikát meg a fűtő. hat millió választónak ez nem okoz gondot, akkor nekem miért is okozna? Hiszen már nem vagyok érintett .Csak egy hülye az 1800 ezerből, aki ilyesmire is gondolt, amikor felemelte a fenekét április harmadikán és sétált egyet, a nem túlságosan jó időben. Többet nem fog- másokért.
Aki Én
@ómió: Ma meg maguktól menekülnek. Jujjj, de jó...
ómió
@Aki Én: A "jujj, de jó" akkor volt nekik, amikor az tartotta helyben őket, hogy Böszme vezéredék lenyultak tőlük egy havi fizut!
ómió
@Kanji: A "múltat végképp eltörölni hálózathoz" csatlakozás azt még nem teszi meg nem történtté! Akkor se, ha "NEM" rá a válaszod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.