Boris Kollár a szlovák jobboldali populista párt elnöke és alapítója, a szlovák parlament elnöke a ma7.sk tudósítása szerint tegnap délben a Markiza televízió egyik vitaműsorában azt mondta, hogy az Ukrajnai orosz invázió célja a nemzetközi rend felforgatása, és Orbán ezt kihasználva fel akarja parcellázni Szlovákiát.

Orbán Putyin segítségével akarja bekebelezni Szlovákiát a szlovák parlament elnöke szerint
Kép: Facebook/Orbán Viktor

Boris Kollár 2015-ben alapította meg populista pártját, amely egyébként nagyon sok mindenben egyetértene Orbánnal, péládul allergiás az LMBTQ közösségek jogaira és nagy kritikusa az EU-nak.

Nagy-Magyarországról beszélnek, ingatlanokat vásárolnak nálunk, útleveleket osztogatnak!

– mondta Kollár, aki azt fejtegette, hogy az ukrajnai orosz invázió közvetlenül fenyegeti Szlovákia szuverenitását.

Kollár megjegyzésére reagált később a Facebookon Berényi József a Magyar Koalíció Pártja alelnöke, aki szerint Kollár abszurd, paranoid kijelentése

a két nép közti viszony realitásainak teljes tagadása.

Forrás: 444

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
@Shikari: 11:06

Bármennyire is fájó sebet kaptunk Trianonban, Szlovákia az Szlovákia, Magyarország az Magyarország. Bárménnyire fáj, ezt akkor is el kell fogadnunk.
Régi alapszabály, hogy amin nem lehet változtatni, a lelki békénk megőrzése érdekében, el kell fogadni.
Egyébként pedig úgy vélem, hogy ha az ottani magyaroknak szavazni kéne a hovatartozásukról, tuti hogy Szlovákiára szavaznának.
Amúgy mindkét ország az Unió tagja, szabad az átjárás, szabad a vállalkozás, nincs semmi kötöttség, ezért ha annyira magyarnak érzed a területet, költözz oda. Hajrá !!! Jaaaaa ..., hogy ott nem Orbán gazdád a főnök, az igaz.
Pálinkás Pál
@Shikari: magyarabb mint bármelyik átszavazó tetű...
Németh István
HALLÓ !! szerkesztőkéim! szerkesztő urak!! nem jó a szórend az írás címében Ez így nagyon szemét megfogalmazás! a kurva anyját annak aki erre tanította az média-faszfejet!
Miért kell eleve hangulatot gerjeszteni, mégpedig rosszhiszemű szójátékkal állítást megfogalmazni, majd mintegy mellékesen a végén lágyítania a "szerint" szóval! Nincsen valami főszerkesztő ott a környéketeken???
Németh István
Különben erről jut eszembe>> hogy a jelen kormány és Orbán Viktor lejáratására minden eszközt a külföldi geciktől a belső hazaárulókig mindenkit felhasználtatok a választások előtt! - ám győzött a józan ész, és az igazság, a tisztesség győzött! Elsöprő többséggel az aljas ellenség csalásainak ellenében! NOS ugyan ez a helyzet az OROSZ- UKRÁN háborúval is >> a lejáratási és a hazug aljas kampányok, az agresszorok usa -soros-eu vezetése általi szemétségek sorozata ellenére az OROSZOK igazsága és a honvédelmük helytálló volta egyre több támogatást kap! Valóban az látszik beigazolódni, hogy az agresszorok háborús bűnösök és mindent megtesznek, megtenni akarnak a hatalmi adottságaikkal visszaélve, hogy a saját felelősségeiket elfedjék, csalárdul másokra esetünkben az OROSZ félre kenjék! Ez a folyamat
a világ-politikában nagy buktát jelent! PUTYINNAK minden téren győznie kell és az ukrán népet meg kell menteni a jelenlegi aljas érzékenyítő, csepűrágó színész-bohóc öncélú vezetéstől!
Lepényleső
...sosem hihettük eddig,hogy ily egyszerű módja is létezhet bejutni az euro zónába,- bár
azzal el kell számolniuk a tagállamoknak,a forintot meg egyszerűen hazaviszik magánosíva?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.