Hétfőn napközben 16 fok is lehet, ám a Duna vonalában és attól keletre lehetnek záporok. Éjjel -5 fok várható, a hegyekben hózápor is lehetséges. Kedden viszont napközben már 20 fok várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn délelőtt még többnyire derült, vagy kissé felhős lesz az ég, majd beindul a gomolyfelhő-képződés, és napos, gomolyfelhős idő várható. A gomolyfelhőkből legnagyobb eséllyel a Duna vonalában, illetve attól kelete alakulhatnak ki záporok, másutt csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél az ország középső tájain megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő estére -1 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Felhőkkel és záporokkal indul a hét

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Hétfő estére a gomolyfelhők nagy része összeesik, csak néhol lehetnek gyengén felhős területek. Kedden hajnaltájt nyugatról fátyolfelhők sodródnak be az ország fölé. Számottevő csapadék nem várható. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul. A fagyzugokban, völgyekben ennél még hidegebb is lehet. Az ország nagy részén derült lesz az ég, viszont a Tiszántúlon egy összeáramlás mentén lehetnek felhősebb területek. Arrafelé egy-egy zápor, a hegyekben hózápor előfordulhat. Másutt csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és +4 fok között alakul. A felhősebb keleti tájakon lehet enyhébb a hajnal.

Kedden az északkeleti, keleti megyékben gomolyfelhős, napos idő várható, másutt inkább csak fátyolfelhők lehetnek az égen. Csapadéknak kicsi az esélye. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A maximum-hőmérséklet többnyire 13 és 20 fok között valószínű, délnyugaton lesz a melegebb.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.