A Népszavának adtak interjút olyan településen élők, ahol az ellenzéki összefogás magasan verte a Fideszt. Záhonyban megtörtént a csoda: a négyezer fős városban az Egységben Magyarországért 51,8 százalékot ért el, míg a Fidesz csak 40,8-at.

"Itt mindenki utálja a Fideszt, a Fidesz sem szereti a falut"

A lapnak nyilatkozó elmondta, hogy a szomszédja egy ukrán nyugdíjas, traktoros volt valahol, de hamisíttatott magának egy olyan papírt, ami szerint harminc évig mérnökként dolgozott.

Most a magyar államtól olyan nyugdíjat kap, amit a mérnöki átlagfizetés alapján számoltak ki, így közel 300 ezer forint üti a markát havonta.

Ő, aki ebben az országban dolgozott le több, mint 40 évet, ennek csak a kétharmadát kapja. Szerinte ezt a Fidesznek „köszönhetjük”, ezért nem is szavaztak a rájuk.

Egyszerű a magyarázat, itt mindenki utálja a Fideszt

– mondta a lapnak a Heves megyei Parádsasváron egy férfi a kocsma melletti parkolóban. A háromszázötven fős településen 54,1 százalékot kapott az ellenzéki összefogás és 39,8-at a kormánypárt.

Egy kezemen meg tudom számolni, hány fideszes család van a faluban: három. Az egyikük szerepelt is a kormánypárti képviselő propagandakiadványában, nem véletlenül, hisz rengeteg pénzt nyert el panzióépítésre

– mondta egy középkorú helybéli férfi.

Szerinte a gyár miatt ez a falu mindig is baloldalinak számított, s annak idején jól működött itt minden szociális vívmány az üdülőbeutalótól a tüzelőutalványon át a gyerekek tanulásának támogatásáig. Aztán az ipar becsődölt, utcára kerültek az emberek, s más utat kellett találni a megélhetéshez. 

A korábban leginkább a szocialista jelöltre szavazó parádsasváriak egy része időközben ugyan Jobbik-szimpatizáns lett, s most ez a két tábor összeadta az erejét. Vagyis itt legalább „kicsiben” jól működött az ellenzéki összefogás, ha már országosan vereséget szenvedett.

A helyiek közül többen is megemlítették, hogy az elmúlt tizenkét év alatt szinte semmilyen közösségi támogatás nem érkezett ide, s akkor sem segített a kormány, amikor az önkormányzatnak napi túlélési gondjai voltak.

A polgármesterük azonban nem az a „smúzolós fajta” a település pedig vele együtt emelt fővel viseli a kirekesztettséget

- mondták. Ahogy a Petőfi utcában egy almafákat metszegető férfi fogalmazott:

a Fidesz nem szereti a falut, de a falu se szereti a Fideszt.

Forrás: Népszava

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Orszáq
Záhony a mi fellegvárunk ! Hatan legyőztünk egyet?! Úúúúúúúúúúú!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Istenakinincsen
Akinek van egy csepp esze az már régen útálja a fideSS-t.
RonaGyuri
Exception that proves the rule (Kivétel erősíti a szabályt)
Clavigo
@Istenakinincsen: Köszönöm..:) Az ominózus Nagy Imre temetés óta...:):):):)
rokker33
Kicsit hamarabb kellett volna a nyilvánosság elé állni! Így már nincs semmi értelme az okoskodásnak! Fidesz nyert stabil 2/3 !!
verőce21
Ez így helyes, hogy van néhány település, akik többségében az ellenzékre szavaztak...!
Nem lehet diktatúrára hivatkozni...
Gyurka80
@Istenakinincsen: Tudsz jobbat, vagy csak a szád jár?! Csak nehogy a szemkilövető bandáját említsd!
kormanyos63
@Shikari: Sajnos nyertetek(ezt elismerem, mégha nem is fogadom el), és nem kicsit, hanem nagyot!
Az ellenzéki összefogás MZP-vezetésével(óriási hiba volt őt választani miniszterelnök-jelőltnek), elszenvedte minden idők legsúlyosabb választási vereségét, amiből szerintem nem is fog egyhamar talpra állni!
A fideszmaffia, és orbánpatkány bebetonozta magát a hatalomba legalább 10-12-évre, és ez ellen senki nem tud semmit sem tenni!
Az ellenzék megsemmisűlt, és az atomjaira hullott, MZP-ből pedig egy politikai hulla lett!
Egy jó ideig még a tietek a pálya!
kormanyos63
@Horizont: Ezt senki nem mondta sosem hogy nem, de az a baj, hogy kurva kevesen, lásd a választási eredményeket!
Istenakinincsen
@Gyurka80: Unalmas a szöveged és nem kértél engedélyt beszólni.Voltál te katona ?Nem hinném.
Kopaszként udvariasan sem ugatunk az öreg iszapszemü rájának.
Vili?
Istenakinincsen
@rokker33: @Pegero: @Gyurka80: Várjátok ki a végét,ez csak egy illúzió.Lesz ennek még böjtje.Szar érzés lesz rájönni,hogy ti is át lettetek baszva,de amilyen hülyék vagytok annak fogtok örülni hogy a szomszéd tehene is megdöglött:))
rokker33
@Istenakinincsen: azt te honnan veszed hogy én Fidesz szavazó vagyok??! Sosem szavazok rájuk, de inkább a Fidesz mint ez a csürhe ellenség!Megint összegyűjtötték a régi hiénákat mzp össze vissza beszélt Gyurcsány hazudik éjjel nappal Ceglédi Bige Soros meg régi mszp s patkányok!Ha lesz jó ellenzék én elmegyek szavazni rájuk, de így inkább nem szavazok senkire!
verőce21
Tulajdonképpen tökönlőtte magát ellenzék ezzel a hírrel...! :)
RonaGyuri
@RonaGyuri: a világ nincs felkészülve erre a szintre: erre a butaságra, erre a műveletlenségre és erre a gátlástalanságra! =))
RonaGyuri
s persze ezt is:
Hatalomra kerülése esetén nagy volna a veszély, hogy a szélsőjobboldali elnökjelölt, Marine Le Pen az illiberális rezsimek oldalára taszigálná Franciaországot, az EU-t pedig szétverné – írja a francia lap brüsszeli tudósítója, Jean Quatremer. „A Le Pen és a diplomácia: despoták, akikre lehet számítani” című elemzés rámutat, hogy az elenökválasztás vasárnap esedékes 2. fordulója népszavazás lesz arról, hol van az ország helye a világban.

hvg.hu/360/20220419_Nemzetkozi_lapszemle
Aki Én
@Pegero: @verőce21: @Gyurka80: @Shikari: Esetleg abból is megértettetek valamit, amit mondtak ezek az emberek?
ómió
Ez, bizony, így van! Számos "efftársi településen" már 10 éve attól betegek, hogy sehol egy valamirevaló gázáremelés!
Toller Béla
Ahol egy kézen meg lehet számolni a selejteket, ott negyven százalékot kapnak ! Nyilván a rendszer hallatlan demokratizmusának az alapján ...A faluban a következő cél az, hogy egyetlen fideszes se maradjon, akkor lesz olyan 20 százallékos szavazati arányuk, és elmehetnek a francba ! Nem értem, hogy tudnak valakik erre a felállásra boldogan szavazni ?
Nyírfa
Kedves záhonyiak, nem vagytok egyedül!
Nyírfa
@Horizont: tegnap, 22.08

:)))

sokszinuvidek.24.hu/

Szoktam böngészni, kedvemre való, mint ahogy maga a sokszínűség is. :)
Nyírfa
@Horizont: 09.04

Igen, azok a rettenetes szocialista évek!
Mindent összevetve Magyarország legjobb korszaka volt. Csak azért nem a monarchiát említem, mert szociálisan és kulturálisan a Kádár-éra a mai napig felülmúlhatatlan.
Eladott Orszáq
Záhony a mi fellegvárunk ! Hatan legyőztünk egyet?! Úúúúúúúúúúú!
Nyírfa
@Horizont: Én még '89-ben is néztem ki a fejemből, ami pedig utána következett, az pontosan annak az előjele volt, ami most zajlik.
A szociknak éppen azt nem bocsájtom meg, ami miatt pedig folyamatos a hitelvesztésük is, az MSZMP-s korszak megtagadása. Az egész fideszes tömeget maguk mellé állíthatták volna, ha bátran és következetesen vállalják a kádár-érai hovatartozásukat, azt egy nyugatosabb, modernebb szintre emelve, ahogy azt maga Kádár is tervezte.
A többség nem is tudja, nem is érdekli, hogy Kádár milyen fejlődést akart megvalósítani. Ha Lendvai Ildikó ma előállna azzal, hogy folytatni kívánják Kádár politikáját, természetesen annak minden vetületét ismertetve, akkor Orbánt úgy hagyná ott 2 millió szavazó, ahogy a rendszerváltás is jött, látszólag a semmiből.
Képzeld el, az EU-ban egy szociálisan és a jogállamiságot tiszteletben tartó,erős bel-, és egy szolidáris, diplomatikus külpolitikával! Maga lenne a mennyország!
telegdilaci
@Eladott Orszáq:Nem az a lényeg inkább az hogy felháborító amiért a Fidesz nem hajlandó beszüntetni azokat az Ukrán nyugdíjakat,amiért soha nem dolgoztak Magyarországon,nem fizettek járulékot,hamis igazolások alapján több Magyar nyugdíjat kapnak mint az Országban élők,akik ledolgozták az életüket,de aki Fideszes ezt nem értheti meg nekik jó ha ingyen nyugdíjat adunk minden jött mentnek!
Yoda69
Mitol van az hogy a Zahonyiak atlatnak a szitan, mint a Budapestiek is, de az orszag 90%- a megis beszivja a fideSSes hazugsag mantrat?
Gyurka80
@kormanyos63: Akik így gondolkoznak"A fideszmaffia, és orbánpatkány " azok SOHA nem fognak nyerni!
Gyurka80
@Horizont: Ne olvass kolzsvárost, mert sok hülyeséget hord össze és te is azzá válsz!
Havanagi
A primitívek sokasága szavazott a maffiára.
Gyurka80
@Horizont: Inkább őt, mint az ilyen gyűlölködő hazudozó kolozsvárost.De ha neked ezek írásai kellenek van nálad baj :Sobmalag Luca és Swan Edgar.
Gyurka80
@Havanagi: Nem látod, hogy te mész szembe az autópályán!?
Havanagi
@Gyurka80: és csak deréktól lefelé működnek,mert fent üres : zaba-kaka-dugás
Béla333
Aztán van, ahol meg nincs más csak a Fidesz!:

"Anya Orbán Viktorra szavazott, de apa nem. Ő utálja Orbánt, ezért a Fideszre szavazott.
A családban nem voltak tisztában azzal, hogy Orbán Viktor melyik párthoz tartozik."
24.hu/belfold/2022/04/22/valasztas-ivanyi-gabor-fidesz-met-falvak/

Na ezért kell sötétségben tartani a választókat. A tudás, az intelligencia kártékony a maffiózók szemében...
Gyurka80
@Horizont: Csak belenéztem, hogy NE legyek olyan csőlátó, mint te.
Gyurka80
@Havanagi: Majd ha elcsapnak az autópályán csodálkozni fogsz! Ilyen idióta ellenzékkel még vagy 20 évig a FIDESZ fog győzni.
Gyurka80
@Horizont: A kolozsváros válaszoddal elárultad, hogy őseid nemrégen jöttek ebbe a gyönyörű országba.
Gyurka80
@Horizont: Te lehet, de az őseid legfeljebb 100-150 éve jöttek, azért olvasol olyanokat.
Gyurka80
@Horizont: Milyen jótékony nyanya vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.