Boris Kollár a szlovák jobboldali populista párt elnöke és alapítója, a szlovák parlament elnöke a ma7.sk tudósítása szerint tegnap délben a Markiza televízió egyik vitaműsorában azt mondta, hogy az Ukrajnai orosz invázió célja a nemzetközi rend felforgatása, és Orbán ezt kihasználva fel akarja parcellázni Szlovákiát.

Orbán Putyin segítségével akarja bekebelezni Szlovákiát a szlovák parlament elnöke szerint
Kép: Facebook/Orbán Viktor

Boris Kollár 2015-ben alapította meg populista pártját, amely egyébként nagyon sok mindenben egyetértene Orbánnal, péládul allergiás az LMBTQ közösségek jogaira és nagy kritikusa az EU-nak.

Nagy-Magyarországról beszélnek, ingatlanokat vásárolnak nálunk, útleveleket osztogatnak!

– mondta Kollár, aki azt fejtegette, hogy az ukrajnai orosz invázió közvetlenül fenyegeti Szlovákia szuverenitását.

Kollár megjegyzésére reagált később a Facebookon Berényi József a Magyar Koalíció Pártja alelnöke, aki szerint Kollár abszurd, paranoid kijelentése

a két nép közti viszony realitásainak teljes tagadása.

Forrás: 444

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Mik azok a realitások? Hogy Orbán pénzzel kitömte az MKP-t? Mert az igaz, sajna
justhpeter
@KisTehen: Hát még nálunk. Egy csomó párt és egyház van tele idióta barmokkal.
tothjani
Amikor utoljára a jó oldalra álltunk akkor Erdélyt is visszakaptuk, majd kiderült hogy nem az a jó oldal.
De most biztos jól döntünk, vagy nem !
ómió
A parlamenti elnökük ennyire "mentállabilis", vagy csak a "lopott holmi szindróma" ütött ki rajta!?
rokker33
Istenem hogy mennyire idióták a szlovákok! Orbánnak miért kellene Szlovákia?? Putyint miért érdekelné Orbán akarata? Ha ezt megtenné Orbán, Magyarország eltűnne a térképről!A Nato 2 perc alatt rendet tenne mi meg mennénk a levesbe!
Németh István
Az eu sajátos húzása, hogy a visegrádi négyeket szét kell zúzni! Ezért elindították az egymás ellen uszítás aljas taktikáját! Ez nem új! (ezt már a lengyeleknél is elkezdték erjeszteni) Az aljas áskálódások ellen való magyarázkodás külön téma, különösen akkor amikor az "áll-jólértesültség" égisze alatt hergelnek fel egy gyakorlatilag semmibe vett állami vezető személyt és általa akarnak zavart kelteni >> mégpedig úgy, hogy azt mondogatják neki, hogy te milyen jól látod és érzékeled a dolgokat! te igazi hazafi vagy!, stb. aztán az illető átvált tejesen hülyébe! Ezt valósítja meg szlovák elnök! Ja csak azért mert nem tud, és nem is akar gondolkozni - mert tényleg bezabálta, hogy ő az okos!
Németh István
Ha pedig Prága az usa katonákat akarja akkor elég tájékozottak! Az usa nem fog bevonulni Prágába! Viszont bevonulhat a nato, adott esetben! persze az is igaz hogy a nátó, usa érdekeltség, de azért az mégsem az usa! Ezt jó tudni! Így volt ez Taszáron is a lányokat sorra kefélték a nigró egyedek! Aztán Prága kifejezetten háborús fenyegetett > az oroszoktól? az ukránoktól, a magyaroktól, netán a németektől, vagy a lengyelektől?? érdekes a kérdés! A lényeg az Eu. vezérkarnak a háború kell, hogy mindenhol zavart keltve uralkodni tudjon, mivel a hitelesség terén már lejáratta magát > az erőszakos német-skandináv akarnakoskodás éli eldorádóját Európa felett! >> mindez a hatalomvágy és a korrupció jegyében!
csak úgy....
"Boris Kollár a szlovák jobboldali populista párt elnöke" -ez mindent elárul...
orbán is egy hazudozós jobb populista ! :)
Baker
Orbán hasonló módon riogat, csak más témákban.
Pálinkás Pál
@Shikari: miről beszélsz húgyagyú...több mint 100 éve nem magyarok..
Sziszifusz
@Shikari: 08:49
Csak, hogy tudd !
A szlovákiai magyarok, látva az itteni történéseket, már nem szeretnének magyarországi magyarok lenni .
Közlöm továbbá, hogy Magyarországon nagyon sok szlovák nemzetiségű él .
Namely
@rokker33: nos, azzal egyetértek, hogy aki mondta, az egy idióta, aki nem veszi figyelembe a való világot, DE
"Istenem hogy mennyire idióták a szlovákok! "
Nem a szlovákok, csak ez a szlovák.
"Orbánnak miért kellene Szlovákia?? "
Hát amiért a szlovákoknak is kell: értékes, ha a tiéd, akkor te rendelkezel az erőforrásaival. És a miénk volt. Nekem is kellene, ahogyan a magyarok kb 90+%-ának is.
"Putyint miért érdekelné Orbán akarata?"
Semmiért, de azért simán figyelembe venné egy alku során, HA lenne hazánknak komolyabb katonai potenciálja, amit az oroszok oldalán be tudna vetni.
"Ha ezt megtenné Orbán, Magyarország eltűnne a térképről!A Nato 2 perc alatt rendet tenne mi meg mennénk a levesbe! "
Ezzel azért vitatkoznék. A NATO semmit nem tenne, ha komoly hadseregünk lenne (pl Törökország szintű). A mai viszonyok között igen, rendet tenne, de a mai viszonyok között nem is támadjuk meg (akarom mondani nem is váltjuk valóra a szlovákok régi vágyát, hogy visszatérhessenek az anyaországhoz).
:D
C_3PO
Tótok mindig hülyén fejezték ki hogy félnek! Legutóbb 1993-ban, amikor megszűnt Csehszlovákia! Még nem volt saját honvédségük deklaráltan!
A buta diplomácia akkor is fröcsögött ránk... Mi meg jót nevettünk...
Sziszifusz
@Shikari: 11:06

Bármennyire is fájó sebet kaptunk Trianonban, Szlovákia az Szlovákia, Magyarország az Magyarország. Bárménnyire fáj, ezt akkor is el kell fogadnunk.
Régi alapszabály, hogy amin nem lehet változtatni, a lelki békénk megőrzése érdekében, el kell fogadni.
Egyébként pedig úgy vélem, hogy ha az ottani magyaroknak szavazni kéne a hovatartozásukról, tuti hogy Szlovákiára szavaznának.
Amúgy mindkét ország az Unió tagja, szabad az átjárás, szabad a vállalkozás, nincs semmi kötöttség, ezért ha annyira magyarnak érzed a területet, költözz oda. Hajrá !!! Jaaaaa ..., hogy ott nem Orbán gazdád a főnök, az igaz.
Pálinkás Pál
@Shikari: magyarabb mint bármelyik átszavazó tetű...
Németh István
HALLÓ !! szerkesztőkéim! szerkesztő urak!! nem jó a szórend az írás címében Ez így nagyon szemét megfogalmazás! a kurva anyját annak aki erre tanította az média-faszfejet!
Miért kell eleve hangulatot gerjeszteni, mégpedig rosszhiszemű szójátékkal állítást megfogalmazni, majd mintegy mellékesen a végén lágyítania a "szerint" szóval! Nincsen valami főszerkesztő ott a környéketeken???
Németh István
Különben erről jut eszembe>> hogy a jelen kormány és Orbán Viktor lejáratására minden eszközt a külföldi geciktől a belső hazaárulókig mindenkit felhasználtatok a választások előtt! - ám győzött a józan ész, és az igazság, a tisztesség győzött! Elsöprő többséggel az aljas ellenség csalásainak ellenében! NOS ugyan ez a helyzet az OROSZ- UKRÁN háborúval is >> a lejáratási és a hazug aljas kampányok, az agresszorok usa -soros-eu vezetése általi szemétségek sorozata ellenére az OROSZOK igazsága és a honvédelmük helytálló volta egyre több támogatást kap! Valóban az látszik beigazolódni, hogy az agresszorok háborús bűnösök és mindent megtesznek, megtenni akarnak a hatalmi adottságaikkal visszaélve, hogy a saját felelősségeiket elfedjék, csalárdul másokra esetünkben az OROSZ félre kenjék! Ez a folyamat
a világ-politikában nagy buktát jelent! PUTYINNAK minden téren győznie kell és az ukrán népet meg kell menteni a jelenlegi aljas érzékenyítő, csepűrágó színész-bohóc öncélú vezetéstől!
Lepényleső
...sosem hihettük eddig,hogy ily egyszerű módja is létezhet bejutni az euro zónába,- bár
azzal el kell számolniuk a tagállamoknak,a forintot meg egyszerűen hazaviszik magánosíva?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.