Jakab Péter szerint várni kell a népharagra, ami majd elsöpri Orbán Viktor rendszerét, szerintem viszont változtatnunk kell – ezzel indokolta Stummer János az ATV-nek, hogy elindul a Jobbik elnöki posztjáért.

Széteshet a Jobbik? Stummer János bejelentkezett Jakab helyére – egyre nagyobb a feszültség

A párt május 7-én tart tisztújító kongresszust, ahol az elnöki poszt mellett az alelnöki és a választmányi elnöki posztokról is döntenek.

Míg a kampány alatt a Fidesz volt a közös ellenfelük, a Jobbik május 7-i tisztújító kongresszusán egymás ellen szállnak majd ringbe. Stummer János Facebook oldalán jelentette be, hogy elindul a pártelnöki pozícióért.

Jakab Péter szerint mi rendben vagyunk és várnunk kell a népharagra, ami majd elsöpri Orbán Viktor rendszerét, szerintem viszont változtatnunk kell

- indokolta híradónknak Stummer János döntését. A politikus a párt belső szervezeti struktúráját korszerűsítené, és a szövetségi politikát is újragondolná.

Az ellenzéki együttműködés kérdését egy időre zárójelbe kell tenni, fel kell állni attól a bizonyos asztaltól. Mindezt azonban úgy kell megtenni, hogy senkivel nem veszünk össze, és a helyben fontos települési szintű koalíciókat meg tudjuk tartani

- fejtette ki az összefogással kapcsolatos véleményét híradónknak Stummer.

Jakab Péter nem akart nyilatkozni, arra hivatkozott, hogy a Jobbik tisztújítása belső folyamat.

Stummer János, aki egyébként a Nemzetbiztonsági Bizottsági elnöke is volt, nem először kritizálta nyíltan Jakab Pétert.

Amikor a Jobbik elnöke Márki-Zay Pétert tette felelőssé a választási vereségért, Stummer egy aggresszív kismalacos viccel reagált.

A Jobbik az idei választás egyik legnagyobb vesztese:

míg négy éve még ők voltak a legerősebb ellenzéki párt 26 képviselővel, idén már csak 10 listás képviselőt küldhetnek az országgyűlésbe.

Forrás: atv.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...a jobbiknak betették a zsidók az ajtót...
rokker33
Kellett Gyurcsányhoz csatlakozni!A szavazók többsége elpártolt,de Gyurcsány geci erre számított és ezért lett ő az egyik legnagyobb nyertese ennek a szégyenteljes vereségnek! Jakab takarodj haza sepregetni!
Eladott Ország
Attól, hogy tisztújítást tartanak, nem jelenti azt, hogy a párt szétesik. Európa civizilált részén különösen egy választási vereség után, ez természetes dolg. Diktatórikus pártok esetében nem. Orbán Viktornak egyszer akadt csak kihívója, 1994-ben Wachsler Tamás: "Egyetlen egyszer láttam könnyeket megcsillanni Orbán Viktor szemében."
Orbán demonstrálta: a fidesz az ő pártja, aki vele szembeszegül, búcsút inthet a politikai karrierjének. Meg is fagyott körülötte a levegő, partvonalra került. Azért utána a pénz "kaszálásból" neki is jutott, nem hagyták az út szélén.
lusta
Ha egy tisztújító kongresszuson mások is bejelentkeznek a párt vezetésére, miért is lenne a párt széthullásának a jele? A pártnak vannak tagjai, és választhatnak olyan vezetőt, akit akarnak. Ez nem úgy megy, hogy O1G-nek van egy pártja és mindeki másnak kuss van. Mit lehet ezen nem érteni.
ómió
Bizony, Parizer efftárs! A "népharag" 3-án már jelzett! Csak nem a "Zorbánnak", hanem neked!
polgarb
Kapott egy utolsó esélyt a Jobbik!A jó Isten adjon megvilágosodást a tagságnak és erőt hozzá Stummer Jánosnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.