9847 ember kórházban kapta el a koronavírust 2020-ban Magyarországon, írja a Társaság a Szabadságjogokért a 444.hu-n megjelent közleményében. 

Nem titok tovább: közel 10 ezren kapták el a covidot a magyar kórházakban, 1752-en bele is haltak 2020-ban
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A TASZ még 2021 őszén kérte az NNK-tól, hogy adja ki az előző évekre vonatkozó, kórházi fertőzésekről szóló jelentéseit, de mivel érdemi választ nem kaptak, ezért pert indítottak az adatokért.

"Közzétették a másfél éve titkolt, 2019-es kórházi fertőzéses jelentést, valamint a 2020-as adatokat, amelyekkel fél éves csúszásban volt az NNK. Ez a jelentés azért különösen fontos, mert már azt is tartalmazza, hányan kapták el kórházban a koronavírust"

- írták.

A jelentés szerint

429 koronavírus-járvány tört ki az egyes ellátóhelyeken, és ezekben 9847 ember fertőződött meg. Közülük 1752 fő el is hunyt, vagyis minden hatodik ember belehalt a kórházban elkapott fertőzésbe.

A nem koronavírushoz kapcsolódó kórházi járványok száma 2019-hez képest nagyságrendileg azonos számú (2019-ben 137, 2020-ban pedig 112), vagyis az összes kórházi járvány 79%-át koronavírus okozta. (Járványnak számít már két egymással összefüggő fertőzéses eset is a kórházban.)

Annyi tehát már most biztosan látszik az adatokból, hogy a koronavírus megjelenése jelentősen megnövelte a kórházi fertőzések számát, de a jelentés laikusok számára nehezen értelmezhető, ezért a részletes elemzés szakértők feladata lesz. Az adatokból az is kitűnik, hogy a magyar egészségügy nem tudja hatékonyan megvédeni a kórházakban kezelt embereket a fertőzésektől

-  olvasható a közleményeben.

Forrás: 444.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Dobbenetes, hogy az ember gyogyulni megy a korhazba, es rajta kivul allo ok miatt meghal. Ez orban felelossege, az elcseszett jarvanykezeles miatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Dobbenetes, hogy az ember gyogyulni megy a korhazba, es rajta kivul allo ok miatt meghal. Ez orban felelossege, az elcseszett jarvanykezeles miatt.
jesz
kasler felelősségrevonása reménytelen...ráadásul az alakuló kormányban sem lesz e.ü. miniszter...valami oka lehet, hogy nem állít a hatalom felelős eü minisztert...ilyen hosszú regnálás alatt már sikeresen meg lehetett volna oldani a biztonságos ellátást...

na persze a lélegeztető-gépeken fogott haszon mindent visz...az emberek majd megoldják...
magyar1
Ez nem csak fidesz felelősség, hanem azzal kezdődött amikor egy szoc. eü.miniszternő bevezette az időpontos betegségkezelést. Ha valami bajod van mire időpontot kapsz egy MR-re vagy CT vizsgálatra és esetleg daganatod van arra az időre már menthetetlen vagy.
A másik ok a kórházi fertőzések a nem megfelelő higiénés körülmények, a régi épületek olyan szutykosak, hogy még WC-re sincs kedve az embernek elmenni. Omladoznak a megyei kórházban pld. a tusolók és olyan régiek, hogy már akár tisztíthatatlanok is. Én 2009-ben feküdtem bent a kecskeméti kórházban pár napos epehólyag műtéten, de már akkor hányingerem volt a környezettől.
Nem is gyógyultam, saját felelősségre hazajöttem és utána 3-4 nap múlva az itthoni gyógyulás után már dolgoztam.
Málna
Két embert ismertem, akik valószínűleg kórházban kapták el a Covidot. Mindketten jól jártak vele, megúszták a daganatos betegség végét, a vegetálást...
human
Emlékeztek mikor Karácsony Gergely ellen indított a fidesz karaktergyilkos kampányt az idős otthoni covid fertőzések miatt?
Karácsonyék megírták a fideszeseknek, hogy a kórházból kapják vissza fertőzötten az otthon lakókat. Követelték a tesztelésüket. A fidesz a felelős azért, hogy nem teljesítette Karácsony kérését és így tudott terjedni tovább a vírus. Cecília asszony személyes jelenlétével aljas módon asszisztált ehhez az egész őrülethez amit csinált a propaganda.
magyar1
@sgl: 85 évesen már engem is berakhatnak.
ómió
Na, ugye! És ettől, ugye, csak az "efftársi oltáspártiság maradéktalan betartása" menthette volna meg őket!?
emerencia
@sgl: Apukámat még a szocik alatt megműtötték 86 évesen. (Paraszolvencia mentesen a nyíregyházi kórházban.) Bementünk meglátogatni és mit látunk? Fekszik az ágyban és a két lába a nyakában. Vidáman köszönt nekünk. A gyógytornász megkérdezte, hogy mi volt a bácsi foglalkozása mert ebben a korban ilyen remek izomzatú beteget még nem látott. Sohasem sportolt semmit és ülőmunkát végzett. Ilyen színvonalú ellátásról mi már csak álmodhatunk.
Rockxy
érdekelne az elkapás mechanizmusa.
ha már materialisták lettünk, ugyebár.
human
Az emberek egyetértettek Orbánnal abban, hogy ne küldjünk fegyvereket Ukrajnának mert még meghal miatta egy magyar (mondjuk az oroszokat lőtték volna vele, de mindegy).
Viszont ugyanez a fidesz szavazó lazán átlép azon, hogy magyarok ezrei haltak meg azért mert a kormány a járvány alatt nem tesztelt, eltitkolta az adatokat és loptak a lélegeztető gép, covid teszt és vakcina beszerzéseken is.
Ebből az következik, hogy a fidesz szavazókat rohadtul nem érdekli, hogy más él vagy hal. Az érdekli, hogy neki lesz-e bármi baja egy adott döntéstől. Orbán ezt az önző jellemet látta meg jól a magyarokban és erre építi a politkáját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.