Az Európai Klinikai Mikrobiológiai és Fertőző Betegségek Kongresszusán ismertetett kutatás szerin 10-ből 6 hosszú COVID-ban szenvedő ember még a fertőzés után egy évvel is tapasztal tüneteket – számol be róla a Study Findsra hivatkozva a 24.hu.

Állandóan fáradt és ingerlékeny? Lehet, hogy a hosszú COVID tüneteit észleli magán

Fotó: pixabay.com

A COVID-betegek 25-40 százalékánál alakul ki hosszú COVID.

Az új tanulmány szerint 10 emberből hatnál (59,5%) még a pozitív COVID-teszt után egy évvel is volt legalább egy hosszan tartó tünet.

A leggyakoribb elhúzódó probléma a folyamatos fáradtság, légszomj és ingerlékenység voltak.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Rusvai virológus szerint el kellene kapnunk a covidot. Falus András immunológus professzor szerint viszont lehetőleg ne kapjuk el mert mert számolni kell a hosszú coviddal. Szerintem a kevésbé módosabbak jobb ha vigyáznak magukra, nehogy bekapják a koronát mert hosszú covid esetén nem fogják tudni megfizetni a minőségi kezelést.)-:
division
@emerencia: Nekem ma pozitív lett a gyorstesztem, már három napja fájt a hasam, ez leginkább omikron tünet. Nem akartam már 4. oltást, majd csak ősszel, de talán mégsem ártott volna, mivel a kormány megszüntette a védekezés legalapvetőbb szabályait is, mindenki mehet mindenhova, ha oltott ha nem, ha maszkban van ha nem.
emerencia
@division: Jobbulást kívánok. Csináltass PCR tesztet is, ha megengedheted magadnak. Amint lehet adasd be a negyediket. 4 db. mRNS már komolyan véd. Ennek ellenére ne törődj senkivel, beltéren viselj ffp2-őt és a többi védelmet is tartsd be. ( Távolság!) Duda Ernő szerint amint az utolsó oltás után eltelik 3-4 hónap, adassuk be a következőt mert nem lehet tudni, hogyan alakul a járvány.

index.hu/belfold/2022/01/14/javasolt-oltas-covid-19-pfizer/?fbclid=IwAR3h3Ia8uk0cv1eArCKsSQn2qzUtzjQ-fzYNQbWK4Kc1dtC7sPG1BoPbMYk
Ez is érdekes: www.atv.hu/videok/20220425/kikerult-a-koztudatbol-a-koronavirus?fbclid=IwAR2sBX0T78-58sLYrnUe-qapCSnGT8r8ceDc9kq0MkJkXSKjOkDr90hGLjk

Braziliában pl. nyáron haltak meg nagyon sokan covidban, nem szabad biztosra venni a szezonalitást a koronavírusnál. Mi itthon nyugdíjasan igyekszünk védekezni továbbra is amennyire tudunk. A körülöttünk élők kicsit „furának” tartanak bennünket mert azt hiszik, hogy már vége a járványnak, pedig dehogy! Soha nem voltunk tesztelve, az erre szánt pénzt inkább vitaminra és szeszre költjük. (A szesz külsőleg!) Sajnos az újabb oltás felvétele a kormánytól függ. Lassan a hozzátartozómnál esedékes lenne az ötödik mert az első két Sino nem számít, így tulajdonképpen csak két Pfizere van. (Hetvenen felüli krónikus beteg.) Ja, és még Falus András immunológus professzor média szerepléseire érdemes figyelni. Ők ketten Duda Ernővel a leghitelesebbek. A többieket tanácsos némi fenntartással kezelni, különösen Rusvai bulvársajtó virológus urat.
division
@emerencia: Köszönöm. Hordok maszkot, de az oltást már csak akkor adatom be, ha jön az ősz, nem lehet tudni, addig még mi változik, milyen variáns jön, az omikron már lehet a múlté lesz. Amúgy a 4 hónap nem rég telt el a 3. óta, és egyszer már volt omikronom januárban. Ma este már jobb, elmegy ez talán.
division
@Clavigo: Köszönöm! Talán alakul már kicsit. Azért csak bennem van 3 Pfizer, meg a maszkot sem tettem le zárt térben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.