A politikus az Azonnalinak adott interjút. 

Kunhalmi Ágnes elárulta: Ezért bukott hatalmasat az ellenzék a 2022-es választásokon

Fotó: MTI/Soós Lajos

A 24.hu összefoglalójából kiderült, hogy Kunhalmi a párt tagságával közli először, indul-e újra az MSZP társelnöki posztjáért, vagy Tóth Bertalanhoz hasonlóan ő is távozik. Bár ő egyéniben nyert, szerinte a választási kudarcot sok tényező okozta, miközben világosan lehetett látni, merre felé kellene mennie az ellenzéknek.

Nem hallgattak rá, amikor például azt mondta, a kampányban nem kell putyinozni, az emberek a békére és a szociális ígéretekre vevők. Ezt tapasztalta ugyanis a Havanna lakótelepen. Azt kellett volna mondani, hogy ők is ki akarnak maradni a háborúból, de gazdasági-szociális hatásaira jobban figyelnének a kormánynál, csökkentenék az alapvető élelmiszerek áfáját, emelnék a nyugdíjakat, a béreket, adómentessé tennék a minimálbért.

Márki-Zay Péter ezekkel nem tudott azonosulni, vele

rengeteget kellett időrabló módon vitatkozni a tervezett jóléti intézkedésekről, mert ezeket nem akarta felvállalni.

A kampánycsapatban, Ungár Péter kivételével, nem igazán értették, miről beszél, sokan csodálkoztak, hogy Putyin agressziója idehaza miért nem okoz társadalmi kataklizmát, miközben már majdnem az egész ország elhitte, hogy az ellenzék háborút és megszorításokat akar. Márki-Zay Péter tanácsadói valamilyen oknál fogva még az utolsó körben is a putyinozó plakátokat erőltették.

Kunhalmi Ágnes bajnak tartja, hogy több közgazdász is „orbáni osztogatásról” beszélt, miközben ez sok esetben korábban elmaradt jogos juttatásokat jelentett. Az ellenzéknek azt kellett volna hangsúlyoznia, hogy ezen felül, további jóléti intézkedéseket szeretne, hogy megvédje a társadalmat a válságtól.

Mára a Fidesz elhódította szavazóik egy részét, kezdik elveszíteni a „lakótelepek népét”, a NER-lovagokkal kezd kiegyezni a munkásosztály nemzeti érzelmű része.

Ez könnyen adhatja majd 2026-ban is Orbán Viktor rendszerének új társadalmi bázisát. Ezek az emberek már nem oligarchákat látnak, hanem munkaadókat.

Mára nagyon nehezen lehet őket megtartani ellenzéki, lehetőleg baloldali szavazónak, mert már valóban abszolút többsége van a Fidesznek, nem úgy, mint 2014-ben és 2018-ban.

Kunhalmi Ágnes szerint nem maradhat változatlan a pártstruktúra, de azt nem tudja indul-e még az MSZP önállóan választáson. Abban viszont biztos, hogy a parlamenti mandátumokat azért kell felvenni, elfoglalni a bizottsági helyeket, mert minden erőforrásra szükségük van, amiről lemondanának az a Fideszt és a Mi Hazánkat erősítené.

Forrás: 24.hu

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gazella
Hiba volt a markzajt felemelni ellenzèki miniszterelnöknek, hisz mindig is a fidesz malmát hajtotta.
verőce21
"Az emberek már nem oligarchákat látnak, hanem munkaadókat...!"
kormanyos63
@Gazella: Én is ezen a véleményen voltam elejétől fogva!
Állandóan Putyinozott, és Orbánozott ez az idióta MZP, holott az embereknek sokkal fontosabb volt, hogy hogyan tudnak megélni, hogyan tudják eltartani a családjukat, és hogyan tudnak kijönni az alacsony nyugdíjukból!
Óriási hiba volt MZP-t megválasztani miniszterelnök-jelőltnek, mert alkalmatlannak, és esélytelennek tartottam arra, hogy leváltsa az orbán rezsimet!
Ezt be is bizonyította a "messiás" ,mert az ő vezetésével szenvedte el az ellenzék minden idők legsúlyosabb, és legmegalázóbb vereségét!
Én sosem szavaztam rá, engem mind a személyében, mind az ideológiájában taszított!
Ő nem leváltotta az ellenzéket, hanem szétverte, és megsemmisítette!
jesz
Kunhalmi már csak tudja...neki négy év biztos ...akár megszűnhet az MSZP, az sem izgatja..ő be van betonozva.
kormanyos63
@Horizont: Legalább 90%-ékban hibás MZP a választási vereségért(hiszen ő volt a kapitány) ez nem is vitás!
Aki még ezekután is védi, az egy idióta!
Mára egy bukott ember, és egy politikai hulla lett belőle!
kereső
@Philip Marlowe: melyiké 5%?? sorold má'.
verőce21
Mindenki odáig van ezzel a nyugdíjemeléssel..., de senki nem írta még, hogy a 13. havi nyugdíj is 8,33%-os nyugdíjkiegészítés volt havonta...! :)
kormanyos63
@Horizont: Hiába véded te idióta MZP-t, mert ő már egy bukott ember, és politikai hulla, én nem fogok érte könnyeket ejteni!
És nem értek veled egyet, igenis legalább 90%-ban miatta vesztett az ellenzéki összefogás, én már az elejétől kezdve azt mondtam, és írtam, hogy vele bukni fogunk, mert ő alkalmatlan, és esélytelen az orbán rezsim leváltására!
Teljesen szétverte az ellenzéket, és a fideszt egy újabb brutális 2/3-hoz jutatta!
Remélem, hogy a jövőben végleg eltünik a politikai életből, mert neki semmi kersnivalója nincs ott!
kormanyos63
@Philip Marlowe: Baz+ te miről beszélsz jóember??
Jó hogy nem azt mondod, hogy a nyugdíjasok olyan jól élnek, hogy azon gondolkodnak hogy a Maldív-Szigetekre, vagy a Hawai-Szigetekre menjenek e nyaralni, vagy libamájat, kaviárt, bélszínt, és pick szalámit egyenek e a csirkefarhát, és a csirkeszárnyvég helyett!
Menjél te a jó büdös picsába!
kormanyos63
@Maccska: Na te aztán ezt biztosan tudod macskaszar!!
kormanyos63
@Maccska: Lehetséges hogy Karácsonnyal, vagy Dobrevvel sem nyertünk volna, de talán nem lett volna 2/3-da ennek a mocskos, aljas, pszichopata, lótolvaj csuti patkánynak!
Én gyülölöm, és megvetem, egyszer úgyis a történelem szemétdombján fogja végezni!
kormanyos63
@Philip Marlowe: Az ilyen szemét fideszes agymosottak miatt tart itt az ország, mint amilyen te is vagy!
Az agyad helyén egy nagy rakás szar van, mint ahogy magad is az vagy!
Egy undorító baromnak tartalak, nyald csak tovább orbánpatkány szaros seggét!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
kormanyos63
@Maccska: Akiket felsoroltál, azok közűl egyértelműen a legalkalmatlanabb, és a legméltatlanabb az ország vezetésére a csuti pszichopata lótolvaj szörnydiktátor, aki a 12-éves ámokfutása alatt tönkretette, és kifosztotta az országot, ezért ennek a mocsoknak börtönben lenne a helye(életfogytiglan) teljes vagyonelkobzással!
Én sosem voltam Gyurcsány-fan, de ha választhatnék inkább Fletó ezerszer, mint orbánpatkány egyszer!
kereső
@Philip Marlowe: Hasitott sertés- mint alapvető élelmiszer, de csak a termelőtől felvásárolt, a fogyasztó már 27%-os áfával terhelten veszi. Tojás. A tejek egy bizonyos köre- de a pasztőrözött UHT már nem. Az a tej, amit többnyire vesz a fogyasztó az 18%. A kenyér 18%. A péksütemények 27%. A tejtermékek- vaj, tejföl, sajt 27%. A krumpli,zöldség, gyümölcs 27%. Miről beszélsz atyámfia?
kormanyos63
@Philip Marlowe: @Philip Marlowe: Szívesen válaszolok neked te agymosott fideszbirka!
Te vagy a hülye!
Nem kicsit, nagyon!
Egy baromarcú orbánfaszszopó geci vagy!
Toller Béla
Ha fogalmai lennének a társadalmi igazságosságról, a demokráciáról, mint feltételrőll és mint célról, könnyebb lenne osztályharcosnak is lennie. De hát Kunhalmi sem tartozik a legélesebbekek közé. talán Gyurcsány érti ezt a legjobban, hogy itt most nem a munkaadóról, meg nem a lakótelepek népéről, nem a vidéki értelmiségről meg a vidéki plebsről van szó, hanem arról, hogy mindezek tudnak-e demokrácia nélkül, indokolatlan társadalmi különbségeket elviselve, esélytelennek maradva tovább élni, vagy kimennek az utcára, mint a sárgatrikósok Párizsban ! És végre részt kérnek abból, amit minden nap előállítanak !
kormanyos63
@Horizont: Megy az értő olvasás hülyegyerek!
Te védted a legjobban a kampány alatt MZP-t, egy fanatikus, elvakult MZP-fan voltál,és most is megpróbálod relativizálni a felelősségét a csúfos, földindulásszerű vereségben!
emerencia
@Philip Marlowe: Köszi, nem ismertem ezt a linket. Csütörtökön megyünk nagybevásárlásra a háztartásba. A kedvenc Lidl-ünkben bevásárlunk az olcsó 5 százalékos áfájú élelmiszerekből és utána jöhet a habzsi-dőzsi! :-)
emerencia
@Horizont: Köszönöm, hogy eszembe juttattad, veszek hozzá még egy félsertést is. :-))))))))
emerencia
@Horizont: ma 16:14 Dobrev Klára világosan megmondta, hogy alkalmatlannak tartja MZP-t a miniszterelnöki posztra, ennek ellenére ő és GYF végig tartották magukat a megállapodáshoz. (Te is ezt tetted.) Tisztességesek voltatok a megállapodás az megállapodás, be kell tartani. Az adott szó kötelez annak ellenére, hogy KG és MZP paktumot kötött és ezzel meghekkelték az előválasztást. Ők ketten már ekkor elveszítették az arcukat sokunk szemében, KG később még dicsekedett is vele. A jogászok szerint viszont törvényesen jártak el ezért a reménykedő ellenzékiek megpróbáltak MZP mellé állni, hátha a sok MZP hadobálás ellenére mégis sikerül Orbán hatalmát megrendíteni. Ez sajnos nem jött be.
kereső
@Maccska: Rendeli kormányzásnál- teljesen mindegy, hogy mennyi a többség a parlamentben. Márpedig a különleges jogrend épp azért született- igaz, hogy a jelenlegi 05.31-én lejár, de készül az alaptörvény módositás, amely a háborús vészhhelyzetre tekintettel felhatalmazást ad a kormánynak, hogy ismét különleges jogrendi állapot legyen.Nincs kétség, hogy permanensen ebben fogunk élni. A másik dolog, ami a parlamentet illeti: a fideSS nem élt!, hanem visszaélt 2/3-os parlamenti többségével- gyakorlatilag kizárta az ellenzéki képviselőket attól a lehetőségtől, amely képviseleti munkájuk ellátásához szükséges volna. Igy, meg mi értelme van? Ez nem országgyúlés, hanem fideSS parlament.
kereső
@Maccska: Nincs igazad- nem jól emlékszik a szelektived. Majd nézz utána- megvannak az ogy jegyzőkönyvek. Ellenőrizhető.Hornéknak választási kétharmaduk volt anno, mégsem éltek vissza vele.
kereső
@Maccska: Mondom szelektiven emlékszel.
Gazella
@Horizont: Pedig az! Főbünös!
A pártok meg hátra arcot vágtak majzajnak!
kormanyos63
@Gazella: Jól írod Gazella, egyetértek veled!
De ezt horizont, aki egy fanatikus, elvakúlt MZP-fan volt(szerintem még most is az, mert állandóan védi), úgysem fogja fel!
Én egy idiótának tartom őt, sosem tartottam a legélesebb késnek a fiókban!
terlasz
@kormanyos63: Márki tényleg alkalmatlan volt a vállalt, kibulizott szerepére, de talán mégsem kellene leidiótáznod a veled egyoldalon álló, de némileg más állásponton lévő embertársadat.
ómió
Szóval, mert Maki efftárs nem hazudozott elég "termelékenyen"!?
ómió
@Horizont: Most meg már (a tetves bolsiságotokon felül) a vezérelveteket - "hazudtunk reggel, éjjel meg este" - hazudnád másokra!? Ez nálad az "efftársi sokoldalúság"?
Lepényleső
...a 2012-es bánsági választási törvénymódosításon,- ezt hogy megértsék hány évtized kellhet vajon?
verőce21
Bukott az ellenzék, pedig hogy szerették volna eladni az országot Nyugatnak és a környezőknek aprópénzért...!

Szerintem a felosztási tervek is megvoltak már, melyik ország mennyit kap a területünkből, aztán volt-nincs Magyarország...!
ómió
@Horizont: Gyagyásként mégsem bírsz kusikálni!?
verőce21
@Horizont: Olvasd el ezt is lentebb, hátha felnyílik végre a szemed, mint a kismacskának...! :)

Ha a törököt, tatárt, stb. lerázta ez az ország, ilyen bárgyú támadást, mint ez a "jogállamiság" megeszünk egy reggelire...!

Magyarország ezer éves történelme, államisága másról sem szól, mint a területe és léte elleni támadásról...!
Örült nyugat a török hódításnak is, amikor hagyták Magyarországot három részre szakítani a törököktől, azt hitték a maradékot könnyebben bekebelezik...,
erről szólt Trianon is, hogy területe nagyrészétől és nyersanyagforrásaitól megfosztott ország összeomlik és felfalhatják azt is...

Csakhogy itt vagyunk és mi részt veszünk majd a Nyugat temetésén... - mint azt Gróf Apponyi Albert megfogalmazta...!
verőce21
@Horizont: Te egy országáruló, komplett hülyévé váltál...!
verőce21
@Horizont: Hááááá...Háááááááá...Hááá...! :)
ómió
@Horizont: Agy nélkül még mindig nem érted: ha kusikálnál, el is kéne kezdened!?
ómió
@Horizont: Bolsiék zakkantja! Még mindig nem érted, hogy, ha kusikálnál, azt el is kell kezdened!?
Clavigo
@ómió: Máá meg megint kiszöktél a rácsos ágyból,,gyagyás ?
ómió
@Horizont: Akkor, kusikáljál már, bolsiék elmebetege!
ómió
@Clavigo: Na! Ágyszomszédok vagytok a bolsi elmeosztályon @Horizont: efftársnőddel és már tőle se vagy képes másokat megkülönböztetni, bolsiék zakkantja!? Sürgessétek az agydonorotokat!
Clavigo
@ómió: Csitora van...Fogd be a szád,,mert kihül a gyomrod.
Gauntlet
Milyen erőforrás? Csak a pénz kell nektek?
Milyen bizottság? Ahol az a munka, hogy a Fidesz be se megy?
Kollaboránsok!!! Értetlenek!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.