Szijjártó ma azt közölte, hogy a magyar gázellátást nem befolyásolja a Bulgáriát érintő gázembargó, ám Kiril Petkov bolgár miniszterelnök szavaiból nem ez következik.

Miután a Gazprom leállította a Bulgáriának szánt gáz szállítását, a bolgár kormány felülvizsgál minden, az orosz céggel kötött szerződést, közöttük azt is, amely a Magyarországnak küldött orosz gáz átengedéséről szól.

Mégis érinti Magyarországot a gázszállítás leállítása? A bolgárok felülvizsgálnak minden tranzitszerződést az oroszokkal

Fotó: pixabay.com

Minden, a Gazprommal kötött szerződést felülvizsgál a bolgár kormány, miután az orosz fél leállította a Bulgáriának küldött gázt

– jelentette be Kiril Petkov miniszterelnök a hvg.hu és a 444.hu cikke szerint.

A bolgár kormányfő a Reuters szerint külön kitért arra, hogy ez érinti a Magyarországra és Szerbiába irányuló tranzitot is.

Mint mondta,

az orosz zsarolás nem elfogadható.

A Gazprom szerdán hozta nyilvánosságra, hogy felfüggesztik a gázszállítást a bolgár Bulgargaz és a lengyel PGNiG gázipari cégeknek, mivel azok nem az általuk elvárt módon, rubelben fizetnek az orosz gázért.

Szijjártó Péter kora reggel a hírekre reagálva azt közölte, hogy a magyar gázellátást nem befolyásolja a Bulgáriát érintő gázembargó, ám Petkov szavaiból nem ez következik – írja a 444.hu.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: hvg.hu, 444

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Talán mégsem kellett volna tavaly 3. negyedévben módositani a stratégiai gáztározókra vonatkozó tárolosái kapacitási előirást. Hmmmmmmmm? 1,46 milliárd köbméterről 890 millió köbméterre. Gondolom druzsba petrus ehhez is ért, mint az egészségügyi lélegeztető gépekhez, a virus elleni vakcinákhoz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
drrotf
Legyek jó indulatú, és Szíjgyáróra azt mondom, hogy nem érti a bolgár nyelvet, és ezért nem értette hogy a bolgár vezető mit mond!Dehogy akarta ő félrevezetni magyarokat, ugye sose szokta. /He-he-he!/
Toller Béla
A bolgárok teljes joggal kérnek hármoszoros árat, elvágre a gáz is többet ér !
ómió
Csak nem a "haladó bolgárok" tesznek majd nekünk keresztbe!?
Giovanni Alba
@drrotf: tegnap, 15:17
Nincs itt kérem semmi félreértés, csak éppen amikor a bolgárok bólogatnak, az náluk "nem"-et jelent.
Németh István
ÉS ha tényleg érintené akkor ennek örülsz te baromfasz! Lesz más megoldás, és a bulgárokat is meg lehet dorgálni! Van mivel!!!
Qqberci
"a bulgárokat is meg lehet dorgálni! "

Majd odamegy szíjrágó és jól rendet csinálál...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.