A politikus az Azonnalinak adott interjút. 

Kunhalmi Ágnes elárulta: Ezért bukott hatalmasat az ellenzék a 2022-es választásokon

Fotó: MTI/Soós Lajos

A 24.hu összefoglalójából kiderült, hogy Kunhalmi a párt tagságával közli először, indul-e újra az MSZP társelnöki posztjáért, vagy Tóth Bertalanhoz hasonlóan ő is távozik. Bár ő egyéniben nyert, szerinte a választási kudarcot sok tényező okozta, miközben világosan lehetett látni, merre felé kellene mennie az ellenzéknek.

Nem hallgattak rá, amikor például azt mondta, a kampányban nem kell putyinozni, az emberek a békére és a szociális ígéretekre vevők. Ezt tapasztalta ugyanis a Havanna lakótelepen. Azt kellett volna mondani, hogy ők is ki akarnak maradni a háborúból, de gazdasági-szociális hatásaira jobban figyelnének a kormánynál, csökkentenék az alapvető élelmiszerek áfáját, emelnék a nyugdíjakat, a béreket, adómentessé tennék a minimálbért.

Márki-Zay Péter ezekkel nem tudott azonosulni, vele

rengeteget kellett időrabló módon vitatkozni a tervezett jóléti intézkedésekről, mert ezeket nem akarta felvállalni.

A kampánycsapatban, Ungár Péter kivételével, nem igazán értették, miről beszél, sokan csodálkoztak, hogy Putyin agressziója idehaza miért nem okoz társadalmi kataklizmát, miközben már majdnem az egész ország elhitte, hogy az ellenzék háborút és megszorításokat akar. Márki-Zay Péter tanácsadói valamilyen oknál fogva még az utolsó körben is a putyinozó plakátokat erőltették.

Kunhalmi Ágnes bajnak tartja, hogy több közgazdász is „orbáni osztogatásról” beszélt, miközben ez sok esetben korábban elmaradt jogos juttatásokat jelentett. Az ellenzéknek azt kellett volna hangsúlyoznia, hogy ezen felül, további jóléti intézkedéseket szeretne, hogy megvédje a társadalmat a válságtól.

Mára a Fidesz elhódította szavazóik egy részét, kezdik elveszíteni a „lakótelepek népét”, a NER-lovagokkal kezd kiegyezni a munkásosztály nemzeti érzelmű része.

Ez könnyen adhatja majd 2026-ban is Orbán Viktor rendszerének új társadalmi bázisát. Ezek az emberek már nem oligarchákat látnak, hanem munkaadókat.

Mára nagyon nehezen lehet őket megtartani ellenzéki, lehetőleg baloldali szavazónak, mert már valóban abszolút többsége van a Fidesznek, nem úgy, mint 2014-ben és 2018-ban.

Kunhalmi Ágnes szerint nem maradhat változatlan a pártstruktúra, de azt nem tudja indul-e még az MSZP önállóan választáson. Abban viszont biztos, hogy a parlamenti mandátumokat azért kell felvenni, elfoglalni a bizottsági helyeket, mert minden erőforrásra szükségük van, amiről lemondanának az a Fideszt és a Mi Hazánkat erősítené.

Forrás: 24.hu

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@ómió: Máá meg megint kiszöktél a rácsos ágyból,,gyagyás ?
ómió
@Horizont: Akkor, kusikáljál már, bolsiék elmebetege!
ómió
@Clavigo: Na! Ágyszomszédok vagytok a bolsi elmeosztályon @Horizont: efftársnőddel és már tőle se vagy képes másokat megkülönböztetni, bolsiék zakkantja!? Sürgessétek az agydonorotokat!
Clavigo
@ómió: Csitora van...Fogd be a szád,,mert kihül a gyomrod.
Gauntlet
Milyen erőforrás? Csak a pénz kell nektek?
Milyen bizottság? Ahol az a munka, hogy a Fidesz be se megy?
Kollaboránsok!!! Értetlenek!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.