A Somogy Megyei Főügyészség tiltott toborzás bűntette miatt emelt vádat a Somogy megyében lakcímmel rendelkező magyar férfival szemben, aki még 2014-ben csatlakozott a Kelet-Ukrajnában illegálisan működő félkatonai fegyveres alakulatokhoz.

Egy somogyi férfi az oroszpárti szakadárok hadseregében harcolt: tiltott toborzás miatt vádat emeltek ellene

Fotó: pixabay.com

A vádirat lényege szerint a férfi az Ukrajnában 2014 áprilisában megalakult „Donyecki Népköztársaság” és „Luganszki Népköztársaság” létrejötte után úgy határozott, hogy a helyszínre utazik és akár fegyverrel is harcolni fog a kommunizmus és a „második Szovjetunió” visszaállításáért – olvasható at ügyészség honlapján.

A férfi interneten keresztül információkat gyűjtött, majd 2014 őszén Oroszországon keresztül Luganszk városába érkezett, ahol szerződése szerint katonai bázisokon kiegészítő munkákat (fegyverek rakodása, harci technika karbantartása) végzett a szakadár népköztársaság félkatonai alakulatainál.

A vádlott 2015 júliusában Donyeck városában egy hónapos katonai kiképzésen is részt vett a „Donyecki Népköztársaság” által fenntartott fegyveres egység szervezésében, majd

újabb szerződése alapján a szakadár egységek egyik lövészzászlóaljánál látott el fegyveres őrséget.

A vádlott katonai tevékenységét 2016 februárjáig folytatta, amikor az illegális félkatonai fegyveres erők tevékenységében csalódva önként jelentkezett az ukrán hatóságoknál.

A férfi ellen Ukrajnában is indult büntetőeljárás, ahol a jogszabályok által nem engedélyezett fegyveres csoportban való részvétel miatt emeltek vádat ellene, ezért a férfival szemben a magyar hatóságok csak az ukrán eljárás befejezése után járhattak el. Az elhúzódó külföldi jogsegély után a nyomozás iratai végül 2022 áprilisában érkeztek meg a Somogy Megyei Főügyészségre.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a vádlottal szemben.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: ugyeszseg.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
A nazi/onalistává elbutult,nemzetthynácivá elhülyült kishazánkban -Hofi után szabadon:az egy főre eső hülyék száma :2/3-d ..hehee..
csak úgy....
közben a magyar neonácik büntetlenül lögyakorlatot tartanak a bükkben.
ezt " fergeteg" töl tudom..
Lepényleső
... számára vélhetően lesz egy külön miniszteri poszt,- amnesztia birtokában az új kormányban?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.