Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) információi szerint ketten könnyebben megsérültek a viharos szélben lehulló tetőcserepek miatt – tájékoztatta a szervezet helyettes szóvivője vasárnap az MTI-t.

Dóka Imre azt mondta: a viharkárok miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kérték a legtöbbször a tűzoltók segítségét jellemzően kidőlt fák, sérült tetőszerkezetek miatt.

Ketten is megsérültek a vasárnapi viharban

Fotó: 123RF.com

Az OKF helyettes szóvivője továbbra is mindenkitől azt kéri:

mielőtt autóval útnak indul, tájékozódjon az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Fontos, hogy a fák, fasorok mellett kellő óvatossággal közlekedjenek. Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost, sérült közművet lát, hívja a 112-es segélyhívó számot

– hívta fel a figyelmet.

Dóka Imre azt ajánlja, hogy használják a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délután mindenhol mérsékelte a zivatarveszély miatt korábban kiadott másodfokú riasztásait. Ugyanakkor többfelé, jellemzően az ország keleti felében továbbra is elsőfokú riasztás van érvényben.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.