Még 2020 őszén történt az eset. 

Emberölés előkészülete miatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki 2020 októberében megpróbálta elvenni egy járőr szolgálati fegyverét egy budapesti bevásárlóközpontnál lévő autóbuszpályaudvaron – közölte Costopulos Orestis főügyészhelyettes csütörtökön az MTI-vel.

Egy rendőr fegyverével akart öngyilkos lenni egy férfi, miután szakított vele a barátnője

Fotó: Pixabay

A közleményben felidézte: 2020. október 2-án délután a Készenléti Rendőrség állományába tartozó rendőrök közbiztonsági ellenőrzésre érkeztek a pályaudvarra. Ugyanebben az időben a buszvégállomáson tartózkodott a vádlott, egy 25 éves férfi, akivel exbarátnője akkor közölte, hogy korábbi szakításukat véglegesnek tekinti.

A fiatalember a hallottaktól indulatos lett és kijelentette, öngyilkosságot fog elkövetni, de előtte lelövi a helyszínen lévő rendőröket is.

A férfi egy szolgálati kisbusz takarásában közelítette meg a gépjárműnél várakozó egyenruhás járőröket, majd az egyik, neki háttal álló rendőr mögé lépett és megpróbálta elvenni szolgálati lőfegyverét. A rendőr a fegyver elvételét megakadályozta. Társaival megbilincselték. A férfi kérdésükre megismételte az általa korábban mondottakat, miszerint gyilkosság és öngyilkosság céljából akarta a fegyvert megszerezni.

Forrás: mti.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.