Petícióval és három zsák kommunális hulladékkal tiltakozott a budapesti román nagykövetség előtt pénteken a Jobbik három politikusa, mondván, a szomszédos országból évtizedek óta hoznak át szemetet a folyók a határ magyar oldalára.

Adorján Béla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés tagja arról beszélt: nemcsak a környezetet károsítja, de a magyar szerveknek milliárdos nagyságrendű kiadásokat jelent, hogy "több száz kilométeren keresztül román szomszédaink szennyezik és megmérgezik a jövőnket, megmérgezik országunkat".

Jobbik: "több száz kilométeren keresztül román szomszédaink szennyezik és megmérgezik a jövőnket, megmérgezik országunkat"

Fotó: Facebook

Hozzátette: azért választották ezt a megoldást a tiltakozásra, mert se a bukaresti kormány környezetvédelmi minisztere nem állt velük szóba, amikor a problémáról kívántak tárgyalni vele, se a két éve tett büntető feljelentésük eredményei nem látszanak, hiszen tudomásuk szerint a tanúk meghallgatásáig sem jutott el az ügy.

Gyüre Csaba, a párt országgyűlési képviselője azt emelte ki: a történések számos nemzetközi jogelv és szerződés megsértését jelentik, ezért petíciójukban arra szólítják fel Romániát, hogy számolja fel területén az illegális szemétlerakókat, és biztosítsa, hogy megfelelő minőségű legyen a Magyarországra érkező víz.

A jövő nemzedékekkel szemben fennálló felelősségre hívta fel a figyelmet Keresztesy Gergő, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke, azt hangsúlyozva, ez a szennyezés egyik legnagyobb kincsünk, élővizeink károsítását jelenti. Hozzátette, a megoldáshoz partnerségre van szükség, és egyetlen állam sem tekinthet a Kárpát-medencére "egyfajta szemétlerakóként".

Adorján Béla már egy korábbi április posztjában arról beszélt, ha kell, személyesen viszi vissz a szemetet a feladóknak. 

Összegyűjtött szemetet vittem vissza Gyüre Csabával az ukrán képviseletre nyíregyházára.... Szerintem fogjunk össze! Vigyük vissza a képviseleteknek az ide úsztatott szemetet! Ha elég jelentkező lesz, én vállalom a megszervezést!

- írta akkor. 

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisTehen
arra azért figyeljetek, hogy ha a román nagykövetségen szétválogatják a szemetet ... akkor abban ne találjanak magyar feliratos üvegeket :)
namihami
Ebben a ""román suomszéd""- ban v
namihami
Ebben a ""román szpmszéd""- ban vastagon benne vannak a hazai adóforintjainkból gazdaggá tett erdélyi éhenkórászok is. Tehát, abból vásárolnak és szennyeznek, amit a Füstöstől, szavazatvásátlás jelszóval, rólunk vesznek le.
""Ügyes!""-- mondaná Kohn bácsi.
@KisTehen: Mivel ""ajándékpt"" is visznek nekik innen, lehet magyar feliratú is benne.
sgl
És hol a pichában van az a rohaTT kúrmány, és szarrágó, hogy berendeljék a nagykövetet és helyre tegyék a románokat szemérügyileg??
jesz
ez a "szemétúsztatás" állami szemhunyással működhet csak...ha az ottani hatalom akarná, akkor ez nem fordulhatna elő...de nem akarja..(és soha nem is fogja akarni)

Ez a szemétúsztatás sajnos a magyargyűlöletnek egyik formája..nincs mit tenni..
A nagykövetség elé a szeméthordás jó ötlet, csak sajnos diplomáciai botrányhoz vezethez, amit odaát a magyarokon bosszulnak meg...

Sajnos ez is balkán, bár már odébb van..
ómió
Ennek lehetőségét "bezzegrománék" még az Antant-tól kapták "ajándékba"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Kigyulladt a református templom Kocson
Itthon - 2022. December 5., 22:02
Kigyulladt a református templom Kocson
Halálra gázolt egy embert a vonat Csongrádban
Itthon - 2022. December 5., 20:16
Halálra gázolt egy embert a vonat Csongrádban