Stratégiai partnerségről írt alá együttműködési szerződést az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, Lehel László és a BDPST Group többségi tulajdonosa, Tiborcz István.

A dokumentum értelmében

a cégcsoport teljes egészében finanszírozza egy térségfejlesztési központ létrehozását a Somogy megyei Kastélyosdombón.

A 200 millió forintos beruházás által újabb egyedülálló elemmel bővülhet a segélyszervezet egy évtizede elindított, modellértékű programja, amelyben az értékmegőrzés és a hátrányos helyzetű családok felzárkózásának elősegítése találkoznak.

Az Ökumenikus Segélyszervezet közel egy évtizede példaértékű modellprogramot működtet a Somogy megyei Kastélyosdombón. A felzárkóztatási program első elemeként a településen található egykori kastélyban létrehoztak egy átmeneti otthont, ahol valódi esélyt nyújtanak a családok számára az újrakezdésre: a segélyszervezet megoldást kínál a családok lakhatási problémájára, a perifériára került embereket visszavezeti a munka világába, valamint segítséget nyújt a szülőknek a gyermekeik hozott hátrányainak leküzdésében is. 

Orbán Viktor veje, Tiborcz István hátrányos helyzetű családok mellé állt – itt vannak a részletek!

Fotó: bdpstgroup.hu

Nagyra becsüljük az Ökumenikus Segélyszervezet több évtizedes munkáját, amely az összefogás erejére építve segíti a rászoruló családokat és gyermekeket. Hiszem, hogy komplex programok szükségesek a társadalmi felzárkóztatás, a hátrányos helyzetű családok megsegítése érdekében, ezért nem is volt kérdés, hogy támogatjuk a Segélyszervezetet abban, hogy szintet léphessen a Kastélyosdombón közel egy évtizede sikeresen működő modellprogramjuk

– mondta Tiborcz István, a BDPST Group többségi tulajdonosa.

Küldetésünknek – sőt, kötelességünknek – tekintjük a nehéz körülmények között élő gyermekek és fiatalok támogatását, hogy esélyt adjunk számukra a felzárkózásra, a fejlődésre, a sikeres és boldog életre. Háromgyermekes családapaként személyes misszióként is tekintek erre

– tette hozzá.

A komplex fejlesztés megvalósítása és finanszírozása jócskán túlmutat a szervezetünk anyagi keretein, ezért támogató partnereket kerestünk hozzá. Örömteli volt látni azt az összefogást, amit tapasztaltunk: a BDPST Group felajánlotta, hogy teljes egészében finanszírozza a beruházást, miközben az új faluközpont terveinek elkészítését a ZDA Zoboki Építész Iroda, míg a fejlesztés tájépítészeti részének megtervezését a Pagony Táj- és Kertépítész Iroda vállalta pro bono

– mondta Lehel László, a Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója. Hozzátette: az Ökumenikus Segélyszervezet stratégiai megállapodást is kötött a BDPST Grouppal, amelynek keretében további együttműködéseket is terveznek a cégcsoporttal.

Forrás: Blikk, bdpstgroup.hu, MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Lássuk be a falopós traktor óta sokat fejlődött ez a gyerek. Leginkább a pénzügyi szektorban és lassan húsz éve is sikerült a lábunkon megállni neki.
namihami
Ennyit tesz a keresztényi megtérés, amit az apóstól lesett el!
ómió
Na és!? Bige efftárs meg Maki efftárs mellé!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.