A bizottsági helyek elosztását is megreformálná a szélsőjobbos párt.

Az RTL Klub Híradójának nyilatkozott a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, Toroczkai László, aki azt mondta, a parlamenti nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztját szeretné megkapni a párt az új országgyűlésben.

A Mi Hazánk a parlamenti nemzetbiztonsági bizottság elnöki székére pályázik

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke beszél, mögötte Szabadi István pártigazgató, Pakusza Zoltán alelnök, Dúró Dóra elnökhelyettes, Apáti István független országgyűlési képviselő, Novák Előd alelnök és Dócs Dávid alelnök a párt választási eredményváró rendezvényén, a Budapest Kongresszusi Központban az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án

Fotó, címlapkép: MTI/Kovács Tamás

A kevesebb mint 6 százalékkal a Parlamentbe jutó párt a bizottsági helyek elosztását is megreformálná. Toroczkaiék szerint nem 9 párt, hanem 3 lista jutott be a parlamentbe, így ezek alapján kellene elosztani a bizottsági helyeket. Az országgyűlési hagyományok szerint a költségvetési és a nemzetbiztonsági bizottságot ellenzékiek szokták vezetni.

Az RTL Híradójában elhangzott, a bizottsági elnöki posztokról a frakciók javaslatai alapján a házelnök szokott dönteni.

Korábban Hadházy Ákos országgyűlési képviselő – aki Zuglóban nyert, és a Momentum frakcióját fogja erősíteni – azt javasolta az ellenzéki képviselőknek, hogy ne vegyenek részt a parlamenti bizottságok munkájában. Ezt viszont az LMP úgy minősítette, hogy ilyen cselekedet csak rontana az ellenzék helyzetén.

Az új országgyűlés várhatóan május 2-án alakulhat meg, ameddig a köztársasági elnök össze nem hívja az új országgyűlést, addig nincs sok értelme a bizottsági helyekről beszélni.

Forrás: rtl.hu/hirado

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gauntlet
minek az nektek, Laci? a fidesz el se megy rá!
kereső
@polgarb: Ezek nem "disznácik", hanem echte nácik.Már maga a működésük is, az hogy pártjuk lehet-a 1947-es békeszerződésbe ütközik.
kereső
@KisTehen: Ne hazudj!! Az ellenzéki koalaiciónak sohasem volt része a "mihazánk". Eddig csak baromkodtál, most már hazudsz is? Persze, ez a lételemetek.
kereső
@KisTehen: A ti megbizásotokbólk mondta, hogy lejárassa a demokratikus ellenzéket. Ti intéztétek , hogy ő legyen az ellenzéki oldal miniszerelnök-jelöltje, ellenzéki??? poltitkusok segitségével. Úgyhogy amit mondott, azt ti mondtátok- rogán propaganda minisztériuma.
Nemezis
na még csak az hiányzik, farkasra a bárányt
Eladott Ország
Toroczkai (Tóth) Laci kinyújtott karral „Heil Hitler” egy római sportrendezvényen.
sp-ao.shortpixel.ai/client/q_lqip,ret_wait,w_772,h_513/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/04/20000.jpg
Egy bizonyos Walter Pál Péter, a Mi Hazánk Mozgalom egyik alapítója, a Mi Hazánk Ifjai országos vezetője azzal vált hírhedtté, hogy egy baráti társaságban szelfizett egy vidámat, miközben az asztaltársaság tagjai náci karlendítéssel üdvözölték a fotót megtekintőket. Tette azonban nem maradt következmények nélkül: a párt az ugyanezen a képen egyébként szintén szereplő Sarnyai Viviennek adta át pozícióját. Aki nemrégiben Nürnbergben, a nácik által szervezett „Birodalmi Pártnapok” helyszínén nosztalgiázott, éppen ott, ahol Adolf Hitler, a „Vezér” tartotta beszédeit.
zsurpubi.hu/cikk/6863-a-karlendito-toroczkai-egy-karlenditos-kep-miatt-lecserelte-az-ifjusagi-vezetot-helyere-a-karlenditos-kepen-szinten-szereplo-parttarsat-nevezte-ki/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.