Folytatódik a Magyar Honvédség megerősítése: további repülőgépekkel bővül a magyar haderő – közölte a kormány pénteken a Facebook-oldalán.

Tovább erősítik a magyar hadsereget: sugárhajtású repülőket vásárol a kormány
Fotó: Facebook/Magyarország Kormánya

A bejegyzés szerint 2024-ben 12 könnyű sugárhajtású, L-39NG típusú repülővel bővül a Magyar Honvédség gépállománya. Ebből nyolc a pilóták kiképzését, négy a felderítő célokat szolgálja majd – tették hozzá.

"Olyan nemzeti haderőt építünk, amely garantálja az ország békéjét és biztonságát"

- fogalmaztak a kormány Facebook-oldalán.

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Ha tetszik nekünk, ha nem, tudomásul kell vennünk, hogy mi keleti nép vagyunk, nekünk arrafelé vannak a legjobb barátaink, egyre valószínűbb, hogy Huxitot tervez. Ráadásul most ez a haderőfejlesztés. Jó, persze, tudjuk, be kell pótolni az eddig elmulasztottakat, meg NATO-kötelezettségek, de nem véletlen, hogy egyre inkább aggasztónak találja a közvélemény. Főleg a hozzáfűzött szólamokat, hogy Közép-Európa legerősebb hadserege lesz a miénk, olyan rettentő, hogy senkinek se lesz ötlete, hogy ránk támadjon. Nem mintha bárki az öklét rázná körülöttünk, még csak csúnyán se néznek ránk, hogy emiatt bármiféle támadástól kellene tartanunk. Arról nem is beszélve, hogy szomszédaink többsége is tagja az uniónak, és a közösségen belül elképzelhetetlen, hogy bármelyik ország a másikra támadjon, a NATO-t már nem is említem. Érthetetlen és értelmetlen ez az agresszív kommunikáció, amelynek természetes hozadéka, hogy mindenkiben gyanakvást ébreszt, mert talán mi tervezünk valamit mások ellen. Tisztelnünk kell a történelmünket, rendben van, tiszteljük is, de azért tudomásul kellene venni, hogy másoknak is van történelmük, nem lehet száz évet visszamenni és újrajátszani valamit, csak mert számunkra nem úgy végződött, ahogyan szerettük volna. Szent Korona országa, na persze."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
Ez az elmebeteg állandóan háborúra készül. Nagy szerencsétlensége, hogy nem 1910-ben született, mert akkor kedvére harcolhatna. Vagy a nagy pofájával kedvére küldhetne másokat a háborúba.
De mintha lenne ebben a szerencsétlen országban sokkal nagyobb baj is, amire költeni kellene. Arra meg nagy ívben tesz, csak legyen meg a kisvasútja, a repülője, a páncélozott kocsija, a hatvanpusztai birodalma, a rezidenciája a kolostorban, és a szent korona a keze ügyében.
koszpeko
Jól bevàsàroltak.

L-39NG
Végsebesség: 775 km/h
Súly: 3 100 kg
Gyártó: Aero Vodochody
Hajtómű típusa: Williams FJ44
Első repülés: 2015. szeptember 14.

Boeing737

Utazósebesség (km/h)
865
koszpeko
@koszpeko: vagyis ha betéved egy boeing 737-es azonósítatlan gép légterünkbe a vadàszgép pilótài max kiabàlnak utàna, hogy vàrj meg, vàrj meg! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.