A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő sajtótájékoztatót tartott csütörtök délelőtt. 

Gulyás Gergely elárulta! Ekkor csökkenhet az infláció Magyarországon

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kiderült, hogy az új parlament megalakulására május 2-án kerül sor, a miniszterelnök sokakkal már beszélt azok közül, akikkel együtt szeretne majd dolgozni a következő 4 évben. Május 16-án kezdődő héten választja meg az országgyűlés a miniszterelnököt. Orbán Viktor Kocsis Mátét kérte fel a Fidesz frakciójának vezetésére.

A járvány kapcsán azt mondta: a vírus intenzitása csökken, alacsony a súlyos megbetegedések aránya, de nem tűnt el teljesen. A tesztek aránya csökken, a megbetegedések száma azonban erős kilengéseket mutat.

Magyarország továbbra is megtesz mindent, hogy helyreálljon a béke Oroszország és Ukrajna között, ám a reális forgatókönyv az, hogy a háború még hetekig, hónapokig eltarthat, és jöhetnek még intenzívebb harcokat hozó szakaszok is.

A járványügyi veszélyhelyzet május 30-án megszűnik, de a háború miatt alaptörvényt módosítanak, hogy reagálni tudjanak a humanitárius vészhelyzetre.

Az árstop bevált, az inflációt leszorító hatása jelentős, ezek nélkül 13 százalék lenne a mostani 8,6 százalék helyett – jelentette be a miniszter, majd hozzátette, valamennyi árstop esetében dönt majd a kormány a későbbiekben. Előreláthatólag 2022 augusztusában kezdhet el csökkenni az infláció mértéke.

Forrás: penzcentrum.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Tehát valamilyen vészhelyzetnek mindenképpen lennie kell, hogy a kolostormalac egymaga dönthessen mindenben. Ha valakli az igazi vészhelyzetet okát keresi, annak nem kell a háborúra hivatkoznia, az igazi ok az Orbán-kormány léte.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gauntlet
Ilyen sok jós van ott? "Előreláthatólag", "bevált". Lottó számok mik lesznek?!?!?
namihami
Osztottak-szoroztak és kijött az augusztus.
Na, ez az a tudás és szakértelem, amit az eddigi 12 évben is oly fényesen bizonyítottak.
""Minden szinten-szinte minden!""
És biztosak lehetünk abban, hogy ez is az eddigiekhez hasonló sikert, mi több-diadalt fog aratni.
Giovanni Alba
@justhpeter: ma, 12:04
A tömeges bevándorlás (migráncsok) miatt meghirdetett válsághelyzetet már visszavonták? Mert úgy tudom, hogy 2016 évi bevezetése óta évente automatikusan frissült.Idén éppen március 2-án.
www.penzcentrum.hu/gazdasag/20220303/dontott-a-kormany-ujra-meghosszabbitottak-a-bevandorlasi-valsaghelyzetet-1122591
justhpeter
@Giovanni Alba: Legfeljebb többszörös veszélyhelyzet lesz, a legfőbbet április 3-án megszavazta a veszélyeztetett többség.
Lepényleső
...ennek több gátja is van,- de az összes nem mérhető hozzájuk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.