Kiderült, hogy egy egyértelmű kampányposztot a Miniszterelnökség hirdetett Egerben, de 90 nap után annyira futotta tőlük, hogy letagadták a tényeket.

Törvényt sértett a Miniszterelnökség – nem nyilatkoznak, csak tagadják a kampányposzt finanszírozását

Pajtók Gábor, a Heves megyei 1. sz. egyéni választókerület fideszes országgyűlési képviselőjelöltje a Fidesz választási fórumán az egri Agria moziban 2022. március 19-én. Az eseményen beszédet mondott Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Fidesz választmányi elnöke. MTI/Komka Péter

December közepén Mirkóczki Ádám polgármester, Pajtók Gábor Heves megyei kormánymegbízottal, a Fidesz helyi jelöltjével – akit azóta megválasztottak képviselővé – átadott egy, a Szerencsejáték Zrt. által finanszírozott új játszóteret. Bár az „Egri csillagok” névre keresztelt játszóhely egy állami cég támogatásából, vagyis közpénzből épült – írja a Hírklikk.

Az átadott játszótérről szóló Facebook-posztot nem a Fidesz kezdte el hirdetni, hanem Pajtók Gábor munkáltatója, a Miniszterelnökség. Az egriugyek.hu szerint a decemberi botrányig Pajtók minden Facebook-megnyilvánulását a kancellária fizette, pedig szép számmal voltak köztük olyan posztok is, amelyek nem a képviselőjelölt állami tisztségéhez kapcsolódtak, hanem inkább a pártpolitikához.

A Miniszterelnökség a járványhelyzetre hivatkozva, több mint három hónapig nem válaszolt s Hírklikk adatigénylésére, majd egyszerűen letagadta a versenytorzító fellépést.

„Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott játszótér-avatásának reklámozását a Miniszterelnökség nem finanszírozta”

– írta a kancellária. Szerinte az pedig egyáltalán nem értelmezhető közérdekű adatnak, hogy miért nem ment a kampány alatt fizetés nélküli szabadságra a kormánymegbízott, ahogy az sem közérdekű adat, mi volt állami alkalmazottként Pajtók Gábor munkaideje.

Ez azért érdekes kérdés, mert egyértelmű, hogy a fideszes politikus munkaidőben nem állami feladataira koncentrált, hanem választási kampányára.

Címlapkép: MTI/Komka Péter

Forrás: Hírklikk

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
TESSÉK A BÍRÓSÁGON FELJENENI KÖZPÉNZEKKEL VALÓ VISSZAÉLÉS MIATT !
Németh István
@Toller Béla: @fideszes gyökér: A kormány egy hibát követett el, pontosabban a kormány tagjai, hogy még nem hoztak alkotmányos rendszabályt a nemzet ellen, pontosabban a nemzet a nép elleni megnyilvánulások szigorú megbüntetésére! A néptöbbségi akarattal szembe menőket aljas uszítókként kezelve - tévedés ne essék nincsenek sokan, csak nagy a hangjuk; börtön, száműzés a hazából, stb kellene büntetni! EZT A DEMOKRÁCIA SZABÁLYAI KÖVETELIK MEG >> a nép nyugalmának zavarása címmel!
Macskaszem
@Németh István: Lehetne kezdeni az orbán csürhével.
namihami
@Németh István: Akasztani nem? Felnégyelés, máglya, olajbanfőzés? Vagy elég lesz egy egyszerű karóbahúzás!?!?! Előre az audafé jegyében?
Persze, mindezt csupán a békés, barátságos, jobboldali érzelmektől áthatott jézusi kereszténység jegyében.
Clavigo
@fideszes gyökér: Nem távol- kelet a csávó,,csak egy szimpla kipcsak szartartály...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.