A KSH és Eurostat adatai szerint 2015-höz árszinthez képest Magyarországon 2,1-szeres árat kellett fizetni a lakásokért tavaly év végén.

Döbbeneteges a helyzet Magyarországon: uniós listavezetők vagyunk a lakásáraemelkedésben

Ez az uniós országok között a legmagasabb érték, az idei adatokból pedig az látszik, hogy a lakáspiaci keresletet visszafogja a lakáshitel kamatok emelkedése – közölte legfrissebb elemzésében az ingatlan.com, amelyet a Telex ismertet.

„Az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat legújabb, múlt év utolsó negyedévére vonatkozó adatai szerint az EU-ban Magyarországon nőttek a lakásárak a legnagyobb mértékben az elmúlt 7 évben. A tavalyi utolsó negyedévben itthon átlagosan 2,1-szeres árat kellett fizetni a lakásokért 2015-höz képest, a második helyen pedig Csehország áll kétszeres árnövekedéssel, a dobogó harmadik fokán Luxemburg áll, ahol 1,8-szor annyit kellett fizetni az eladó ingatlanokért mint 2015-ben”

– közölte Balogh László, a portál vezető gazdasági szakértője.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: Telex

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Meg az inflációban. Magyarország előre megy nem hátra! Van már néhány első , vagy dobogós helyünk- a covid halálozási arányban. az inflációban, a forint gyengülésben,és most meg a lakásár növekedésben is. Hajrá viktor, szeretünk -alavjuviktor!!!-viktor, most és mind örökké.
Gazella
@KisTehen: isten barma! S te mé erre büszke is vagy??!! Mindig csak felfelé...
Nagyon tré vagy, hogy ennyire rossz a magyar nyelvtan és a szövegértésed...
ómió
Na! Már a "piac" se jó, efftársak!? Pedig a lakásokra nincsen "árstop"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.