A parlament alakuló ülését Áder János leköszönő államfő hívja össze, minden bizonnyal május 2-ra, ekkor választhatják meg ismét Orbán Viktort miniszterelnöknek.

Kiderült mikor választhatják meg újra Orbán Viktort miniszterelnöknek
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

Az Országgyűlés alakuló ülését a választást követő 30 napon belül kell összehívnia az államfőnek. Azaz, a parlamentnek az április 3-ai választások után legkésőbb május 3-ig kell megtartania az alakuló ülését.

Az Atv.hu kormányzati oldalról származó információi szerint Áder János leköszönő államfő az előzetes konzultációk alapján bizonyosan május 2-ra hívja össze az alakuló ülést.

A köztársasági elnök az alakuló ülésen tesz javaslatot a kormányfő személyére

– akit az Országgyűlés választ meg a képviselők több mint felének szavazatával így Orbán Viktort május 2-án ötödszörre is miniszterelnöknek választhatják.

Az alakuló ülésről az már kiderült, azon az ellenzék egy része nem lesz ott. Fekete-Győr András és Hadházy Ákos már bejelentette, hogy a Momentum 11 képviselője bojkottálja a parlament alakuló ülését.

Forrás: Telex

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Kis Grófonak nincs még Kossuth-díja ?!?!?!?... Tarthatatlan állapot!...
csak úgy....
én bíz, ennek a nevezetes nap alkalmából,csak úgy... 4 évre próbára ,hozzá csatolnám a trianon által leszaggatott magyarokat! áfástól ,forintostól ...,mindenestü! :) aztán 4 évre rá dönthetnének,hogy mik is akarnak lenni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.