A falu roma közössége meghívta Orbán Viktort, hogy a miniszterelnök láthassa, „milyen 22 800 forintból élni”.

Meghívták Orbán Viktort a borsodi cigányok, hogy lássa, milyen 22 ezer forintból élni

MTI Fotó: Balogh Zoltán

A mindössze néhány száz fős, határmenti település alpolgármestere, Toldi Richard szerint a falu lakosságának a „99 százaléka szegény”, ráadásul a fele még kiskorú – derül ki a Magyar Hang helyszíni riportjából

"Azért üzennénk Orbán Viktornak. Lejöhetne megnézni minket. Jó lenne, ha a miniszterelnök látná, milyen 22 800-ból élni, és hogy milyen az élet falun"

– mondta  az egyik helyi lakos. 

Forrás: hang.hu

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
@Istenakinincsen: Igy igaz!! Egèsz Borsodban a fideszre szavaztak,mèg büszkèk is voltak rá! Egyèk meg,amit főztek! Ha lesz miből:)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...tényleg elég soványak...még szerencse hogy futja cigire...
Yoda69
Most mar mindegy. Majd 4 ev mulva a valasztasok elott szoljatok neki. Akkor talan odafigyel.
rokker33
Ugyan már! Dolgozzatok ne 22.500 ból éljetek büdös cigányok! Van munka Miskolcon Debrecenben és Pesten is... ja hogy büdös a munka?? Az nem Orbán Viktor baja!Fél falu kiskorú ez mindent elmond az ottani mentalitásról!
cikicakk55
Még is a legnagyobb részük a Fideszre szavazott. Emlékszem hányan dicsekedtek április 3-án a facebookon,hogy Ők bizony a Fideszre szavaztak,mert kaptak rántott húst és pénzt is.
cikicakk55
A néhány száz főből álló falunak a fele gyermek. Talán nem kellene annyi gyermeket csinálni. Több idő és pénz jutna ha inkább dolgoznának. Tisztábbá tehetnék a környezetüket például. Minden esetre a kép alapján nem kifejezetten nélkülöznek.
134.bátor
@Istenakinincsen: Igy igaz!! Egèsz Borsodban a fideszre szavaztak,mèg büszkèk is voltak rá! Egyèk meg,amit főztek! Ha lesz miből:)
baxi
Nem siránkozni, dolgozni! Na meg az X-et nem 5e ft-ért kellett volna rakni.
Yoda69
@rokker33: O1G-nek csak addig kellettek amig behúztak rá az X-et.
Most mar akar éhen is dögölhetnek a tahó geci felől.
Pági
Na,majd pont el is megy! Tojik az egészre.Erre szavaztak ,most csitt legyen!
szép új világ
Ne rinyálj roma! Erre szavaztál, most mit vered a nyálad!
csibezsuzsa
Aztán ki gondolja hogy el is fog menni?? Mit érdekli őt a mások nyomora! Büszkék voltak hogy rá szavaztak! Azt mondta a fickó, azért szavaz rá, mert adott szocpolt! Hát akkor most vedd elő, oszt egyél belőle! És ne sírjon hogy 22.800-ból kell megélni! Gondolkozni kellett volna, de az nem megy, mert még a 8 általános sincs meg! Mondjuk azért a 22.000-ből cigire meg piára futja ugye?!
Clavigo
@Shikari: A családi fotót azért kihagyhattad volna...,
simmering73
@cikicakk55: Hogyne kellene ennyi puja. Belőlük élnek ilyen jól. a 22800ft az csak játékgépre kell.
Macskaszem
Megérdemlik, 96% a fideszre szavazott, hát kussoljanak és élvezzék.
division
Mindig mondom, max. 3 gyerekig adnék támogatást, onnantól tartsa el mindenki a saját gyerekeit (persze még ezt a hármat is megvizsgálnám tüzetesebben, látva ezeket).
kormanyos63
Nyomorognak, éheznek, fáznak, a döglődés szélén állnak, de április 3.-án behúzták az ixet a nyomorbatartóikra, vagyis a fideszre, és orbánra!
A roma közösség közel 95%-ban(valahol 100%-ban) a fidesz-kdnp moslékkoalicióra szavazott, a lelküket(és a szavazatukat) eladták egy zsák krumpliért, egy kis tüzifáért, és közmunkáért!
Amúgy hiába hívták meg a pszichopata lótolvaj törpediktátort a faluba, nem fog elmenni, magasról szarik a cigányok(és a magyarok) nyomorára, problémáira, neki sosem Magyarország volt az első, hanem a családtagjai, a strómanjai, és az oligarchiái gazdagodása!
A Borsodi romák(IS) így jártak, a mélyülő gazdasági válság, a brutális infláció, az óriási élelmiszeráremelések őket még jobban fogják érinteni, még mélyebbre fognak zuhanni a szegénységbe, és a kilátástalanságba!
cirip
Azért a cigaretta ott füstölög a dagadt cigányasszony vörösre lakkozott körmei közt! :p
Libbantölő
Hogy jött ki a mocsadék, anyabaszó, gyerekrontó, szarhalmaz, tetücigánynak a 22800 ft??? Javhogy ennyit kapnak egy geci után!! Okkk de ezt szorozd be 6tal,jó esetbe évente!! De van hogy havonta.
Libbantölő
@Libbantölő: A csótány sírva könyörög a receptért, hogy lehetne hatékonyabb! Bármibe.
vacsi
Na, azért álljon meg a menet! A képen 4 kisgyerek van, akikre családi pótlékot kap a szülő. Ehhez jön a 22800 Ft. 4 gyerekre már nem kell fizetni az óvodában, iskolában a kajáért, nem csak ebédet, hanem uzsonnát is kapnak. Nem kell fizetni a tankönyvekért, a vonaton 90 % kedvezménnyel utazhatnak. Soroljam még? Pontosan tudom, én főállású anya voltam, szintén 22800 Ft-ért - mégis megéltünk, és szép emlékeim vannak abból a korból (mellesleg, szintén Orbán volt a miniszterelnök). Igaz, a családban senki nem dohányzott, nem ivott, pláne nem kábítószerezett..
vacsi
@cikicakk55: Nem a gyerekek számában látom a problémát, hanem abban, hogy nem nevelik őket - egy jelentős részük így bűnöző lesz.
vacsi
@Yoda69: Miért, ezek a képen úgy néznek ki, mint akik éhen akarnak "dögleni"?!
ómió
A "pógi" előtte elvihetné őket, megmutatni, hogy milyen is "dógozni"!
Gauntlet
@vacsi: attól még éhezhetnek.
mellesleg sajna egész borsod a fideszre szavazott, ezek szerint nekik a 22800 az JÓ:
legközelebb tessék gondolkodni X előtt !!!
kissé felnőttem
a válasz olyan mint amit a kiskatona kapott az anyjától :kisfiam amit kértél hogy boritékban pár ötszázast meg a sült csirkét kérted, nem érkezett meg igy a csirke lábait sem kellett összekötni ne hogy felrugja a borosüveget és elázzanak az ötszázasok. Meghivták anno a flórikájukat, az sem foglalkozott velük orbán meg ugyan majd ha látom a találkozásukról a vacsorai fotókat addig meg igérgethet nekik mannát is hozsannával .Elöbb lesz rezsisziszis pacalevő kép .
Németh István
Nem segélyekből kell élni, ráadásul a drága cigarettákat szívni, meg piálni! Dolgozni kéne! Ja persze a dagadt állatnak nem konveniál a munka, el van lustulva mint a dög! Ezeket ki kell nyírni! csak kullancsok a nemzet vállán! mióta itt vannak, döghúst zabálnak, lopnak markecolnak rohadjanak meg!
Akik dolgoznak, tisztességesen élnek azok ezt a moslék népséget, hiába fajtestvéreik szégyellik!
vacsi
@Németh István: Mi nem dohányzunk, de úgy tudom, egy doboz cigi, a legolcsóbb is, 100 Ft/doboz. Egy dohányos napi 1,2 - 2 dobozzal szív el - ezt még a volt kollégáimtól tudom. az fejenként napi 30-40 ezer Ft. És egy családban nem egy ember cigizik, hanem legalább 3-4. Akkor mennyit is költenek rá?! Jóval többet, mint ami a segélyből és a családtámogatásokból bejön. Igen, de honnan veszik ezt a pénzt? És akkor még az italról, a káb.szerekről, meg egyebekről nem is beszéltünk... És ez, sajnos, nem csak a cigányokra igaz!
Németh István
@vacsi: a legolcsóbb is a fekete piacon 5-600 Ft. A trafikba 1200 alatt nem sűrűn találsz pláne olyat ami a dagadék kezében van! Aztán meg mercivel, bömbivel járnak a havi 22 ezerből! Mert ugye a lurkókat vinni kell, ha mást nem lopni a piacra!
Németh István
Ja a tetkóról nem is beszélek, mennyiért is varnak ilyesmiket!?
percsi
Lám, lám, panaszkodik a fid. tábor többsége! Ezek soha nem fogják kihúzni az országot a gödörből.
Koldulni, lopni, hazudni! Sajnos az ellenzék miattuk nélkülözik. :-(
telegdilaci
@134.bátor Miért nem választás előtt hívták meg meg is érdemlik hogy nyomorban éljenek,szegénységük ellenére a Fideszre szavaztak!
szép új világ
Tetves banda! Elcseréltétek mindannyiunk jövőtjét egy zsák krumpliért meg 5-10 ezer Forintért! Hát akkor osszátok be magatoknak a következő 4 évre!
sokanvagyunk
Miért a legszegényebb kormánytagot hívják meg? :D
justhpeter
@sokanvagyunk: Ma te vitted el a serleget !!!
vacsi
@Horizont: A szocializmusban sikerült megoldani a cigánykérdést. A kisvárosba, ahol éltem, a cigányok hetes ingázók voltak, Budapesten munkásszállásokon laktak, hét végére mentek haza. Persze, az anya otthon a gyerekeket NEVELTE!
VASTAGBŐR
milyen cigarettázni ? miután összezabáltad magad 150 kilósan ? a kép magáért beszél .. mindegy ki ül ott, mielőtt lázongtok fehér is lehet mint az ereszes jozson .. ugyhogy pattent király lett a főcímdalhoz tartozó fotó
VASTAGBŐR
Elvitte a flóri bácsi meg elitta elszívta a hegedű néni ...
Istenakinincsen
Nézzétek meg a cigány népességszaporulat alakulását!Konkrét adat nincs,de látszik a tendencia:(
kissé felnőttem
@Horizont: 300-400 évig igy éltek nem fognak változni milliárdokból sem. 1740-1780 id az uralodó is próbálkozótt bár radikálisan betette volna a purdékat paraszti családokhóz ,nekem az elég lenne amennyit flórikájuk elviribült. aztán felelősség ??? máig sem ?
Sámannus
Moslékon élnek mint a disznók, mert ők valódi fideszre szavazó hazafiak valóban megérdemlik. hogy rád szavaztak, de ne
szarjál be jönnek a ruszkik és mindenkit megerőszakolnak Bárcsak veled kezdenék pohoskám!.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.