Ljubov Nepop, Ukrajna magyarországi nagykövete a háború kitörése óta nem találkozott a magyar kormányból senki olyannal, aki legalább miniszteri szinten van.

A Partizán hétfő esti műsorának volt vendége Ljubov Nepop Budapestre akkreditált ukrán nagykövet, aki az interjúban elmondta, Ukrajna nem segítette semmilyen módon az ellenzék kampányát – írja a hvg.hu

Február óta nem tudott magyar miniszterrel találkozni a budapesti ukrán nagykövet

Ljubov Nepop, Ukrajna magyarországi nagykövete 2019. április 26-án egy sajtótájékoztatón, melyet abból az alkalomból tartottak, hogy hogy a Honvédkórházat három sebesült ukrán katona hagyhatta el aznap. A Honvédkórházban 2014 és 2019 áprilisa között 39 sebesült ukrán katonát kezeltek.

Fotó, címlapkép: MTI/Mónus Márton

A nagykövet Gulyás Márton műsorvezető többszöri visszakérdezésére is azt mondta, hogy Ukrajna egyértelmű célja az volt, hogy a beavatkozás minden formáját elkerüljék, még ilyesfajta feltételezést sem akartak. A nagykövet hozzátette, mind ő, mind pedig Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csak a döntéshozókhoz, vagyis a kormányhoz fordult. 

Ljubov Nepop a cikk szerint Zelenszkij stílusáról és kijelentéseiről azt mondta a műsorban, hogy az ukrán elnök nyíltan kommunikál, és ezt abban a hitben teszi, hogy a barátok és partnerek között az egyenes beszéd a legfontosabb. Hozzátette, a magyarok részéről is voltak "erős kijelentések" az ukrán fél felé, ezeket azonban nem minősítette. 

Egy korábbi kijelentését is pontosította a nagykövet: nem azt mondta korábban a magyaroknak, hogy stratégiai nyugalmuk csupán a sírban lesz, hanem azt, hogy a stratégiai nyugalom az ukránok halálához vezet. 

A műsorban a nagykövet részéről elhangzott, a magyar kormány részéről kevés hivatalos információt kapnak az Ukrajnából Magyarországra menekülők itteni helyzetéről. Arról értesültek, hogy több mint 600 ezren érkeztek menekültként, közülük tízezer embert helyeztek el, 15 ezren kértek menekültstátuszt, és négyezren meg is kapták, azonban arról nem tudtak érdemi információt kapni, hogy mi van azzal az 53 gyerekkel, akik a szüleik nélkül lépték át a határt. Hozzátette, hogy a menekültek a nagykövetséghez fordulnak segítségért, de hivatalos információk híján nehéz nekik segíteniük. 

A cikk szerint Ljubov Nepop arról is beszélt a Partizán adásában, hogy bár szeretett volna egyeztetni Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, csupán a helyettese fogadta. Ugyanígy járt Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel is, de azt hozzátette, hogy Benkővel egyik közbejövő programja miatt nem tudott találkozni, csak a helyettesével egyeztetett.

Gulyás Márton az ukrán nyelvtörvénnyel, illetve az ukrán-magyar ellentéttel kapcsolatos kérdéseire a nagykövet azt válaszolta, Ukrajna prioritása a háború befejezése, minden más üggyel majd csak az követően fognak foglalkozni – olvasható a hvg.hu cikkében.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
Talán, előbb meg kell tanulni viselkedni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
FLETÓ
Talán, előbb meg kell tanulni viselkedni!
Macskaszem
Gyávák ezek ahhoz, hogy kiáljanak vele beszélni. Választási vitára sem mertek kiállni.
Jellemtelen sz@rok egytől egyig.
kereső
Nem kell ezen csodálkozni. Ez már nem Magyarország, hanem Moszkva egyik külső kerülete.
Németh István
Egész nyugodtan akár TAKARODJON IS AZ ÖVÉIHEZ és ott találkozhat a miniszterekkel! Azokkal a korrupt fasisztákkal és nácikkal akik ide küldték lejmolni, és szart keverni Magyarországra!
Az ilyen hazaáruló és nagyon hülye főgecik azok meg menjenek a náthás picsába a mocskos soros usa és a szemét eu seggét nyalva! >>@sgl: @kereső: @Macskaszem: @Horizont: Nem tudják, hogy mit beszélnek a moslék állatok - de ezt nem lehet még megbocsájtani sem mert aljas nemzet és hazaárulók, mindegyik!
Béla333
Nem elég, hogy a többi miniszterelnökkel közösen nem mertünk elmenni Kijevbe, még ahhoz is gyávák, hogy nyilvánosan fogadják a nagykövetet...
Málna
@sgl: Miért félne tőle? Ezt a hülyeséget már megint...
magyar1
Sosem tudni, de lehet, hogy ennek is a nagyapja anno még Bp-et lőtte szét, nem kutatta még fel?
magyar1
Sosem tudni, de lehet, hogy ennek is a nagyapja anno még Bp-et lőtte szét, nem kutatta még fel?
hol van a zoknim
Sosem tudni, de lehet, hogy ennek is a nagyapja anno még Bp-et lőtte szét, nem kutatta még fel?
hol van a zoknim
Sosem tudni, de lehet, hogy ennek is a nagyapja anno még Bp-et lőtte szét, nem kutatta még fel?
Szevasztok
A magyar álláspont tiszta, ha nem érti nincs miért találkozni.
nezelodo
Hallatlan, a zselés még csak be sem kérette, sem őt sem az orosz nagykövetet! Lehet, hogy megint az Adrián mulatja az időt? Vagy most először a francia nagykövet következik, azért, hogy hogyan merték megválasztani az "új fiút" ahogy a dakota nevezte?
ómió
De hisz' "követelni", biztos, anélkül is tudott!
kereső
Nem értem. A fideSS-sek forditva ülnek a lovon. Úgy tesznek, mintha Ukrajna lenne az , amely megszállni készülne Oroszországot-és nem forditva. Mintha nem Oroszország lenne az, amely rá akarja kényszeriteni az ukránokat az orosz fennhatóság elismerésére, hanem forditva. Mintha nem az oroszok akarnák megszabni egy ország népének, hogy hogyan éljen, hanem forditva.
kereső
A választás után tartott sajtótájékoztatón a DPA munkatársa a Lánchíd Palotában dagonyázó gyanús szervezet magyarországi jövőjét illetően érdeklődött, Orbán pedig azt felelte, hogy ez egy fontos és értékes bank. A következő kérdést már Bojár Gábor tette fel a valaszonline.hu oldalon. Mi indokolja, hogy az orosz kémközpontként számontartott Nemzetközi Beruházási Bank még mindig Budapesten működik? Miért fogadtuk be őket 2019-ben? Miért emeltünk benne tőkét 2020-ban Oroszország után a bank második legnagyobb részvényesévé válva? 2021-ben 90 millió euró összegben finanszíroztak hazai beruházásokat. Ez a teljes magyarországi bankrendszer mérlegfőösszegének ezrelékét sem éri el. Ezért kell teljes diplomáciai immunitást biztosítani minden alkalmazottjuknak, sőt a vendégeiknek is? Melyik másik bank kap ilyesmit? – kérdezte B. G., válasz persze nem várható.
Még valami evvel kapcsolatban. A New York Times 2019. márciusi beszámolója szerint napokkal azelőtt, hogy a parlament az obskúrus orosz banknak teljes diplomáciai mentességet adott, Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Budapesten járva figyelmeztette Orbánt, ne engedje, hogy Oroszország a barátok közé éket verjen. „A magyarok túl jól tudják a történelmükből, hogy egy autoriter Oroszország soha nem lesz a kisebb nemzetek szabadságának és szuverenitásának támogatója” – mondta Pompeo, aki korábban ismeretesmód a CIA igazgatója volt.
Vagyis azt mondta, hogy lehet választani az Orbán szívének oly kedves Trump és a hasonlóképp kedves Putyin között.
Orbán gondolkodás nélkül Putyint választotta, Magyarország pedig Orbánt, úgyhogy semmin se csodálkozzunk. Egyebek közt azon se, hogy a Freedom House lapzártánk pillanatában publikált jelentése szerint a demokratikus normák már Albániában, Észak-Macedóniában, Montenegróban, sőt még Szerbiában is jobban érvényesülnek, mint mifelénk.
kereső
Haladunk az úton, amelyet Orbán kijelölt, a Balkánt már magunk mögött hagytuk, a víz fölötti pára mögül Tobrukot látjuk kibontakozni. Legfőbb látványosságai a második világháborús katonatemetők.”

Váncsa István: ÉS - Orbán viktor putyin szerelmét választotta.
kereső
@KisTehen: Figyelj barom! Azt a klubot én választottam, önként-és dalolva, a szavazatommal megerősitve. Putyin meg meg akar erőszakolni- hogy azt válasszam, ami szerinte jó nekem. Úgy látszik, hogy te/ti ezt az utóbbit szeretitek. Legyen benne részetek, csak engem hagyjatok ki belőle.
kereső
@Maccska: B+ te.Ez is egy vélemény.Egyébként tévedsz- mert ott a hivatkozás, hogy kit idéztem Semmi köze a Freedom Hous-hoz.
kereső
@Maccska: Milyen nyomást? Bocsáss meg, de mintha kiesett volna az agyatokból/és elmétekből, hogy Magyarország 2004. 05.01 óta teljes jogú tagja az Európai Uniónak. Ennek a klubnak vannak szabályai, közös döntései- amelyeket a tagállamoknak be kell tartani. Miért is kéne az oroszoknak még ennél is nagyobb befolyás magyarországon? Vagy visszatérünk az 1989 előtti világba, és Magyarország orosz érdekszféra lesz ismét. ? akkor pedig bay-bay unió, jövet a vizum a szomszédos országokba, jövet a vám, jöhet az 50 dolláros háromévenkénti útlevél.
verőce21
Ne feledjük, hogy 6-8 hónapja az ukránok még azzal fenyegettek minket, hogy tankokkal fogják Budapestet szarrá lőni...
kereső
@Maccska: De. Pont ilyen Eu-ba léptünk be. Mi változtunk-nem az Eu.
Bűnbak
@verőce21: ... meg hogy másfél nap alatt a Balatonnál lesznek!!!
kereső
@KisTehen: 11:38 Nem volt LMBTQ??? Hol voltál marha? Orbán volt a legnagyobb védelmezőjük. Orbán volt 2004-ben ,és azt megelőzően a legnagyobb ellezője a "nemzetállamoknak", aki még a parlamentől is kivonult a Trianon szó hallatán is. Te tényleg azt hiszed, hogy nem emlékszünk? Persze, az újszülött nem emlékezhet- ezért irjátok át a legújabb kori történelmet.
FLETÓ
@Horizont: 07:25 Persze! Magyarázzuk el nekik, hogy Magyarország mernnyit költ a menekültjeikre miattuk! S tegyük oda mellé, hogy ez nyilván csak a töredéke annak az összegnek, amit mondjuk Lengyelország fegyverben ad nekik! Adatszolgáltatás...
nezelodo
@Bűnbak: Azt, hogy néhány óra alatt a Balatonnál lesznek egy magyar ezredes mondta, arra reagálva, hogy vettünk a németektől alighanem negyven náluk hadrendből kivont korszerűtlen harckocsit, átfestették a hozzáértő vásárló kedvéért, és ezeknek a képességeit hasonlította az ukrán harckocsikéhoz.
csak úgy....
baxxus, a fidesz magyaroknál nincs butább a világon! :)
kereső
@csak úgy...: Nem buták- aljas putyin propagandisták, habony legényei/leányai.
kereső
@Maccska: Igazságot emlegetsz. Meg Irakot, Afganisztánt? Tényleg jó- na Irak. Afganisztánban az oroszok voltak ott először. Szétbombázni meg az oroszok szoktak- mondjuk 2015-ben sziriában.
Igazságot emlegetsz? Tényleg "igazságos", hogy egy ország területszerzés- nem mellesleg ásványkincsekben gazdag területről van szó, és egy tengeri kijáratról- céljából mindenféle ürüggyel megszáll, és lerombol egy másik országot? Ezt menti, az, hogy az USA- meg Irakban? Ha, jól rémlik- akkoriban az ISIS fellegvára Irak volt, akik ellen kurd nők harcoltak, akiket most meg erdogan akar elsöpörni a föld szinéről. Tényleg "igazságosanak" itéled az oroszok agresszóját egy másik független állam ellen? Az ukránok a NATO-tól kértek segitséget- mert az utóbbi éveiket nem a haderő fejlesztésre forditották-és az agresszor ellen mivel vegyék fel a harcot? Milyen "igazságról" beszélsz akkor- aikor emberek milliói kénytelen elhagyni az otthonukat, amikor emberek ezreit végeznek ki- csak azért mert nem oroszok/bár oroszokat is, ha szemrevaló a "menyecske", és aférj nem adja oda önként a hordának. Milyen erkölcsi értékkel birtok Ti? Eh...
kereső
@Maccska: Nagyon nem vagy tisztában dolgokkal. Tények ellen hozol fikciót/fikciókat. Mert fikció-hogy honnan jön ez nálad nem tudom- hogy az USA megszállja Mexikót, és hozzácsapod Kinát, mig a tény az, hogy oroszország megszáll egy független országot, amely a NATO-tól kért segitséget. Tényleg nem tudsz különbséget tenni a fikció és a tények között?
kereső
@KisTehen: 13:40 ennek itt most mi köze van a témához? Vagy máshova szántad?
FLETÓ
@Horizont: 1. EU felajánlotta, hogy hitelt vehetünk fel erre a célra tőlük!
2. Ha esetleg majd küld pénzt, akkor az kb. ezredrésze annak, amit ők fegyverre költenek és odaadnak az ukránoknak... Esetleg ki is robbantják a III. Világháborút!
3. Nem az ukrán emberrel van a baj, hanem a vezetőikkel!
kereső
@Horizont: Qrvára képben vannak. alap dolgokat nem ismernek el. És akkor én már nem is csodálkozom, hogy ez az ország itt tart. Pedig milyen nagyon büszkék orbán, varga judit szuverenitás harcára az unió ellen. De, hogy ehhez egy másik népnek is alapvetően joga van, na az már nem megy. Az már "marhaság"- ezért aztán nyomják putyin dumáját az M1 után. Mert ott is ez megy.
kereső
@Maccska: Ok. Meg akarják akadályozni. Ez volt 2014-ben is? Eszükben sem volt! És miért nem kezdeményeztek akkor egy széles körú tárgyalást- amely egyezménnyel zárul a felek részéről. Zelenszkij engedett a NATO tagság kérdésében- megmondta, ha az orosz csapatok kivonulnak, akkor Ukrajna nem lesz NATO tag. Volt válasz? Nem. Miről beszéltek- már nem tudtok mit kitalálni putyin agressziójának mentségére. Komolyan megáll az eszem, mert a tiétek meg sétálni ment. Erre, amit oroszország elkövet- semmiféle mentség, indok!!! nincs.
magyar1
@verőce21: Erről nem hallottam, de akkor a nato-nak meg kellett volna támadni őket és szétlőni, akkor meg Putyin hátradőlve kérhetett volna egy kávét.
kereső
@Maccska: Nem usa, nem vietnam, nem mexió, meg az agyrémeid. NEM!! Itt és most Ukrajnáról van szó, eggy független, szuverén önálló rendelkezeséi joggal rendelkező államról-és szenvedő lakóiróll. Sötét vakablak van az eszetek helyén- orbán gondolkodik helytettetek, meg most már putyin is.
kereső
@Maccska: Nem mentegeket semmit- és senkit. Csak tisztában vagyok alapvető társadalmi, demokrácia és jogállami kérdésekkel. Szóval cicus, ne is tagadd- beálltál te is putyin ügynökének a boci mellé. Remélem jól fizetnek- bár azt mondják a rossz nyelvek, hogy sokszor elfelejtik. Rojtosra irtam a klaviatúrát- menj és dicsérjed és mentegesd tovább a gyilkosokat.
Németh István
@Maccska: nem szabad egyiknek sem! A különbség annyi, hogy az orosz érdekeltségek védelméről ezen belül a honvédelemről van szó, a népesség 70 % orosz ukrajnában! Miről beszélünk? Arról hogy az orosz földteke meghódítása acél az usa-soros. eu agresszorok által mégpedig az ukránok faszával vert csalán módra! Találtak egy hülye korrupt vezetést amelynek a vagyona az usa-ban csak nem egymilliárd dollár, sőt jóval több ha a vezetőket nézzük!
EZ A MOCSKOS KURVA aki itt lebzsel Magyarországon és uszít az oroszok ellen hatalmas vagyonnal rendelkezik a pénzét a moslék soros banda kezeli!
@kereső: sajnos fordítva ülsz a lópacin! Ennek a hülye kurvának semmi keresnivalója nincs Magyarországon, a másik minden nép ország és vezetője aki az usa-soros-eu agresszorok ukrajnai jelenlétét és tevékenységeiket, különösen anyagi és fegyver adományokat tekintve támogatja > HÁBORÚS BŰNÖS!!! Ez egyre jobban bizonyosodik be!
Lepényleső
...pedig ennek igen egyszerű a módja; mondja,hogy Vlagyimir a kenyéradója?
(Valakinek lenne itt orcája arra aki őt hazugsággal megvádolja,- hisz itt ez a norma?)
kereső
@Németh István: tegnap 09:15 Ukrajna népessége 44 millió . Ennek 17%-a orosz- azaz megközelitőleg 7 millió fő. Legalább utána néznél az adatoknak, mielőtt hozzá fogsz hazudozni. Mára- a háború hatására, az ott élő oroszok nagyrésze is azt mondja: ukrán vagyok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.