Az utolsó pillanatban elvettek egy mandátumot a Mi Hazánk képviselőcsoportjától, és az egy mandátum a Fideszhez került, így biztos kétharmaddal rendelkezhet a kormánypárt a következő ciklusban – írja közleményében Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke.

Újraszámlálást követel a Mi Hazánk, Toroczkai Marosvásárhely felé mutogat

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A 24.hu által idézett közlemény szerint a szavazatok 99 százalékának megszámlálásakor még 7 parlamenti mandátummal rendelkezett a Mi Hazánk, de ahogy a külhoni voksokat kezdték összesíteni, rohamosan csökkenni kezdett a Mi Hazánk százalékos eredménye, és egy egyéni választókerületben történt, csupán néhány szavazaton múló fordítás miatt is nőtt a Fidesz listájára érkező töredékszavazatok aránya.

Kimondhatjuk, hogy mindössze 48 (!) szavazat alapján vették el a Mi Hazánktól a hetedik mandátumot.

Tekintettel arra, hogy Marosvásárhelyen egy zsáknyi, félig megsemmisített szavazólapot találtak, amelyeken jól láthatóan a Mi Hazánkra is adott voksok voltak, Délvidéken pedig a Fidesszel szoros kapcsolatokat ápoló VMSZ aktivistái kézbesítették, átvételi elismervény nélkül, a választásokon szavazati joggal rendelkezők szavazólapjait, a vizsgálatok lezárásáig nem fogadjuk el a jelenlegi helyzetet. Egyúttal a szavazatok újraszámolását és ellenőrzését kezdeményezzük, jogorvoslattal élünk!

– zárul a közlemény.

MTI/Kovács Tamás

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Az nem tünik fel senkinek, hogy a külföldi (le nem ellenörizhetö!) levelszavazatokbol allitolag 94%ot kapott a fidesz, de a külföldi szavazohelyeken SZEMELYESEN leadottakbol meg 50%ot sem??? Hany 100ezer szavazatot jelent ez, hany kepviselöhelyet???
kereső
@sgl: Meg az mszp/szdsz koalición.Vélemény nyilvánitás szabadsága védelmében felszólal fodor gábor.
Csizmás Kond
...előre még úgy a hogy de az ilyen blődség után, aki a lerágott csontot kapja elő ...le vannak szarva
teuton
Az nem tünik fel senkinek, hogy a külföldi (le nem ellenörizhetö!) levelszavazatokbol allitolag 94%ot kapott a fidesz, de a külföldi szavazohelyeken SZEMELYESEN leadottakbol meg 50%ot sem??? Hany 100ezer szavazatot jelent ez, hany kepviselöhelyet???
surdilloFUJT
@KisTehen: idétlen marha!!!a védenceidnek még mindig börtönben kéne rohadni torockaitól-orbánig!!!
namihami
Nem mintha számítana---már a szellemiség és a voksolás irányának jellegében.
Jelen eset csupán mégegy Tihazátokos nyilas anyagi jólétét kellene, hogy biztosítsa!
ómió
Még mindig a "megsemmisített levélszavazatok" körül megy az efftársi rugózás? De, aztán, ezek ne 4 évvel ezelőttiek legyenek, ám!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.