A munkának és szakmunkának van jövője Magyarországon, akinek van tudása és szakmája, illetve kellő bátorsága, hogy mindezt felhasználja, annak nincs mitől tartania a nehezebb időkben sem – hangsúlyozta a miniszterelnök a XV. Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján hétfőn Budapesten.

Orbán üzent a fiataloknak: Nem fogtok ennél jobb ajánlatot kapni

Orbán Viktor a Hungexpón rendezett eseményen mondott köszöntőjében úgy fogalmazott:

"a nemzeti erők soha nem látott mértékű támogatással"

nyerték meg a parlamenti választást három hete, és a választók igent mondtak arra is, amit az elmúlt 12 évben a szakképzésben elért a kormány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együtt – jelentette a távirati iroda.

Felidézte: az elmúlt időszakban kiterjesztették a duális képzést, életszerűbbé tették a képzési formákat, létrehozták a szakképzési centrumokat és a szakmunkás hallgatók ösztöndíjrendszerét, valamint komoly lépéseket tettek a digitalizáció irányába is, a kormány pedig ingyenesen biztosítja az első két szakma vagy szakképesítés megszerzését.

Mindezeknek köszönhetően mára 250 ezren tanulnak szakképzésben Magyarországon, egyre nagyobb a kereslet a képzett szakmunkásokra, a vállalkozói pálya is egyre népszerűbb és egyre jövedelmezőbb – mondta a kormányfő.

Emlékeztetett: már nyolcadik alkalommal lehet itt ezen a rendezvényen, és a résztvevőket mindig is arra biztatta, higgyenek abban, hogy a "munkának és különösen a szakmunkának van jövője Magyarországon".

Két jó tanács összefoglalja, miért érdemes szakmát tanulni: amit érdemes csinálni, azt érdemes jól csinálni, és ha jó vagy valamiben, akkor kérd meg az árát – fogalmazott. Úgy értékelt: az élet igazolta, hogy az igényes munka a megélhetés legbiztosabb forrása és a jövőben még inkább azzá válik majd.

Felhívta a figyelmet arra: bár igazságtalannak tűnhet, hogy még "alig ocsúdtunk fel" a koronavírus-járványból, máris "megkaptuk a nyakunkba" a szomszédban dúló háborút, ahelyett, hogy "kárhoztatnánk a körülményeket", inkább erősítsük meg magunkat abban, hogy "akinek tudása van, akinek szakmája van, és akinek van kellő bátorsága, hogy mindezt felhasználja, annak nincs mitől tartania a nehezebb időkben sem."

"Ha jól csináljuk a dolgunkat, akkor megerősödve kerülhetünk ki ebből a bajból is, és tehetünk egy méretes lépést előre, nem pedig hátra"

- mondta, a pályaválasztó fiatalokat arra biztatva, válasszanak maguknak szakmát. Hangsúlyozta: Magyarország az a hely, ahol érdemes élni és érdemes dolgozni, mert hazánk az egyik legjobb hely Európában.

A kormányfő a fiataloknak azt üzente: új gyárak, telephelyek, új termelési központok nőttek ki a földből, és mindannyian "a ti munkátokra számítanak". Adókedvezményt biztosítunk a pályakezdő fiataloknak és azoknak a cégeknek is, "amelyek benneteket alkalmaznak", támogatjuk a családalapítást és az otthonteremtést, a házépítést és -felújítást – sorolta.

Kijelentette: aki ma Magyarországon a munkájából szeretne megélni, annak lesz munkája, lesz otthona, és biztonságos környezetben nevelheti fel a gyerekeit a világ legszebb országában. "Nem fogtok ennél jobb ajánlatot kapni egyetlen más országból sem" – tette hozzá.

A miniszterelnök a pedagógusoknak azt mondta: a sok fontos és hangzatos eredmény "nem jöhetett volna létre az önök munkája nélkül". A magyar szakmunkások hazai és nemzetközi eredményei tanúskodnak róla, milyen kiváló oktatók és pedagógusok dolgoznak a magyar szakképzési rendszerben – vélekedett. Hozzátette: köszönet illeti őket az áldozatos munkájukért.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, együttműködve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával, április 25-27. között rendezi a XV. Szakma Sztár Fesztivált, amely a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Nemzeti döntőjének színhelye.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Forrás: MTI

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Ez kétségtelen, csak ugye nem lehet mindenki zseni, a munkájára ennek ellenére szükség van, ők mit fognak majd csinálni? Kérdezem mindezt ugye Fidesz pártiként.
Azért ez most nálam is kiverte a biztosítékot: "A miniszterelnök a pedagógusoknak azt mondta: a sok fontos és hangzatos eredmény "nem jöhetett volna létre az önök munkája nélkül". A magyar szakmunkások hazai és nemzetközi eredményei tanúskodnak róla, milyen kiváló oktatók és pedagógusok dolgoznak a magyar szakképzési rendszerben – vélekedett. Hozzátette: köszönet illeti őket az áldozatos munkájukért." Köszönet??? Az köszönetnek számít, amikor a bérük emeléséért küzdő pedagógusoknak nem fizetik ki a rendes bérüket sem? Biztosan hálásak lesznek most sokan ezért...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@teuton: Az általad felsorolt és nagyra tartott eu-s vezetők Orbán lábához járultak "eligazításra"... Oda tényleg nem kellett elutaznia...! :)
ómió
Ma már tényleg nem a munkanélküliség várja őket!
evacica
Orbán gyerekeinek meg a haverjai gyerekeire ez tényleg igaz, de egyébként sajnos nem!Addig míg ez a tolvaja banda vezeti ezt az országot biztos, hogy csak a nyomor jut osztályrészül a többségnek! Na de ezt mi választottuk! /én meg barátaim nem/
teuton
@verőce21: Tenxyleg ilyen hülye vagy? Melyik EUs vezetö jött Pestre es kinek a labahoz jarult eligazitasra a pincsi (Moszkvaba)??? Michel, Tusk, von der Leyen nem jöttek Petsre, de Macron is csak alaibiböl talalkozott Orbannal, hogy az ellenzekkel is talalkozhasson. Biden mikor jön? Es Orban mikor megy Washingtonba? Scholz? Ja, soha...
verőce21
@teuton: Microbi jött, mert jóban vannak Orbánnal, Weber, Frau Merkel, aztán sorban a V4-ek vezetői többször is..., de lesznek mellettünk egy páran. Nem kell aggódni...!
Oroszok szerbek kínaiak közel kelet. Nem véletlenül nyitott Orbán kelet felé...! :)
Lepényleső
...aminek tartalmára akkor fognak rádöbbenni,mint amikor a hitelesek szembesültek a valutahitel nyújtotta
legjobb ajánlatttal? (Ráadásul az összes ilyen hitel törvénytelenül köttetett,s ennek a törvénytelenségnek a
felszámolását egyedül a "valutahitelesek megmentésére" alkotott törvény gátolja,- amit nem vonnak vissza?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.