Sokfelé lehetnek hétfőn zivatarok és záporok, kedden is lehet számítani csapadékra. A viharos szél kárt tehet autóban, házban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn kora délelőttig a keleti országrészben még sok lesz a felhő, majd a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható. Szórványosan záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak. 

Riasztást adtak ki, veszélyben az értékeink

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Reggel a keleti országrészben az eső, zápor melett néhol zivatar is kialakulhat. Napközben a záporok mellett eleinte még inkább csak főként az ország keleti harmadán, majd nyugat felől a Dunántúlon is várhatók helyenként zivatarok, melyek késő estére lecsengenek. Zivatarban intenzív csapadék, kisebb méretű jég, 60 km/h-t meghaladó szél előfordulhat. Emiatt jelenleg Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék teljes területére, illetve Borsod és Csongrád megyék egy részére elsőfokú riasztás lett kiadva zivatarveszély miatt. A meteorológiai szolgálat a zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Zala, Vas, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom megyékre.

Estére többnyire összeesnek a gomolyfelhők, de néhol maradhatnak felhősebb körzetek. Ezzel együtt a csapadékhajlam is csökken. A délnyugati szél északnyugatira fordul és nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarokat átmenetileg viharos erejű széllökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul. Késő estére 6 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Hétfő este a Dunántúlon, illetve északkeleten felhősebb körzetek is lehetnek, másutt viszont gyengén felhős vagy derült lesz az ég. Az éjszaka első felében még helyenként lehet lecsengő jellegű záporeső. A nyugati, északnyugati szél jobbára mérsékelt marad, csak elvétve élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul.

Kedden fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok lesz a napsütés, a nyugati, délnyugati megyékben várható több felhő, de ott is több órára kisüt a nap. Estefelé nyugat felől felhősödés kezdődik. Az esti órákig legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő, majd a Dunántúlon egyre többfelé ered el az eső. Az északnyugati, nyugati szél néhol megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között valószínű, a nyugati, délnyugati megyékben lesz a hűvösebb.

Forrás: met.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hol van a zoknim
Visszajöttél, nyírfa. Örülök. Már épp kezdetem aggódni.
Dönthetsz: Harley-Davidsonal vagy 67-es Mustanggal menjünk át a keleti partról a nyugatira.

www.youtube.com/watch?v=JWdTBJdIoVE
hol van a zoknim
Úgy hallottam, hogy ilyen hosszú útra olcsóbb megvenni, mint bérelni. (3 hónap)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.