Egy hét alatt megtalálták a magyar "fejvadászok" a körözött német férfit.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) közleménye szerint a német hatóságok értesítése után egy héttel már kattant is a bilincs egy Magyarországon rejtőzködő német pedofil férfi csuklóján. 

Körözték a német pedofilt, Somogyban találtak rá a rendőrök

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A közlemény szerint a német rendőrség két rendbeli gyermek sérelmére elkövetett szexuális erőszak, valamint 26 rendbeli szexuális kényszerítés miatt körözte a férfit, aki a rábízott gyermeket 1992 és 1999 között folyamatosan zaklatta és bántalmazta. A férfit a bíróság jogerősen elítélte, de ő a kiszabott börtönbüntetést nem kezdte meg, valamint elérhetetlenné vált a német hatóságok számára. 

A német rendőrség olyan információt kapott, hogy a férfi elhagyta Németországot, emiatt a Thüringiai tartomány Erfurt Megyei Bírósága európai elfogatóparancsot adott ki ellene.

A német célkörözési nyomozók április elsején kérték fel az ENFAST (Célkörözési Egységes Európai Hálózat) magyar egységét, a KR NNI Életvédelmi és Célkörözési Főosztály munkatársait, hogy a feltehetően Magyarországon tartózkodó férfit találják meg és fogják el. 

A KR NNI célkörözési munkatársai (a "fejvadászok") a Somogy megyei Igalon leltek rá a keresett személyre, akit a helyi rendőrök (Kaposvári Rendőrkapitányság, Igal Rendőrőrs) segítségével április 8-án egy közös akcióban elfogták, majd őrizetbe vették. Kiadatásáról a későbbiekben döntenek a magyar hatóságok.

Forrás: police.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.