Szerinte nem most jött vele szembe a valóság, ismeri a helyzetet, de azt elismerte, hogy hiba volt név szerint megemlítenie édesanyja háziorvosát. A vele szemben indult "brutális gyűlöletcunamin" viszont meglepődött.

A Mandiner felületén cáfolta L. Simon László volt fideszes politikus, jelenleg a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, hogy azért írta meg a nagy vihart kavart Facebook-posztját pár napja, mert "szembejött" vele a valóság, állítása szerint ő pontosan tisztában van az egészségügy jelenlegi helyzetével – olvasható a 24.hu cikkében.

L. Simon bocsánatot kért édesanyja háziorvosától, majd leszólta az őt ócsárlókat

Fotó: Facebook/L. Simon László

Mint ismert, L. Simon pár napja arról írt, hogy édesanyja otthon feküdt betegen, de a háziorvos megtiltotta neki, hogy bemenjen, és inkább telefonon vette fel a panaszokat. A háziorvost név szerint említette meg. A háziorvosok szerint ez a bevett eljárás már évek óta, amire a koronavírus pluszban ráerősített. L. Simon bejegyzésénél sokan kommenteltek, végül a posztot eltüntette az oldaláról a volt politikus. 

L. Simon a mostani vendégcikkben leírta, az elmúlt hónapban édesanyjával kétszer is jártak a fehérvári kórház sürgősségi részlegén, tehát nem most jött szembe vele a valóság, ahogy azt sokan állítják, ő ismeri az egészségügy helyzetét

"Türelmesek voltunk, mert láttuk az orvosok és az ápolók emberfeletti munkáját. (…) Édesanyám és én is hiszünk az állami egészségügyben, a tisztességesen dolgozó, felkészült orvosokban"

- írja a cikkben.

L. Simon a Facebookon írt korábbi, a vitát kiváltó posztját azzal magyarázta, hogy régóta értetlenkedéssel és elégedetlenséggel figyeli a távgyógyítást. 

"Ez párosult az édesanyám miatti aggodalmammal, illetve a tehetetlenségnek azzal az érzésével, amit az váltott ki, hogy a családommal együtt éppen az Egyesült Államokban tartózkodtam."

A távgyógyítás protokollját is vitatja, de azt hozzátette, hogy azt a hippokratészi eskü és a lelkiismeret sokszor felül is írja, mert sokan a világjárvány idején is hagyományosan rendeltek az orvosok közül. 

Kitért a posztja által generált viharra is, szerinte levitézlett baloldali politikusok és újságírók estek neki, akikkel szembejött a valóság az április 3-ai választáson, de ezt hamar elfelejtették, és jól felhergelték a közönségüket, ami miatt brutális gyűlöletcunami indult meg ellene. Ezért is vette le a posztját a Facebook-oldaláról, hogy véget tudjon vetni a minősíthetetlen hangvételű személyeskedésnek.

"Ebben az értelemben valóban szembe jött velem a valóság: nem gondoltam volna, hogy ennyi irigység, harag és gyűlölet van az emberek egy részében. Ha a baloldali újságírók erre értették azt, hogy szembesültem végre a választók véleményével, akkor tényleg komoly a baj. A gyűlölet, a beszólás, a fenyegetés nem vélemény"

- írja.

L. Simon László egyetlen dolgot sajnál az esettel kapcsolatban: hogy édesanyja háziorvosát nevesítette a posztjában. A gyakorlatával továbbra sem ért egyet, ám azt hozzátette, ennyi év politikai rutinjával tudnia kellett volna kezelnie a pillanatnyi indulatát, éppen ezért megkövette a háziorvost. 

A volt politikus az írása végén még ismét kitért az ellenzékre, szerinte ugyanis nem ő és a vidéki fideszes politikusok élnek buborékban, hanem a "baloldali-liberális értelmiség", és amíg ez nem változik, addig nincs esélyük sem megérteni, hogy mi történt április 3-án.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tehenész
Gusztustalan magyarázkodás. Ez jellemzi ezt a társaságot, ne ismerjünk el semmit és kenjük másra amit mi rendszeresen követünk el.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Tehenész
Gusztustalan magyarázkodás. Ez jellemzi ezt a társaságot, ne ismerjünk el semmit és kenjük másra amit mi rendszeresen követünk el.
nezelodo
Lehet, hogy megunta a zsíros állását, és ezzel a kommenttel készíti elő a felmentését, mert ez bizony ütős kritika volt az egészségügyről, amit mások csendes belenyugvással eltűrnek, és még lelkesednek is az elkövetőkért.
jesz
gyűlöletcunami? ..mert utálják mint a szart...
Amúgy a bocsánatkérés soha nem ér semmit..ami egyszer elhagyta a száját, azt nem felejti a sértett...egy életre elkapálta magát...a sértegetést soha nem teheti jóvá.
emerencia
Édesapámhoz utolsó stádiumban (rák) kihívtuk a mentőt. Ránézett a mentős a csontsovány apámra, s arrogánsan annyit kérdezett: csak ezért hívtak ki? Elvitték nagy kelletlenül, de soha többé nem jött vissza. )-: Ezek után kérdezem én, hogy ha egymagamban itthon rosszul érzem magam, mikor merjek mentőt hívni? A háziorvosoknak nem lenne az a feladatuk, hogy empatikusan beszélve a beteggel felvilágosítsák, hogy mit tehet magáért az otthoni magányban és mikor hívja a mentőket? Régebben az orvos hívott mentőt, ha nagy volt a baj. Az egész Simon-féle történet arról szól, hogy a beteg magára volt hagyatva. Ismerős érzés a magyar rögvalóságban.
Toller Béla
Ne magyarázkodj, szedd a cigánymeggyet, vagy szedesd ...tűnj el, minek vagy még itt ? Nagykából tízből kilenc embernek ez a véleménye, most minek is szépítsük !
Galway
@emerencia: József Attilát ajánlom:

Minden sora arról az állapotról szól, amit sikerült elérnünk:

-------
"Ezernyi fajta népbetegség,
szapora csecsemőhalál,
árvaság, korai öregség,
elmebaj, egyke és sivár

bűn, öngyilkosság, lelki restség,
mely, hitetlen, csodára vár,
nem elegendő, hogy kitessék:
föl kéne szabadulni már!"
------

"Retteg a szegénytől a gazdag
s a gazdagtól fél a szegény.
Fortélyos félelem igazgat
minket s nem csalóka remény."

acebook.com/adymindennap/photos/józsef-attila-hazám1az-éjjel-hazafelé-menteméreztem-bársony-nesz-inoga-szellőzkö/1113194978714275/
colibri
Egy újabb fideszes fosch ember (ember?) L Simon. Kár pazarolni rá az időt és koptatni a kalaviatúrát.
hol van a zoknim
Én is szeretnék bocsánatot kérni mindenki édesanyja háziorvosától. Meg tudsz nekem bocsátani mindenki édesanyja háziorvosa? Van mentségem, Csernus doki hozta ki belőlem az állatot a pontokba szedett baromságaival. Csernus dokiig elviselhető voltam, de Csernus doki után eltört bennem valami...
Sajnálom!
Sámannus
Ez olyan mint a kutyapiszok, nem tudod levakarni magadról. Kár, hogy ilyen sikereket tudtál elérni. Lelked rajta. Ez is olyan mint ti nem kérdez csak ragad rád, akár a fidesz mocsok a nemzetre.
Qqberci
@emerencia: Kollégám fia orvos, belgyógyász szakorvos (volt itthon). 2010-ben kiment Skóciába, azzal az idíttatással, hogy pár hónapig kinn lesznek, tanulják a nyelvet és gyűjtenek egy kis pénzt is. Azóta is ott van, nem szándékozik hazajönni. Egy Észak-skóciai kisvárosban családorvos, 40 (negyven!) család tartozik hozzá, őket havi rendszerességgel meglátogatja. A rendelőt és a kapcsolódó helyiségeket és a fenntartásukat az önkormányzat biztosítja csakúgy, mint a két asszisztens bérét és a szolgálati autót. Két hetente jut rá egy ügyeleti nap, a környék többi családorvosával vetésforgószerűen felváltva ügyelnek. Pár éve meglátogattuk, nyugodt, kisimult és mint írtam, nem szádékozik hazajönni...
emerencia
@Galway: Sajnos ismerem ezt a verset. Amikor a gimiben tanultuk álmunkban sem gondoltuk, hogy nemcsak a múltról szól hanem a jövőnkről is. ('75-ben érettségiztem.)
emerencia
@Qqberci: Kollégám, életerős fiatalember évekig küszködött komoly gyomorbántalmakkal, hiába ment orvostól orvosig. Előfordult nála olyan rosszullét, hogy a mentő vitte be a kórházba, utána kicsit jobban lett de továbbra is voltak fájdalmai. Elment Angliába dolgozni (építőipari szakember) és az utcán összeesett. Bevitték egy orvosi intézménybe, kivizsgálták, másfél napig ott tartották majd kapott egy csomagot és hozzá használati utasítást. Azt mondták neki, hogy az összes gyógyszert szedje be és jöjjön vissza. Visszament, újabb vizsgálat, meggyógyult. Több mint öt éve kutya baja majd hazajött és a biztonság kedvéért kivizsgáltatta magát. Teljesen egészséges, mintha sosem lett volna gyomorbajos.
emerencia
@Qqberci: Másik kollégám Skóciában dolgozott és teljesen ki volt azon akadva, hogy az alkoholisták segélyt kapnak és valamennyi alkoholt.
ómió
Szóval, ha nem efftársi az illető, van, aki "belássa"!
vacsi
@emerencia: Én 71-ben érettségiztem. Amikor a verset tanultuk, nagyon örültünk, hogy vége annak a világnak! Én sem hittem, hogy még visszajön...
Logogrif
Ez az emberforma nagyon buta, azaz megfelel a hivatali beosztásának !
Lepényleső
"Gyűlöletcunami"? Talán mást mondtak neki a fydes szemináriumon?
Mondhatják sokan; hogy szegénykémet majd még meg is sajnálom?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.