Az év eleji 5 százalékos növekedést nyáron egy újabb, 2-3 százalékos nyugdíjemelés követheti – jelentette be Facebook-oldalán Szentkirályi Alexandra.

Bejelentést tett a kormány a következő nyugdíjemelésről, özönlenek a hálálkodó reakciók
Fotó: Facebook/Németh Szilárd

Az Orbán-kormány bemondónénije úgy fogalmazott:

Nem hagyjuk, hogy a magyar emberek, nyugdíjasok fizessék meg a háború árát.

Szentkirályi bejegyzése alatt beindult a hálálkodás. Néhány érdekesebb komment: Bejelentést tett a kormány a következő nyugdíjemelésről, özönlenek a hálálkodó reakciók

Még több reakció az idézett posztnál:

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Egy hete 3,2-4,0% között mondták. És erre tapsol a sok barom?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Egy hete 3,2-4,0% között mondták. És erre tapsol a sok barom?
RonaGyuri
hálásak ezeknek az ócska tolvajoknak, akik a bevallott infláció felét kegyként kifizetik??? =))
Németh István
@simmering73: @RonaGyuri: a kedves rohadt kurva anyátokat! Ezt csak így simán póóóriassssan!
A moslékoknak nyaló szemetek, mint ti vajh, mikor, mit fizettek!??? >> elvettek, többbbbbszörösen geci állllatok! Miért nem mentek lázítani egy más hazába, nem vagytok idevalók, szar moslékok vagytok!
CsipkeRózsa
Azt hiszik, ajándékot kapnak? Ez jár a nyugdíjasoknak.
kissé felnőttem
nem a hálálkodók özönlenek, csak a seggnyalói akiket eddig is csak tömött, hogy károgjanak jó hangosan. Majd eljön a böjt akkor kit és hogy imádnak? várjunk 3-5 hónapot és ... akkor hallgassuk meg a károgókat nem tudom nem e törni zuzni mennek , fotókat lehet majd ellenörizni ám
verőce21
Dr. Miniszterelnök Úr a sikeres választások után sem hagyja magára a nyugdíjasokat, járadékosokat...!

Bár én javasoltam neki, csak a fidesz-szimpatizáns nyugdíjasok kapjanak most kiegészítést - akár 4,5%-ot is -, csak Ök érdemlik meg, a többiek úgyis menthetetlen agyhalottak! pontos kimutatásunk van a névsorokról...! Nem lehetetlen, hogy így is lesz...
Sámannus
Én sem hagynám , hogy a kupiba szórt pénz elmaradjon. az terheli igazán az inflációt kisanyám, de legalább ne hazudnál szaroskám. mert te vagy a legsárosabb.
jesz
5% emelésről volt szó...senki nem beszélt 2...3 %-ról.., ha Tállai ígér valamit, abból nem lesz semmi...

A hatalom benézte a kassza tartalmát, az újabb 5%-ot már nem tudja megadni, inkább küldi a süketelőket, akik beetetik a népet a hűdejó 2- 3%-al...ezt, a szabadszemmel már alig látható mértéket is pár nap alatt elviszi az infláció..

(gyanítom, nagyon jól tudták már az ígéret elhangzásakor, hogy a 2% is sok..,de 5%-ot kellett ígérni...mégiscsak jobban hangzik)
Gazella
Kis pitcha tedd hozzá azt is, hogy az árstop feloldásakor 20-30%-s emelkedés jön. Onnantöl kezdve a nyugdij (most is) lószart nem ér.
namihami
Ezek a fidesznyuggerek vagy nem járnak vásárolni vagy kitört rajtuk az általános elhülyülés. A második a biztosabb.
Kezetcsókolnak a 3%-ért? Vajon mi lehet az, amire a napi megélhetésükhöz még most is csak a KSH-s(!!) 3%-os drágulás mellett meg tudnak venni?
Ezek tényleg orbánhívők, akiknek az Orbán fingja is tavaszi szellő!
Nessy
Tessen mondani, a jelenlegi 10% inflációra ( ami lesz több is) adnak az 5%-ra + 2-3%t, ami így 7- 8 % lenne. Miért is kellene meghatódnom?? Kezdetben, választás előtt +5 %, most +2 - 3% , mire lesz belőle valami marad a 2 %. .
vacsi
@namihami: Mi ez az ostoba hozzászólás? Senkinek nem kell kezet csókolni, azt kell beosztani, ami van. És ezt gyerekkorban kellett megtanulni...
Nessy
@namihami: Vagy friss, 300 ezer feletti nyugdíjjal rendelkezők. Ez a max. 3% a 100 ezer körülieknek 3000, a 300 ezernél már 9000 ft/hó.
kormanyos63
Basszus, a pofám leszakad, dugja fel magának az orbán rezsim ezt a 2-3%-os nyugdíjemelést, ez annyit ér, mint halottnak a csók!
Ha 10%-ot adnának, még az is kurva kevés lenne, mivel a brutálisan magas infláció miatt(20-30%) elszabadultak az élelmiszerárak, lassan már luxuscikk lesz a sertéshús, a baromfi, a tejtermékek, a zöldség, és gyümölcs!
És ha felszabadítják a befagyasztott élelmiszerárakat, és az üzemanyagárakat, akkor fog igazán elszabadulni a pokol!
A hús kilója megközelítőleg 2500-Ft-ba, az étolaj literje 1000-FT-ba, a kenyér 800-1000FT-ba, a trappista közel 2500FT-ba fog kerűlni, és akkor még a többi alapvető élelmiszer brutális áremelkedéséről még nem is beszéltem!
Úgyhogy hálálkodjon ezeknek a mocskos tolvaj férgeknek, akinek két anyja van!
namihami
@vacsi: 19.17:. Az én kedves ismerősöm 2004-ben ment nyugdíjba, amikor a nyögdíja kishíján a fizetése volt. És JÓ pénznek szított. Mára a 3 vagy a 4 zsemlét is megfontolja.
kormanyos63
@Gazella: Egyetértek veled Gazella!
Ezért mondom már régóta, hogy vissza kellene állítani újból a Svájci indexálást(ami figyelembe veszi az inflációt, és a reálbéremelést, ha ez most így lenne, az év elején nem 5%-os emelés lett volna, hanem minimum 15%-os nyugdíjemelés) amit a Gyurcsány-Bajnai kormányok bevezettek!
A brutálisan magas infláció miatt szart sem ér a nyugdíjak vásárlóértéke, és ez a közeljövőben még tovább fog romlani!
Nem kicsit, hanem nagyon!
namihami
@Nessy: 19.18:. Akik ebbe a kategóriába tartoznak, azoknak a 3 vagy a 8-10% is mindegy. A nyugdíj összege, a meglévő pénzei mellett, csak benzin- vagy kártyapénznek számítanak.
Eladott Ország
Ez csak a nyomor szinten tartásához elegendő. Svájci indexálás nélkül a nyugdíjasok további elszegényedése garantált. Arról nem is beszélve a KSH (Központi Siker Hálózat) adatai köszönő viszonyban sincsenek a valósággal, az álampár/pártállam adatait elvárásait közli. Diktatúrában egyébként is az állami hatóságok egy nagy rakás se érnek!
Lehet csókolgatni a nyugdíjasoknak, ennek mocskos rohadt, tróger, román cigánynak a kezét!
infovilag.hu/wp-content/uploads/2021/05/orban_kezcsokok.jpg
Az OLAF szerint Erurópában, a magyar nyugdíjasokat lopják meg a legjobban. Ettől a maffiakormánytól nem is várható más! Sajnos!
Eladott Ország
ma, 19:35, bocs. link pótolva: " Lehet csókolgatni a nyugdíjasokna, ennek mocskos, rohadt, tróger, bűnöző román cigánynak a kezét!
infovilag.hu/wp-content/uploads/2021/05/orban_kezcsokok.jpg
RonaGyuri
ez a kép - amit ide tettek - jobban megnézve sokat elmond az egész süketelésről!! =))
tudode
A nyuggerek morzsákat "kapnak" ahhoz képest, amely már szálLÓ ige lett:
.
---- Ő volt a mi elnökünk: "Ami jár, az jár"
168.hu/itthon/o-volt-a-mi-elnokunk-ami-jar-az-jar-67827
---------------
.
Arról nem is szólva, hogy
...
---- Fizetésemelést kaptak a parlamenti képviselők
index.hu/belfold/2022/03/29/fizetesemeles-kover-laszlo-domokos-laszlo-parlamenti-kepviselo-ksh-illetmeny/

• (….) ,””””A képviselői minimumbér bruttó 106 ezer forinttal 1 millió 316 ezer forintra nőtt (a képviselők többségének illetménye viszont a gyakorlatban a további országgyűlési tisztségeik miatt még ennél is nagyobb mértékben nőtt),””” (…)
-------------
.
Azért némi, nemi különbség van/lett, azon nyuggerek között, akik az éhenhaláshoz sok(k), a megélhetéshez túl sok nyugdíban részesülnek úgy, megszüntette pártunk, és kormányunk a nyugdíj limitálását
.
Lássuk csak: 2021-et
.
----- Mennyi az átlagnyugdíj összege Magyarországon?
nyugdijbiztositas.com/mennyi-az-atlagnyugdij-osszege-magyarorszagon/%202
..
A Magyar Államkincstár adatai szerint:

17 777-en 28 500 forint alatti ellátásban részesülnek,
28 981-en 28 500 és 49 999 forint között,
532 803-an 50 ezer és 99 999 között,
809 879-en 100 ezer és 149 999 között,
373 958-an 150 ezer és 199 999 között,
220 301-en 200 ezer és 299 999 forint között,
31 762-en 300 ezer és 399 999 között,
4998-an 400 ezer és 499 999 között,
1373-an 500 ezer és 999 999 között,
23-an 1 millió és 1 999 999 közötti összeget kapnak,
9-en pedig 2 millió forint feletti ellátásban részesülnek.
------------------------
.
Akkora különbséggel mint Makó és Jeruzsálem közötti távolság!
kulabombaafityiszre
@Pegero: ma, 19:59
Ja gyurcsány.Hát egy igazi fasszopó buzi fdernyák hálákodó lehetsz te is,kis hülye buzi fidernyák
szardarab szúnyogcsődör.
kereső
A hivatalos !!! infláció 8,6%- ezen belúl a nyugdijas fogyasztói kosár megközelitőleg 15 %- akkor, most mi ez a nagy kegy??
kormanyos63
@Pegero: Gyurcsánynak ehhez mi köze te idióta!
Felhívnám a figyelmedet, hogy Fletó már 14-éve nem miniszterelnök!
Viszont sajnos jelenleg a csuti pszichopata lótolvaj szörnydiktátor garázdálkodik az országban, aki meglopta a nyugdíjasokat(is) hogy rohadna meg ott ahol van!
Egyébként ha választhatnék, inkább ezerszer Gyurcsány, mint egyszer orbán, pedig nem vagyok DK-és Gyurcsány-fan!
És joggal keveslik a nyugdíjasok a beígért 2-3% nyugdíjemelést, mert a brutálisan magas infláció miatt az élelmiszerárak az egekben vannak(20-30%-os volt minimum az elmúlt hónapokban az élelmiszerek árának az emelkedése), és nagyon sokan már alig tudnak megfelelő mennyiségű élelmiszert vásárolni!
Az orbán rezsim amihez hozzányúlt szarrá változott, vagy egyszerűen ellopták!
kulabombaafityiszre
Mindezt bejelentette szentkirály baszni fogok alexandra.Hiteles.
verőce21
Hogy visít itt a sok lipsi...! kevés a nyugdíj, kevés az emelés... tetszettek volna többen a moslékra szavazni...! - "a múltat végképp eltöröljük" - most nem lenne hivatkozási alap, mert semmilyen járadékemelés nem volt a programjukban...! Csak o1g...
rokker33
Maki szar Péter mennyit adott volna!??Hódmezővásárhelyen sem tud rendet rakni egy ország vezetése túl nagy feladat lett volna neki! Jó ez a magyarnak ezt választottátok ,akkor ne sirjatok hülye buzik!
division
@Nessy: Amúgy érdekes ez az egész, ugyan én nem vagyok nyugdíjas, meg az áremelések sem vágnak majd a földhöz szerencsére, de azért az utóbbi napokban a dupláját hagyom ott a bevásárlásoknál mint eddig. Aki bérből és fizetésből él, főleg minimálbérből, közmunkából, vagy kisnyugdíjas, ezek alapján kétszer annyit kellene kapniuk mint eddig, ellenkező esetben választaniuk kell majd, mit hagynak ott a boltokban.
human
@simmering73: Milyen jókat röhöghetnek Orbánék az olcsó szavazóikon.
Sámannus
Ha az inflációt csökkentenéd az lenne a legfaszább, de ugyi a népnyúzás a növelésével kezdődik ráadásul jó sok nyugger elment a krematóriumba, lóvácskájukat meg kurvákra költitek.
Nyírfa
Belegondoltam, milyen sors vár az orbán-kompániára, amikor a bumeráng letarolja őket. Hát, így járnak.
Nem lesz kár értük.
Clavigo
Ennek a némbernek a férjét segitettük ki ,vagy 50 mrd- al... hogy tulaj lehessen a rep- gépgyárba,, És most tôle vásárol a Putris 12 repgépet ... szintén a mi pénzünkből...! És 2-3%-os nyögdíjemelés belengetése után hálaadó imát rebeg a fél ország ennek a vérszopó bugris brigádnak,,meg a Putrisnak..? Laza 10- en pár %- os inflació mellett... Hihetetlen..!!!
hol van a zoknim
Isten vagyok baszd meg, azt csinálok amit akarok.

A sok buta adható-vehető faszarcú népség...

BUTA MAGYAROK !!!
Dögöljetek meg mind.
Istenakinincsen
@Pegero: ma, 20:29 Remekmű:))...Te vagy a képen amit ideszartál?Meglepődtem,mert sokkal nagyobb szarnak gondoltalak!
szaboria1
Őszre fog a nép a mély álmából felébredni, mert akkorra már az égben lesznek az árak. Tegnap halottam ha a kormány nem kompenzálja a befagyasztott árak miatt a termelőket akkor eladják exportra.
kereső
Tudomásul kell venni elvtársak! Nem a zsömle a kicsi, hanem a pofátok a nagy!Megmondta már marosán elvtárs is.
hol van a zoknim
Hű, baszd meg, ez tényleg én írtam? "Isten vagyok..."
Asszem, kicsit túltoltam a szobabiciklit.
dr. prédikátor
VÉN HÜLYE AGYMOSOTT KURVÁK ÉS KURAFIAK!!! CSAK HÁLÁLKODJATOK A GECINEK AZ ALAMIZSNÁÉRT!!! LE IS SZOPHATJÁTOK AZ EGÉSZ KORMÁNYPÁRTOT HÁLÁBÓL!!! LOPJA KI A SZEMETEKET A MOCSKOS FÉREG LÓKUPEC ORBÁNY!!!
Macskaszem
A VALÓS infláció 20-25%, erre 2-3% emelés egyszerűen pofátlanság. De Gecisztánban ahelyett, hogy felháborodnának, hálálkodnak. Ilyen balfasz ország nincs több.
Yoda69
O1G megint jól atbaszta a nyugdijasokat. 5% az év elején, es meg 2-3% a nyáron. Az eves szinten 6-6.5% nyugdíj emelés, miközben az infláció mar most is 10% a KSH szerint, augusztusra pedig 40%-ot varnak. Hihetetlen, hogy a sok agyatlan birka meg ezért is hálálkodik.
Pági
@Macskaszem: ó,hát csak a sajátjaik teljesítik a kötelező feladatot!
Pági
@Németh István: maga mikor mosta ki utoljára a száját?Rohadt, bűz árad belőled!
emerencia
@division: "Aki bérből és fizetésből él, főleg minimálbérből, közmunkából, vagy kisnyugdíjas, ezek alapján kétszer annyit kellene kapniuk mint eddig, ellenkező esetben választaniuk kell majd, mit hagynak ott a boltokban." Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy Te tényleg fideszes vagy. Azok a fidesz kedvelők akikkel volt szerencsém az utóbbi években élőben beszélni megvetik az általad felsorolt társadalmi réteget, sőt még ha tehetnék, a falatot is kilopnák a száju(n)kból!
ómió
Ahogy megígérték!? Hát, ez tényleg nem "efftársi"!
Németh István
@simmering73: @emerencia: @Pági: @Horizont: @Yoda69: @Macskaszem: sajnos minősíthetetlenek vagytok, ebben az országban éltek mi több kibaszott jól és rohadt mocskok módjára tolvajkodtok és ti akarjátok megmondani a nagyon faszát, azoknak akinek minden fillér számít! Azoknak akik amióta ez a kormány van csak kaptak életviteli könnyítéseket és nem keveset! TI MOSLÉKOK TI IS KAPTATOK, RÁADÁSUL ÉRDEMTELENÜL! A mocskos fajtátok meg elvett, ellopott, szem-kilövetett, katasztrófát csinált > miről beszéltek szemét buzi állatkertek ??? MIÉRT NEM TAKARODTOK EL ODA AHONNAN JÖTTETEK? anyátok biztos vár már!
verőce21
Vigyázat! Ezek harapnak, mint halak eső után... :)
Havanagi
Lopjál meg!Lopjál meg ! Lopjál meg!Hálásan köszönjük,hogy visszatért a nyugdíj a hitelezéshez.12 évig ez folyamatos volt,hálásak vagyunk,hogy hitelezhetünk.Add a segged,hagy nyaljuk))))))))))
Ez a sok barom teszi tönkre a gyereke,unokája helyzetét és egyben az országét is.
drrotf
@simmering73: Jogos az összehasonlítás!Miért csak ennyit emelnek most amikor korábban kb 1%-al magasabb emelést ígértek, mert a Matolcsy által előre jelzett , és a mostani KSH inflációs adat is a magasabb emelést tenné indokolttá?Talán még egy kicsit ingyen szeretnék használni a nyugdíjasoknak kifizetendő korrekciót.Ezt a szót ,hogy korrekció , kérem nem elfelejteni!Ez annyit jelent hogy helyesbítés, korrigálás!Már január 1-től a 7-8%-os nyugdíjemelést kellett volna kormánynak végrehajtani ha nyugdíjasok pártján álltak volna, és ezért a mostani korrigálásért nem hálálkodni kellene, mert ezt az emelést a törvény írta elő még a Gyurcsány korszakból, hanem bosszankodni kellene, hogy a mostani kormány rendszeresen alábecsüli az év eleji nyugdíjemeléseket, hogy később, novemberben tudjon kiosztani még egy kis "karácsonyi"pénzt!Hogy az alázatos , mindenben belenyugvó nyugdíjasok azt higgyék, hogy a karácsonyi pénzt Orbán Viktor intézte el!
emerencia
@sgl: ma 09:45 Abban az sms-ben az is benne van, hogy ha átlépsz a Tuti100-ra akkor továbbra is 19 ft/percért beszélhetsz. Én átléptem, remélem nincs benne valami trükk.
Németh István
Egyszerűen! Seggfejek 2010-ig valójában csak a kormány által hozott lopások sorozata, a nemzetkiárusítás, a valutahiteles átverés, az amf hitelfelvétel amit elköltöttek és a 2010 utáni kormány fizette vissza, rezsiemelés, adóemelés fizetés és nyugdíjcsonkítás stb. tehát a népet lenullázták, csak ami nyilvánvaló és kell, hogy tudjátok!
A 2010 utáni és a jelenlegi kormány fellendítette a gazdaságot, úgy hogy volt egy szándékos vörös iszap katasztrófa, kifizették-enyhítették a libások kárát, jött a migráció, az eu. szart fizetni, jött a covid az eu. szart fizetni, jött a világ infláció és külön "ajándékként" az ukrán háború az usa-eu. aljassággal > az ellenzéknek nevezett belső ellenséggel és a hazaárulók aljas és külföldre is kivitt aknamunkájával!
Képzeljétek ennek ellenére kaptak béremelést, nyugdíjemelést, és kapnak is a polgárok sok minden egyébbel együtt! Szolidabban? az lehet DE ebben a moslék környezetben a lehető legpozitívabb biztonsági környezetben vagyunk és ezt a kormánynak köszönhetjük! EZT IGAZOLJA A 2/3-os választási eredmény! Azért dolgozni, tenni kell, hogy lehetőleg minél jobb legyen! ÉS NEM ALJAS DUMÁVAL TÁMADNI AZT A KORMÁNYT AMELYIK A SZARBÓL KOTORTA KI AZ ORSZÁGOT, AMIT ILLETVE AMIKET A MOSLÉK TESÓITOK OKOZTAK! menjetek szépen a büdös kurva szülő-helyetekre vissza > a megkopott lukon keresztűl!
verőce21
Az 5% + 8,33% az eddig 13,33% nyugdíjemelés, kiegészítés eddig ezévben a nyugdíjasoknak!
Ha erre rájön még 3%, az több mint 16%-os nyugdíjkiegészítés...!

A hazaáruló és népirtó baloldal, akik a fehér ember kiirtásán fáradoznak..., ennyit nem adott volna a nyugdíjasoknak...! No, ezért lettek 3-án nagyarányban elzavarva a hatalom közeléből.
Én a támogatóiknak nem adnám meg a beígért ~3% nyugdíjemelést sem...!
Eladott Ország
@Németh István: április 26., ♦ 18:49 Halló pszichiátria? Érdeklődnék, hogy mennyi férőhelyük van? Lenne itt egy egész csoport.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/136057812_10215185464189725_6326787652683811929_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=OUrD8cPpGKcAX_W0_q2&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9f90Gh8sFsrRbWF9cvytfoNTyXnIxnmCRFvg9ZdyyMOg&oe=628F26C3
Az ajkai vörösiszap katasztrófa. A fiúk az adományokat a mai napig nem adták oda a károsutaknak! Több mint 2,5 milliárd Ft gyűlt össze, a Soros alapítvány is 1 millió dollárt adományozott. A károsultak ebből sajnos egyetlen fillért sem kaptak meg mind a mai napig. Nem is lehet csodálkozni hogy az ország nem előre megy ahogy a nagyvezír gondolja és mondja, hanem az összeomlás szélére került. Mert ezek ami pénzt kapott az ország és a lakosság szinte mindet ellopták. Csak ebből áll a több mint 12 éves fidesz kormányzás .Lopni, lopni , és még többet lopni.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272083636_4513058192155517_5247853129572374354_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=oCZwAmstb1cAX-z9qv8&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8c0bsctyWhnYwyqkgPtjWHrXlUc2NYo_j6FxWdQY19VA&oe=626FA38A
Dr. Proktor
@verőce21: Ha nem lenne infláció akkor szép is lenne ha igaz lenne! Bár, Orbántól tudjuk, hogy a választási igéret nem kormányprogram...
Eladott Ország
@Pegero: április 25., 22:25 ♦ A bűnöző román cigányod ( töbgenerációs migráns) és politikai prostituált bandája 12 évig nem adott 13. havi nyugdíjat, csak a választás előtt, azzal meg kitörölhetjük a seggünket. Addig szarrá lopta magát az Orbán család és oligarchái! A nyugdíj összegének vonatkozásban is sereghajtók vagyunk, a nyugdíjminimumot tekintve, pedig csak Indiát előzzük meg. Legjobb a ha befogod a szaros pofádat! Svájci indexálás nélkül a nyugdíjasok nyomora garantált!
Eladott Ország
@Pegero: ma, 12:57 ♦ A bűnöző és politikai prostituált román cigányod és szektája,12 évig leszarta a nyugdíjasokat a választásokig. Ezek akkor is tények ha nem veszed tudomásul, fidesz birkája! Svájci indexálás nélkül a nyugdíjasok elszegényedése garantált lesz. Az inflációt követő nyugdíjemelés ( törvény írja elő, nem a fidesz adománya) gyakorlatilag a nyugdíjak befagyasztását jelenti, még akkor is ha elhisszük a KSH hazug, az pártállam által diktált, a valósággal köszönőviszonyban sem lévő adatait.
A józan ész nem ajándék, hanem büntetés, mert meg kell küzdened mindenkivel, akinek nincs.
i.pinimg.com/originals/2d/61/20/2d61206997b0370f935769fad1fd11f8.jpg
Ja és szard össze magad a polgári körökben!
drrotf
Ez a kormány ismét hülyéknek nézi az embereket amikor kijelenti hogy nem hagyják hogy a háborút a a magyar emberek fizessék meg.Úgy tesz a kormány mintha a háború nem érinteni a magyar gazdaságot, annak működését.Tegnap Orbán kijelentette, hogy egyes anyagok , termékek árai a HÁBORÚ MIATT emelkedik és e miatt az infláció is magas. A kormány január 1-től 5 %-os nyugdíjemelést hajtott végre, noha már akkor is 8,9%-os inflációt jelzett előre Matolcsy, aki Orbánnak ugye nem ellensége.Majd júliustól kénytelen lesz Orbán a nyugdíjakat korrigálni, mert a januári nyugdíj emelés meg sem közelítette a tényleges inflációt .A gazdasági megmondó emberek már most azt mondják hogy az infláció több mint 10%-os lesz, de a nyugdíjak legközelebbi helyesbítése csak novemberben következik majd be. Ezért megkérdezem, nem csak az iskolázottabbaktól, hogy akkor ki is fizeti meg a háború árát?Nem mi is,a magyar emberek, a magyar nyugdíjasok is?És ez a fentebb említett hátrány a háborúnak csak egy vetülete, de ne higgyük el, hogy csak ez az egy van!A háború következményeit sajnos az ország minden lakójának viselnie kell,-az természetes hogy nem azonos arányban- mert ez mindenkit érinthet, úgy emberileg, mint gazdaságilag, és olyan még soha nem következett be a világtörténelemben, hogy ne a köznép itta volna meg a háború keserű levét!Most is így lesz, és aki ezt nem ismeri be az ön magát csapja be a többiekkel együtt!
bfeco
@Németh István: Megszolalt a lik a gödörböl.Te egy agyatlan seggnyalo fidessnáci vagy , aki nem képes felfogni az ok-okozati összefüggéseket.Olyan anyád meg neked volt, azt ismerhetted.
Németh István
@simmering73: @bfeco: @Eladott Ország: @Pegero:@drrotf: Pontos tényvázlatot adtatok! Azonban ez olyan mint a befőttes üvegben a kompót! Ugyan is, a teteje lehet penészgombás és kidobod, de lejjebb ahol a valóságos kompótlé az úr ott minden kiváló! És tudod miért, mer a "nemes penész" lezárja a további állag romlást! Ez a hasonlat úgy áll össze >>> hogy ti vagyok a penész és azt hiszitek ti vagytok fenn a tartalom, miközben CSAK egy nyomuló fertő vagytok!
Istenke mentsen meg tőletek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.