Az infláció miatt minden durván drágul, egyelőre még ők sem tudják, mennyit kell emelniük. 

Nyitásra készülnek már a balatoni büfések, a karbantartási munkálatoknak is nekiálltak már, és az alapanyagok beszerzése is folyamatban van – írja az infostart.hu a sonline.hu nyomán. 

Belengették a vendéglátósok: idén el lehet felejteni a balatoni 1500 forintos napi menüt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A legtöbben már arra készülnek, hogy húsvétkor már vendégeket fogadhatnak, akik viszont nem a tavalyi árakkal fognak szembesülni nagy valószínűséggel.

Az egyik fonyódi étterem tulajdonosa, Makkos Péter a megyei napilapnak azt nyilatkozta, hogy "aki naponta vásárol, az látja, hogy egyik napról a másikra mennek fel az árak, a vendéglátás ezeket a változásokat már nem tudja követni", és szerinte ellátási problémák is várhatóak majd. Azt is megjegyezte, hogy egyelőre mindenki tanácstalan, mekkora legyen az áremelés náluk. Mint mondta, a fővárosban 30-40 százalékos drágulást lehet tapasztalni, a balatoni éttermekben 25-30 százalékos emelkedésre kell számítani, "az 1500 forintos napi menüt el kell felejteni".

Makkos, aki a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetségének fonyódi térségi elnöke is, még azt is kiemelte, hogy amennyiben az árstop nem marad meg, akkor az étolaj ára legalább a duplájára fog emelkedni, ami például be fog épülni a lángos árába. Hozzátette, nemcsak az alapanyagok, de az üdítők és alkoholos italok árai is emelkedtek, ehhez jön még a közüzemi díjak drágulása, a szakmunkás minimálbér emelése. Ráadásul a munkaerőhiány sem kedvez a balatoni vendéglátásnak. 

A vendéglátósok abban bíznak, hogy idén több diákmunkásra számíthatnak a korábbi évekkel összehasonlítva, a 25 év alattiakra vonatkozó személyi jövedelmadó-mentesség miatt 15 százalékkal többet kereshetnek a fiatalok – olvasható a cikkben.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Sok egyéb mellett azt sem gondoltam, hogy egyszer hidegen fog hagyni a Balaton. Rengeteg emlék, fénykép maradt a nyaralások, kiruccanások után, néha elő is veszem, majd visszapakolok mindent a dobozába. Ez már a múlt.
A Balaton a mészárosoké, a tiborczoké, a rogánceciliké lett, akik meggyalázzák, tönkreteszik, elpusztítják.
Ha mégis marad belőle valami, és visszakerül hozzánk, talán a természettel közösen újjáéleszthetjük. Akkor majd megint lesznek képek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@KisTehen: Hogy te mekkora tahóoou vagy. Az illipsik mit csinálnak? Dubáj?
Nyírfa
@Peller Anikó: Nem tudom, milyen szemüvegen keresztül nézik a világot, de le kéne venniük, hogy a saját szemükkel lássák a teljes valóságot. Az emberek többsége megelégszik a részigazságokkal, azokból akar következtetéseket levonni, ha mégis felvetődik bennük egy-egy kérdés, megkönnyebbülten beérik a leegyszerűsített, iskolás válaszokkal, és gyorsan meghozzák a maguknak gondolt ítéletet. Ez van.
Peller Anikó
@KisTehén: Előre fizetnek ezért a lafatyolásért vagy utólag?
Levendula
Idén is elfelejthetik a vendéglátósok, hogy betérünk hozzájuk...
Már 15 évvel ezelőtt is egy vagyont hagytunk náluk...
1 liter dobozos BB almaléért 1.200.- Ft-ot számoltak fel az egyik híres Balatonlellei csárdában (azóta már be is zárt, nem tudják eladni sem az épületet).
Lepényleső
...á dehogy,azért a pénzért egy öt tagú család közösen simán kap hot-dog-ot,- virsli nélkül,egy negyed adagot,
hogy a balaton ura ne kényszerüljön arra,hogy újra közvagyon magánostásába fog?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.