A pedagógusok pénzügyi kultúrájáról szóló jelentést pont a tanári sztrájkok idején sikerült kiadnia a volt fideszes politikus által vezetett szervezetnek.

A Népszava cikke szerint az Állami Számvevőszéknek (ÁSZ) a tanárok sztrájkja idején sikerült kiadnia a pedagógusok pénzügyi kultúrújáról szóló jelentést, amely szerint a tanárok egész jól élnek. A szervezetet a volt fideszes országgyűlési képviselő Domokos László vezeti.

Az Állami Számvevőszék jelentése szerint egész jól élnek a tanárok

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által szervezett demonstráció résztvevői az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2022. március 19-én. A demonstrációt megelőzően, március 16-án határozatlan idejű pedagógussztrájk kezdődött

Fotó, címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

A lap azt írja, a felmérésben a megkérdezettek 86 százaléka válaszolta azt, hogy van megtakarítása, amit a jelentés készítői "rendkívül jó aránynak" tartanak. Akinek nincs viszont megtakarítása, az alacsony jövedelmével, idős szüleinek támogatási költségével, gyermekeik nevelési költségével indokolták ezt.

A cikk szerint a megtakarítással rendelkező válaszadók 75,32 százaléka minden hónapban félretesz valamennyit, a többiek ezt csupán eseti jelleggel tudják megtenni. Arra viszont a felmérés nem kérdezett rá, hogy a megtakarítások átlagos összege mennyi.  

Az ÁSZ a kutatása során a 75 ezres (főállású tanár, 2021-es adat) pedagógus-társadalomból 752 főt kérdezett meg, közülük 705-en válaszoltak érvényesen a feltett 21 kérdésre.

Mint ismert, a tanárok többek között azért tüntetnek és sztrájkolnak már több hónapja, mert a bérüket az életpályamodellel a 2014-es minimálbérhez kötötték, ami mára azt eredményezte, hogy kevesebbet keresnek, mint egy szakmunkás. 

Forrás: nepszava.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Van egy javaslatom a "független" ÁSZ vezetői, pártkatonái számára! Cseréljenek fizetést és munkaidőt, feladatot 3 hónapra, egy 10 - 15 éve a pályán lévő közoktatásban dolgozó matek, magyar, nyelv tanárral!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Horizont: Pedig olyan mély bölcsességről (Marianna árok alja) árulkodó, "értelmes " hozzászólásai vannak az adott témákhoz!
ómió
@Horizont: Önmagadnak se bírsz már szót fogadni? Így "eldurvult" az elmebajod?
ómió
@Horizont: Üdvözöllek, gyagyás gyökér! Én ómió vagyok. Ha meg kusikálnál, fogd be a pofádat!
ómió
@Horizont: Szóval, az elmebajod már olyan fokú, hogy magadnak se bírsz parancsolni, bolsiék szarkupaca!? Merülj alá az efftársi latrinába! Hátha az segít neked!
ómió
@Horizont: Merülj alá, latrinabúvár efftársnő, a bolsi latrinába! Így "környezetkonforman" együtt leszel a tetvesbolsi efftársaiddal (ne rám hazudd a komcsi tetüfajtádat) és még kusikálnod is könnyebb lesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.