Karácsony Gergely tovább erősítené a biciklis jelenlétet Budapesten. 

Karácsony Gergely még több bicikliutat tervez – de vajon ettől valóban élhetőbb lesz Budapest?

Fotó: Facebook

Szombaton több, mint 10.000 kerékpáros vette birtokba a fővárost, ennyien vettek részt az I bike Budapest biciklis felvonulásán – írja posztjában, majd hozzáteszi, ő maga sajnos  külföldi útja miatt csak lélekben tuddott részt venni a felvonuláson. Azt mondja, de büszkeséggel tölti el, hogy ennyien kiálltak a kerékpáros közlekedés fontossága, ezzel együtt az élhetőbb Budapest gondolata mellett.

Fővárosunkban igazi biciklis forradalom zajlik, a megújult MOL Bubit már az első hónapokban annyian vették igénybe, hogy azonnal bővítenünk kellett a kerékpárok számát. A MOL Bubi hálózata folyamatosan terjeszkedik, a napokban Józsefvárosban, hamarosan Budán is lesznek újabb dokkolók.

A városvezető további, az Európai Unió által támogatott beruházásokat is emlegetett. 

Majd hozzáteszi: 

Folyamatosan dolgozunk rajta, hogy minél több ember számára legyen vonzó alternatíva a biciklis közlekedés. A város közlekedését érintő kérdések a közösség egészének ügye, arra kaptam felhatalmazást, hogy minden budapestit képviseljek, mert Budapest mindannyiunké!

Forrás: Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"dolgozunk rajta, hogy minél több ember számára legyen vonzó alternatíva a biciklis közlekedés. "

Akkor mindenek előtt kérnék soron kívül két térdprotézist!...
hol van a zoknim
@Shikari: Csak robbanómotoros járművel közlekedj. Így van esélyed... esélyünk.
Emmersson71
Talán nem kéne a belváros összes utcájában parkolókat lecsípni mindkét oldalon, és akkor lehetne a körutakkal párhuzamosan kerékpársávokat felfesteni! Mert így az "egyirányú utcák városa" lett Budapest! Az új építésű házak esetében kötelező (mély)garázs kialakítását előírni!
És IGEN, élhetőbb lehetne a főváros, ha nem minden paraszt járna autóval! P+R, valamint BKV bérlet támogatás azoknak, akik ezeket használják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.