A lapnak nyilatkozó elemzők azt találgatják, hogyan akarja majd elkerülni az új magyar kormány a lakosságnak nyújtott kedvezmények visszavonását, miközben az infláció és a korábbi osztogatás nehéz pénzügyi helyzetet teremtett.

Ez várható Magyarországon a Financial Times szerint

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A magyar gazdaság egyfajta harapófogóba került: miközben az elszálló energiaköltségek megnehezítik a lakosságnak adott árkedvezmények fenntartását, az orosz-ukrán háború okozta európai gazdasági felfordulás rontja a növekedési kilátásokat – írta meg a Financial Times. A választást megelőző költekezés (osztogatás) és az EU vonakodása, hogy átutalja az uniós helyreállítási alapból Magyarországnak elérhető hétmilliárd euró forrást, tovább nehezíti a budapesti kormány helyzetét.

Az uniós finanszírozás messze nem lesz elég a kormány gondjainak megoldására – osztotta meg véleményét Németh Dávid, a K&H elemzője a brit üzleti lappal. Többe kerülhet az ártámogatások (a rezsicsökkentés) fenntartása. Hiába van azonban Budapestnek nagy szüksége az unió pénzére, Orbán Viktor nem készül engedményeket tenni Brüsszelnek – értékelte Magyarország miniszterelnökének szavait a Financial Times.

Forrás: napi.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@KisTehen: Az elmúlt 10 évben szép lassan megduplázódó államadósságnak,, a giga hiteleknek, az uniós milliárdokból gazdagodó oligarcháknak, az egészségügy, oktatás padlóra kerülésének nem az ukrajnai háború az oka. Az infláció már előtte is magas volt. De legyen neked a te hited szerint.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
De azért nem kell aggódni. Az Orbán család nem fog károsodni. Majd csak behozzák valahogy a kieső pénzeket-maguknak.
Nessy
Orbánt és kegyenceit nem érínti, bármilyen megszorítás jön is, a plebsz meg rájuk szavazott, akkor csendben szenvedjen!
Nessy
@Maccska: Ez igaz, de én jogosan bírálhatom a kormány pancser gazdaság politikáját,amiből mára csak a politika maradt. Tudom, hogy semmi értelme, de aki erre szavazott az ne nyervogjon a boltba, a piacon, a rendelőbe etc. Van pár ismerős, aki már most lázong a magas árak miatt!
rokker33
Eddig csak az Orbán kormány tudta megolani az alacsony gáz villany díjat!Gyurcsány minden évben 2x emelt és azt hazudta hogy ő ezzel nem tud mit kezdeni! Most 10 éve hogy olcsó gáz megy a lakossághoz és gondolom más adó formájában ők ezt vissza vették, de akkor is jobb megoldás, mint az évenkénti áremelés! Ha véget ér a rezsi program, akkor is meglehet köszönni Orbánnak, hogy eddig 10 évig fentartotta ezt a lehetőséget!Gyurcsány lenne a miniszterelnök, akkor kb 600=800 forint lenne 1 m3 gáz...
Nessy
@KisTehen: Az elmúlt 10 évben szép lassan megduplázódó államadósságnak,, a giga hiteleknek, az uniós milliárdokból gazdagodó oligarcháknak, az egészségügy, oktatás padlóra kerülésének nem az ukrajnai háború az oka. Az infláció már előtte is magas volt. De legyen neked a te hited szerint.
Yoda69
@rokker33: De hogy oldotta meg? Ugy hogy a piaci aron vett gazt 1/4 aron adta a lakossagnak, a 3/4-et pedig kipotolta a koltsegvetesbol. Ez eddig mukodott, mert olcso volt az energia, evekig tulajdonkeppen olcsobban vette mint amennyiert a lakossagnak adta tovabb. Azonban 1 eve fordult a kocka, amikor az olaj emelkedesbe kezdett. A ruszki haboru tetezte a helyzetet, ami most mar tarthtatlan. Eves szinten a GDP duplajat kell a koltsegvetesnek allnia, hogy ugyanilyen aron adhassa a gazt. Ebbe belerokkan a magyar gazdasag, ezt a vak is latja.
Nessy
@KisTehen: Mi nem zártunk be semmit! Igaz néha drágábban vesszük az orosz gázt, olajat, mint a világ piaci ár, de az elmúlt években megszoktuk! A síma átszorzott ár nem jelent semmit, mert mások a bérek! Úgy mellékesen a közületek kezdettől a világpiaci áron veszik a gázt, áramot, olajat,üzemanyagot, amit beépítve a az árakba, mindannyian fizetünk.
Gazella
@KisTehen: Stop! Németek elzárták a ruszki gázcsapot! Ők megoldották a gáz problémájukat!!!
Agyatlan tehén menj muuuzznniiii a legelőre!
Eladott Ország
Remélem a bűnöző román cigány és bandája a saját sírját ássa meg, csak sokba fog kerülni a magyar népnek, különösen a jövő nemzedékének! Eladták a jövőt azért, hogy néhány fideszes geci szarrá tudja lopni magát!
rokker33
@Yoda69: bízunk abban hogy kitalált már valamit ,ha 10 éve nem rokkantunk bele, akkor talán tud valamit.Az ellenzék tud hogy piaci árnál jóval magasabban adta volna. Ausztriában se olcsó a gáz már egyre drágább itt is!
Yoda69
@rokker33: 10 eve azert nem rokkantunk bele, mert az Uniotol tobb 60 ezer milliard forint tamogatast kaptunk. Nos ennek vege, gatyat felkotni. Azt nem tudom hogy az ellenzek mennyiert adta volna, ha te ilyet tudsz akkor igazi jos vagy. Ausztriaban pedig 5x annyi az atlagfizetes mint nalunk, ugyhogy a dragabb gazt is konnyebben megfizetik mint mi.
Latom nagyon veded a fideSSt, pedig ez az elszabadult inflacio es forint romlas 90%-ban nekik koszonheto.
Lepényleső
Államcsőd? Nekünk,- a kiválasztottaknak magánosított vagyonnal gondtalan élet valahol a világban?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.