Ideje felkötni a gatyánkat! 

Brutális, 40 százalékos áremelés jöhet az árstop után Magyarországon: 3000 forintot fizethetünk majd a csirkemellért!

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Most még jó áron kaphatunk csirkemellet és sertéscombot a boltokban, a május elsején lejáró élelmiszerárstop után viszont egy vagyont kell majd fizetnünk a húsokért.

Várhatóan 30-40 százalékkal drágulhatnak majd a hús és tejtermékek termelői szinten abban az esetben, ha tovább húzódik az orosz-ukrán háború – nyilatkozta az Indexnek Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője.

A szakértő szerint a 40 százalékos nyersanyagköltség-emelkedés mellett a húskészítmények a tavasz végére, különösen az élelmiszerárstop kivezetése után 25 százalékkal lehetnek majd drágábbak.

EBBEN AZ ESETBEN A SERTÉSHÚS EGYES FAJTÁINAK KILOGRAMMONKÉNTI ÁRA 3-4 EZER FORINT, A CSIRKEHÚSÉ PEDIG 2-3 EZER FORINT LEHET A TAVASZ VÉGÉRE.

További részletek a Népszava cikkében!

Forrás: nepszava.hu

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
@KisTehen: Miről beszélsz büdös gyökér? A kibaszott csürhéd van qrmányon! A lopáson kívül csak az aljassághoz értenek, bizonyítandó hogy igazi válság idején csak kussolnak. De nem baj, ti szopjátok meg lehinkább fideszpatkány csürhe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Egyszeru a megoldas: stoptablat az inflacionak.
Maxipocak
@KisTehen: Miről beszélsz büdös gyökér? A kibaszott csürhéd van qrmányon! A lopáson kívül csak az aljassághoz értenek, bizonyítandó hogy igazi válság idején csak kussolnak. De nem baj, ti szopjátok meg lehinkább fideszpatkány csürhe.
telegdilaci
@Maxipocak:Én nagyon örültem volna egy kormány váltásnak de már szívből örülök hogy nem jött össze egye meg Orbán amit főzött,kíváncsi vagyok hogy húzza ki a [email protected]ÓL-az Országot amibe kormányozta már az EU-s milliárdokra nem számíthat,hála Istennek,előbb kellett volna lépni az EUNAK!
csak úgy....
@KisTehen: neked mikor esik le végre,hogy fideszék csödbe vitték az országot ?
simmering73
A halat már meglépték. Például a pontyszelet ősszel 1800 ft-ért vettem, most ugyanott 2600 ft.
Pálinkás Pál
nem baj...biztos örülnek majd a csórók,akik hatalmon tartják a cigányt...
tothjani
Ha lesz csirkemell, hiszen jobban megéri biztositást kötni majd bejelenteni hogy madárinfluenza, igy a kártalanítás messze magasabb összeg mint a felvásárlási ár.
Yoda69
@Pálinkás Pál: Majd orban megmondja nekik a frankot, hogy a junio miatt van, meg brusszel, meg soros. Oszt jonapot.
Gondolom azoknak a felkegyelmueknek akik hatalomban tartjak ezt a gecit, ennyi is eleg lesz ha eheznek.
Lepényleső
...ha a népszabadságról,jogrokról le tudtunk szokni (köszönjük ebben is a fydes hathatós segítségét)
erről miért is ne tudnánk,hacsak nem követjük a propaganda trendet,- magánosítunk,hogy az "szüljön rendet"?
evacica
Ez van ezt adja nektek Orbán! Kösz fideszes szavazok! Orbán és haverjainak meg csak dagad a pénztárcája!
division
@Maxipocak: @Pálinkás Pál: @Yoda69: Persze, nyilván mindenki, aki a Fideszre szavazott csakis csóró lehet...El vagytok ti ki kissé tévedve.
koszpeko
@division: téged kitömtek pénzel.
Csak az idióta buta gyökerek dicsekednek a pénzükkel.
Màs bőrén meggazdagodni.
Ez megy neked és gazdàidnak.
Maxipocak
@division: te vagy eltévedve. A fidess szavazóbázisának 75-80%-a a kiszolgáltatott réteg. Szívesen. Amúgy 100-150 ezer akik kollaborálnak és mocskosúl jól élnek.
division
@koszpeko: Más bőrén??? El vagy te tévedve rendesen.
division
@Maxipocak: Olyanról még gondolom nem is hallottál, hogy tudással és munkával is jól lehet élni kormányoktól függetlenül, nyilván mindenki csal meg lop. Tipikusan magyaros szemlélet.
Nessy
@division: Belőlük van kevés kis hazánkban! Itt az elmúlt 12 évben kialakult egy milliárdos réteg, zömük közpénzből, állami segítséggel, aminek következtében ágazatok, rétegek lettek szegényebbek. Ami logikus, hiszen, ha 100-ból 80-t egy valaki kap, a másiknak 20 marad. Nagyon sok milliárdot költött a kormány sportra, látvány beruházásra, urizálásra, és egyéb improduktív dologra, szintén közpénzből, és uniós milliárdokból.. Ennek következtében további rétegek csúsztak lejjebb. Jelen pillanatban csillagászati államadósság, és giga hitelek tartják szinten a gazdaságot. De még mindig nem ébredt fel a kormány! Úgy, hogy lesz ez még rosszabb is a plebsznek!
division
@Nessy: Tudom, de az ellenzék sem tudott volna mást tenni, az hogy a választások előtt nyomatták a maszlagot, semmit nem jelentett. Mindenki tudta jól, hogy úgyis ez lesz, a vírus, a háború ugye rátett egy jó nagy lapáttal.
Nessy
@division: Aki követte az eseményeket, az tisztába volt vele, hogy üres a kassza, a hitelleveleken kívúl nem sok minden van benne, de a TAO, az egyházak, határon túliak támogatása megmarad!
Maxipocak
@division: nekem ne beszélj kis gyökér. 1993 óta a versenyszférában vagyok. Átéltem már sokmindent. Én a " még a jéghátán is' vagyok. Tökre jó hogy egy hozzád hasonló senkiházi oktat. De nyugi kiskretén. Éltem már olyoan helyen is, ahol a hozzád hasonló parazitáknak percei voltak, nagypofával. Aztán jöttek hálálkodni. Ja, és mindegyik nagypofájú magyar volt.
emerencia
@division: Igazad van. Az Orbán hívek zöme vagyis a megrendíthetetlenek, a bármely életkorú rendszeres anyagi haszonélvezőkből kerül ki.
division
@Maxipocak: Hozzád képest egy senkiházi lennék? Meg kiskretén? A lábam nyomába nem érsz, te virtuális okostojás. Visszanézve a hozzászólásaidat maximum egy alpári kis senki lehetsz.
division
@emerencia: Nyilván egy részük azokból is áll, de csodálkoznál, ha tudnád mennyi értelmiségi, diplomás, jól menő, saját erőből építkező üzletember is van közöttük. Én is az vagyok, bár a vírus kezelésénél azért nagyon nem tetszett amit csináltak.
emerencia
@division: Igen, pontosan ezt akartam érzékeltetni. Te egy különlegesség vagy mert a hozzád hasonlóknak általában tetszik az Orbán-féle elfuserált pandémia kezelés is, hiszen okkal-ok nélkül jólétben élnek, meg tudják fizetni a minőségi szolgáltatásokat. Azért gondolj arra, hogy a ti jólétetek rengeteg ember élettel való küzdelme árán alapszik. Sokkal jobb lenne egy olyan országban élni, ahol széles néptömegeknek lenne lehetősége a boldogulásra és aki bajba kerül, számíthatna a hazája segítségére. (Egészségügy, oktatás, lakhatás, szociális szféra életkortól és magánéleti formától függetlenül.) A demokratikus jóléti jogállamban sem fonják kolbászból a kerítést és ott sem megy mindig minden simán de legalább nem kell attól rettegni, hogy jó eséllyel megeshet, hogy a civilizált lét huszonegyedik században elfogadott alapvető dolgaihoz nem jut hozzá az ember. Pl.Rohadt rossz érzés ez egy tanult, életét tisztességgel ledolgozott és minden jövedelméből szabályosan adózott ember számára, hogy idős korára méltatlan helyzetbe kerülhet melynek következményeként a lehetségesnél jóval korábban jöhet el érte a kaszás. Orbánisztánban sajnos ez sem lehetetlen.
division
@emerencia: Biztosan vannak akik mások hátán gazdagodnak meg, de én sosem használtam ki senkit, sőt elmondhatom, hogy a méltatlannak tartott kedvezményeket pl. átutalom a beteg gyerekeknek, állatmenhelyeknek. Figyelem amúgy mit fog majd most csinálni a Fidesz, és számíthatsz a kemény kritikákra is tőlem, én sosem hordtam szemellenzőt. A pedagógusok semmibe vétele is nagyon zavar, de jól tudom, Márki sem tudott volna semmit tenni, mert nem lett volna miből. Most majd megmutathatja Orbán, mire képes amikor szar a helyzet.
KisTehen
el kellene döntenetek, hogy mit szeretnétek

árstopot? vagy piaci árakat?

és annak megfelelően fikázni

mer az, hogy mid a kettőt fikázzátok egyszerre

az gyerekes
KisTehen
@Maxipocak: aljasság azzal ti manipuláltok, de most alaposan megszívattunk titeket
KisTehen
@Maxipocak: most egy darabig nyalogatjátok a segglyukatokat és egymást fogjátok anyázni orbán helyett
Maxipocak
@division: egysejtűkém. Arról brekegj amit írtam. Nálatok is egyre silányabb a felhozatal.
Maxipocak
@KisTehen: a segglyuk nyalogatást beszéld meg a nertársaddal. Segítek, szájjerszopikával.
KisTehen
@Maxipocak: hát, ti szoktattok itt szivárványos zászlókkal masírozni :)
Eladott Ország
Az áremelést a fideszes többség is megszívja. Ha erre még rájön az EU-s pénzek befagyasztása, lesz szép világ Orbanisztánban. Hajrá Magyarország, beszoptátok magyarok!
KisTehen
@Eladott Ország: ti tulajdonképpen kinek drukkoltok?
Maxipocak
@division: hát te hogyé vagy fideszbérenc? Egyszer adja Isten, hogy a torkodon nyomjam le, amit Tőlünk beszedtél. Szép ám az élet, de ikor a fosodat tolom le a torkodon- lesz ám még így- nehéz lesz a jogaidra hivatkoznod.
Maxipocak
@KisTehen: ti meg ruszki tankokkal, hogy basznád szájba fideszpatkány! Első leszek mikor várom a megdögléseteket. Van ám lámpavas.
division
@Maxipocak: Tőled aztán semmit nem szedtem be soha te parasztgyerek, maximum adtam a segélyedre. Nyomorult féreg vagy, semmi több, kár volt megszületned is. Csak egy virtuális senki vagy, aki otthon a fotelből trágárkodik meg fenyegetőzik a 40 kilójával. Ne várd azt a napot, amikor találkozunk egyszer, mert lehet, az lesz az utolsó...És most menj aludni, az ápolók meddig engednek gép közelébe?
division
@KisTehen: Hagyd a fenébe, innentől hagyom én is. Ez egy senkiházi tróger csak több névvel itt, nem kell komolyan venni.
csipetke
Na majd most jön orbán idióta politikájának az eredménye. A béreket szándékosan tartották alacsonyan,hogy az "óccó" munkaerővel csalogassa ide orbán a multikat. Ebből áll a magyar gazdaság.- a német autóösszeszerelőgyárakból. Az emberek zöme kiskeresetű,és ennek a kormánynak annyi szociális érzékenysége van,mint egy marék molylepkének. Pl mint L.Simonnak,.- fingjuk sincs,hogy mi van ebben a nyomorult,lerabolt országban. Ha a magyar bérek legalább súrolnák az eu-s bérek alsó határát, nem lennénk ilyen [email protected] Másrészt mi a büdösnyavalyát csinált orbán,meg a bandája,hogy még mindig nincs eurónk?Mert a forint lassan annyit se ér, mint a papír,amire nyomtatták. Csoda,hogy most megint sok ember indult külföldre? Itt csak a pusztulat van. Azért az vigasztal, hogy a fidesznyákok is szívni fognak,mint a torkosborz. Benyalták orbán ígéreteit a rezsicsökkentés fenntartásáról, és a hatósági árakról.
Peller Anikó
Megvoltak a választások, nem? Akkor az a temérdek elmebeteg aki beszopta a sok hazugságot az egyen csirke mellett. Igaz fa szopó trollok?
Maxipocak
@division: azé az értő olvasás nem erősséged gyökér. Abortuszmaradék kisköcsög. Persze írhatnék amphorát, de ez a lételemedet és képességeidet limitálná. Van agyad, mert az alapvető funkcióid működnek. Vegetâlsz, enni és fosni tudsz. Itt be is fejeződik. Szôval, egysejtűkém. Anyádat baszd szájba. Meg a húgodat. Meh a fideszpatkány barátodat. Szívesen.
division
@Maxipocak: Anyám már meghalt, húgom nem is volt, neked viszont kétlem, hogy valaha is voltak szüleid, vagy csak ezt a nevelést kaptad. Azért vagy ilyen alpári, mert neked ez jutott, vagy mert nem lesz pénzed az áremelés miatt? Vagy egyszerűen csak nem te nyertél meg egy pályázatot? Miért nem volt annyi eszed soha, hogy ne függj másoktól? Ez kizárólag a te hibád, te szerencsétlen unatkozó vadbarom. Kár, hogy megszűnt ezen az oldalon a moderáció, mert már jó sokan nem lennétek itt ezzel a mocskos stílussal.
Yoda69
@division: 13:34
Biztos vannak olyanok szegények között is, akik nem a fideSSre szavaztak (tisztelet nekik), mint ahogy voltak olyan romániai magyar szavazok is, akik az ellenzékre szavaztak. Az o szavazataikat elégettek a fizetett fideSS-nacik.
De azért nagy többségben a fideSS szavazó tábor a könnyen megvezetheto rétegből került ki. Ezek pedig a szegények, akinek szükségük van minden bevételre, az aluliskolázottak, akik kettőig sem tudnak elszámolni, na es persze a cigányság. Ezek tenyek, jo lenne ha tiszteletben tartanad!
division
@Yoda69: Te meg tartsd tiszteletben azt, hogy nem minden Fideszre szavazó buta, szegény, tanulatlan ember, és akkor kiegyezhetünk.
Málna
@Maxipocak: Neked mi bajod van, ember? Olyan elképesztően agresszív vagy. Mi az oka? Nem jött be az élet?
Yoda69
@division: Hol irtam hogy MINDEN fideSS szavazo buta, szegény, tanulatlan ember? Ne terelj.
Azt irtam hogy nagy atlagban a fideSS szavazok, az aluliskolazott, videki es a cigany szarmazasu emberek korebol kerulnek, akik konnyen megteveszthetok hazug propaganda dumaval. Ezen kivul persze ott van meg az 100-200 ezres NER tabor, akik tulajdonkeppen a haszonelvezoi orbanisztannak. Gondolom ide tartozol te is a hsz.aid alapjan.
koszpeko
@division: persze te is saját lábadon állsz mint Ràhelke.
hol van a zoknim
@Málna: Te folyamatosan passzív-agresszív vagy, némber! Mi az oka? Nem jött be az élet? Megint nyert a Fidesz. A parasztok elintézték neked. Te nem vagy paraszt, ugye?

agyserkento.hu/blog/ki-is-az-a-passziv-agressziv
hol van a zoknim
Magyarországon tele van a polc passzív-agresszív parasztokkal.
Sehol máshol a világon nincs annyi passzív-agresszív paraszt, mint Magyarországon.
Magyarországon az egy főre jutó passzív-agresszív parasztok száma kettő.
Málna
@hol van a zoknim: Már megint új neved van, alkoholista?
hol van a zoknim
@Málna: Igen. Inkább vagyok alkoholista, mint te. Nincs az az alkoholmennyiség, amivel ki lehet bírni téged. A pusztító közelséged, te passzív-agresszív orbánista paraszt luvnya.
hol van a zoknim
@Málna: Addig is hallgassunk zenét, fideszes gyökér luvnya: www.youtube.com/watch?v=WioJtPyUkzg

(a jókérdés: Meddig?)
Málna
@hol van a zoknim: Tegnap még nigger voltam. Úgy változom én is, mint a neved.:-)
hol van a zoknim
@Málna: Ma is egy fideszes nigger vagy. Csak. Sőt, örökre az maradsz. Nem változott semmi.
Változást szeretnél, nigger?
Csukd le a szemed és dőlj hátra...
Talán elkap valaki.
Csizmás Kond
...jöhet...tehát vagy jön vagy nem...mint az esőkérők...
szegfue
@hol van a zoknim: 8:44 Elég lesujtó a véleményed @Málna-ról, de azért ne legyél már ilyen közönséges... jó? Az, hogy passziv-agressziv, annak egyik "gyógymódja": figyelmen kivül hagyod...
Málna
@szegfue: Ez butaság. Ez nem gyógymód. Még idézőjelben sem.
division
@Yoda69: @koszpeko: Én saját magamnak köszönhetem ahol tartok, de nem fogom ezt leírni két ilyen vádaskodó akárkinek újra meg újra. Gondolhattok amit akartok, mehet a szokásos jó magyar irigység, aljaskodás, csak titeket minősít.
Emmersson71
Az emelt ár viszont már Brüsszel és Gyurcsány hibája lesz, mert háborúpárti és eltörölték a rezsit!
Nessy
@division: Vagytok kevesen, akik valóban a tudásukkal érték el, amit elértek. Csak sajnos,ti vagytok kevesebben, és nem veritek naponta a tam -tam dobokat, hogy lám milyen okos, milyen ügyes, a legkisebb ugrifüles.
division
@szegfue: Ez a tag a heti névváltós barátunk, általában ilyen közönséges a stílusa.
Yoda69
@division: Akkor meg vegkepp nem ertem, hogyan adhatod a neved a fideSS politikajahoz? Ha nem tartozol a NER elitbe, es nem vagy tudatlan aluliskolazott ember, akkor tudnod kell mik folyik az orszagban. Mi az ami a fideSS mellett tart? Magyarazd mar el nekem.
division
@Yoda69: Én nem vagyok elvakult Fideszes, mint sokan az országban, majd hosszabban is leírom neked a lényegét, de inkább priviben, amikor több időm lesz. Sok minden van, amivel én sem értek egyet, egyelőre ennyi.
szegfue
@division: Igen, tudom... de kösz.! Kár érte... amikor "megborul" valamiért, akkor ilyen, de sokszor vannak értelmes gondolatai és hát a zenei linkek -- 1-2 "elvarázsolt" szánon kivül -- nagyon jók.
Abban remélem egyetértünk, hogy a propin Németh Istváné az "aranyérmes" dobogó, ami a közönséges stilust illeti...
division
@szegfue: Fideszes oldalról egyértelműen, a másik oldalon meg egy bizonyos Maxipocaké, habár ott több az anyázó, személyeskedő, trágárkodó valamiért. Én azt látom, hogy aki bármiben is egyetért a Fidesszel, azt már szórják is mindenféle jelzővel, fordítva ez nem ennyire egyértelmű.
szegfue
@division: Én abban látom a különbséget, hogy Németh teljesen mindegy miről van szó, általában csak ugy leirja mocskolódó, anyázó véleményét az ellenzékről, ritkábban személyeskedik, de akkor nagyon! A személyeskedésben én teljesen egyenlőnek látom ezt az "adok-kapok játékot". Véleményünk nyilvánvalóan azért tér el erről is, amiért a legtöbb esetben másról is... nem vagyunk "egyoldalon".
Gyurka80
@Yoda69: A te írogatásaidnek, hülyeségeidnek kellene stop- tábla!
division
@szegfue: Igen, de azért nálam sincs már meg annyira ez az "egyoldalúság".
szegfue
@division: Ezt csak Te tudod mit érzel belül... bár 1-1 gondolatodon itt is "átjön".
csak úgy....
@division: vergöcke 21 nemrég egy rövid bemutatót tett közzé a sikereidröl és a találékonyságodról és a többi...,amiben én nem vagyok teljesen biztos,hogy az valóban fedi e a valóságot!
egy sikeres és okos feltaláló miért kényszerül arra,hogy napi dedós vitákba keveredjed valakikkel és ,hogy a családja ellenére,itt a propelleren töltse a legtöbb idejét,mint aktív és nös családapa.
húsvéti külföldi nyaralást harangoztál be a családodnak...,erre te minden nap,több-kevesebb idöt a propelleres családoddal...,persze a ti dolgotok,talán a nejednek is van valakije vagy valamije rajtad kívül...
Yoda69
@Gyurka80: Nézd öcsi, örülj inkább a sárga paradicsomnak... amig van.
Gyurka80
@Yoda69: Öcsi pöcsi azt meghagyom neked, én paradicsomból a pirosat szeretem,Azt mondta újhülye pisti, hogy elhervadt a szegfű!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.