Csütörtökön Sopronban szinte már nyár lesz, ott a 25 fok sem kizárt. Péntektől viszont már érkezik a csapadék, szombattól pedig a lehűlés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a derült éjszakát követően szerdán néhol kevés fátyolfelhő zavarhatja a napsütést. Csapadék nem lesz. Reggelig mérsékelt marad a légmozgás, napközben a Dunántúlon és a Duna mentén viszont már megélénkül, kevés helyen olykor meg is erősödik a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 16 és 21 fok között valószínű. Késő estére 0 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Húsz foknál is több lehet szerdán, éjjel viszont sok helyen fagyhat még

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Szerda éjjel derült vagy gyengén fátyolfelhős, csapadékmentes idő lesz. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, fagy ismét nagy területen várható. Az északi völgyekben ennél hidegebb lehet a hajnal.

Csütörtökön többnyire derült, napos idő várható, melyet északnyugaton több, másutt kevesebb fátyolfelhő zavarhat. Csapadék nem várható. A déli, délkeleti irányba forduló szél az Észak-Dunántúlon megélénkül, Sopron és a Fertő térségében megerősödik. A hőmérséklet csúcsértéke délután 19, 24 fok között alakul, de Sopron környékén 25 fok sem kizárt.

Pénteken szakadozott felhősáv vonul át Magyarország felett északnyugatról dél felé. Emiatt a nap nagy részében alapvetően felhős időre van kilátás több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan – nagyobb eséllyel nyugaton, délnyugaton, illetve északkeleten – valószínű záporeső, néhol zivatar is kialakulhat. A kezdetben déli, délnyugati szél egyre nagyobb területen északnyugatira, északira fordul, helyenként erős lökések is kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban a Dunától keletre általában 1 és 7, a Dunántúlon általában 6 és 11 fok között alakul. A délutáni órákban többnyire 16 és 24 fokot mérhetnek, északon az alacsonyabb, délen a magasabb értékekkel.

Szombaton az előrejelzés szerint a szakadozott felhősáv elhagyja Magyarország térségét, mögötte gomolyfelhős, napos idő várható felhőátvonulásokkal. Főleg a Duna-Tisza közén egy összeáramlási zóna mentén alakulhatnak ki záporok. Az északi, északkeleti szél sokfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul, azonban a szélvédett északkeleti völgyekben gyenge fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11 és 16 fok között valószínű.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő valószínű, csupán néhol fordulhat elő zápor. Az északi, északkeleti szél nagy területen megerősödik. A hőmérséklet hajnalban általában -3 és +4, fagyzugokban -7 és -4, délután többnyire 10 és 14 fok között alakul – olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.