A PDSZ nyílt levelet írt Orbán Viktornak. 

A levélben a szervezet többek között önálló oktatási minisztérium létrehozását, jelentős béremelést és a munkaterhek csökkentését sürgeti.

"Tudomásunk szerint a választásokon győztes pártszövetség több tagja is nyilvánosan hangot adott annak a véleménynek, hogy valóban szükséges és nem tűr halasztást a pedagógusok helyzetének, életkörülményeinek javítása, beleértve az anyagi megbecsülést, a munkaterhek csökkentését, a független értelmiségi lét feltételeinek megteremtését”

- áll a levélben. 

A tanárok teljesen ki vannak bukva: Orbán Viktornak írtak levelet, annyira durva az oktatás helyzete

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által szervezett demonstráció résztvevői az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2022. március 19-én. A demonstrációt megelőzően, március 16-án határozatlan idejű pedagógussztrájk kezdődött. MTI/Bruzák Noémi

A PDSZ szerint az elmúlt évek tapasztalatai egyértelműen jelzik, hogy a kormányban nem volt igazi gazdája az oktatásnak, sem olyan kompetens vezető, „aki szakértelmével és elhivatottságával kellőképpen tudta volna a jövő szempontjából talán a legfontosabb ágazat érdekeit érvényesíteni”.

A szakszervezet szerint nem volt jó ötlet az sem, hogy különböző minisztériumok fennhatósága alá kerültek az oktatás egyes területei. Azt írják, hogy szükséges lenne létrehozni önálló oktatási minisztériumot, ami óvodától a felsőoktatásig összehangoltan tudja képviselni az ágazat érdekeit.

A PDSZ szerint jelentős béremelés és a munkaterhelés csökkentése nélkül nem orvosolható a tantestületek elöregedése és a létszámok drámai csökkenése sem, és így nem csökkenthető a feszültség a társadalmi elvárások és az oktatási intézmények teljesítőképessége között.

A szakszervezet a levél végén jelezte, hogy már az előző kormány megalakulásakor és azután több alkalommal is sürgették az önálló minisztérium létrehozását.

Forrás: mti.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
"Egyensúlyban" utoljára, bizony, még a böszmei fizulenyulásuk idején voltak!
csak úgy....
megérdemlik a tanárok a sorsukat, mivel ilyen birkákat mint @Shikari: @ómió: engedtek ki a kezükalól! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.