A Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő sajtótájékoztatót tartott csütörtök délelőtt. 

Gulyás Gergely elárulta! Ekkor csökkenhet az infláció Magyarországon

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kiderült, hogy az új parlament megalakulására május 2-án kerül sor, a miniszterelnök sokakkal már beszélt azok közül, akikkel együtt szeretne majd dolgozni a következő 4 évben. Május 16-án kezdődő héten választja meg az országgyűlés a miniszterelnököt. Orbán Viktor Kocsis Mátét kérte fel a Fidesz frakciójának vezetésére.

A járvány kapcsán azt mondta: a vírus intenzitása csökken, alacsony a súlyos megbetegedések aránya, de nem tűnt el teljesen. A tesztek aránya csökken, a megbetegedések száma azonban erős kilengéseket mutat.

Magyarország továbbra is megtesz mindent, hogy helyreálljon a béke Oroszország és Ukrajna között, ám a reális forgatókönyv az, hogy a háború még hetekig, hónapokig eltarthat, és jöhetnek még intenzívebb harcokat hozó szakaszok is.

A járványügyi veszélyhelyzet május 30-án megszűnik, de a háború miatt alaptörvényt módosítanak, hogy reagálni tudjanak a humanitárius vészhelyzetre.

Az árstop bevált, az inflációt leszorító hatása jelentős, ezek nélkül 13 százalék lenne a mostani 8,6 százalék helyett – jelentette be a miniszter, majd hozzátette, valamennyi árstop esetében dönt majd a kormány a későbbiekben. Előreláthatólag 2022 augusztusában kezdhet el csökkenni az infláció mértéke.

Forrás: penzcentrum.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Tehát valamilyen vészhelyzetnek mindenképpen lennie kell, hogy a kolostormalac egymaga dönthessen mindenben. Ha valakli az igazi vészhelyzetet okát keresi, annak nem kell a háborúra hivatkoznia, az igazi ok az Orbán-kormány léte.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Mondtátok ezt már az inflációank is? Mert a ksh már bizonyára tudja.-hiszen az augusztusi nflációs adat meghatározó a nyugdij korrekciónál.Nem is vagytok ám kicsit sem aljasok.
justhpeter
Tehát valamilyen vészhelyzetnek mindenképpen lennie kell, hogy a kolostormalac egymaga dönthessen mindenben. Ha valakli az igazi vészhelyzetet okát keresi, annak nem kell a háborúra hivatkoznia, az igazi ok az Orbán-kormány léte.
Qqberci
@kereső: Majd a csútkány megmondja, hogy mennyi legyen az infláció és a parlament megszavazza.

Tudod, ahogy Hofi is megmondta: hányat elljen a disznó?...
Havanagi
@justhpeter:kiegészíteném azzal.hogy az igazi ok az a debil többség,aki ezt a hatalmat megadta neki.nekem ők ÁTKOZOTTAK!!
colibri
Itt egy újabb fideszes majom! Ezek olyan okosak, majd elsül a fejük. Ezek mindent előre tudnak és pofáznak és pofáznak és pofáznak. Ez nagyon megy: megmondani a frankót. Nem baj, ha nem jön be, ha fele se igaz, csak a pofázás le ne álljon. A választás eredménye bebizonyította, hogy van rá fogadóképes kereslet... sajnos.
drrotf
Gulyás Gergelynek új állása van!Már nem csak kormányszóvivő hanem inflációs jövendő mondó is!Csak azt nem értem hogy ezt az utóbbi állást miért vállalta el, mert nem is olyan régen még azt nyilatkozta, hogy az emberek nem képesek a jövőbe látni, és ezért azzal hogy mi történik a jövőben ,azzal nem foglalkozik.Úgy látszik hogy van az a.pozíció amikor ezzel még is kötelező foglalkozni, csak jól meg kell fizetni!Azt már nem meri megjósolni, hogy mennyire emelkedik majd az infláció és hogy mennyivel és mikor korrigálja a kormány a nyugdíjak emelését, pedig nagyon jó lenne ha ezt is megmondaná!
simmering73
Piacra nem lehet menni, most a zöldség, gyümölcs olcsóbb a (fidesz által kiátkozni készülő) élelmiszerláncoknál. Azt láttam, hogy a felvágottak 20% körül mentek fel. De hogy az inflációnak mikor lesz vége? A következő négy évben biztos nem.
drrotf
@drrotf: Azt kifelejtettem, hogy Gulyás szerint a háború miatt magas az infláció.Ez természetesen nem igaz így, mert a háború ez év februárjában , közepén kezdődött, de az infláció már ekkor is az egekben járt!Aki az alapok kiindulását is rosszul tudja, attól nem várhatjuk el ,hogy a jóslása is helyes lesz!Meg azután Gulyás is megmondta, hogy itt közülünk a jövőbe senki nem lát!A baj az hogy Gulyás fiatalabb kora ellenére sem emlékszik ,hogy mit is mondott tegnap a jövőbe látásról.Egyszóval én Gulyásnak ebben az előre jelzésében egy csöppet sem hiszek.
Gauntlet
Ilyen sok jós van ott? "Előreláthatólag", "bevált". Lottó számok mik lesznek?!?!?
namihami
Osztottak-szoroztak és kijött az augusztus.
Na, ez az a tudás és szakértelem, amit az eddigi 12 évben is oly fényesen bizonyítottak.
""Minden szinten-szinte minden!""
És biztosak lehetünk abban, hogy ez is az eddigiekhez hasonló sikert, mi több-diadalt fog aratni.
Giovanni Alba
@justhpeter: ma, 12:04
A tömeges bevándorlás (migráncsok) miatt meghirdetett válsághelyzetet már visszavonták? Mert úgy tudom, hogy 2016 évi bevezetése óta évente automatikusan frissült.Idén éppen március 2-án.
www.penzcentrum.hu/gazdasag/20220303/dontott-a-kormany-ujra-meghosszabbitottak-a-bevandorlasi-valsaghelyzetet-1122591
justhpeter
@Giovanni Alba: Legfeljebb többszörös veszélyhelyzet lesz, a legfőbbet április 3-án megszavazta a veszélyeztetett többség.
Lepényleső
...ennek több gátja is van,- de az összes nem mérhető hozzájuk?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.